Tvrdnutie bruška v 6. mesiaci

domikas
6. feb 2018

Ahojte chcem sa opýtať čo si myslíte o tvrdnuti bruška v 6 mesiaci. Včera som sa namahala viac ako zvyknem a bruško mi večer stvrdlo už aj v kľude pri lezani dokonca som mala aj slabé bolesti pri chodení. A dnes ráno som mala tvrdnutie akoby len v jednom mieste o veľkosti dlane a ostatok bolo normálne mäkké. Bruško mi tvrdlo aj do teraz pár krát do dňa aj po sexe takže nie je to prvý krát skúšala som volať aj mojej doktorke ale nejako sa jej nemôžem dovolať a nechcem zbytočne panikáriť ak nie je prečo a o 2 týždne idem na cukor tak mi poradte či mám ísť hneď k lekárke alebo v tom nevidíte nič vážne a stačí jej to povedať na tej kontrole. Ďakujem a este jedna otazocka mali ste sex aj napriek tomu tvrdnutie či ste ho radšej stopli?

mimakrakra
6. feb 2018

Ahoj...ja som v 7.mes. ale tiez mi zacalo tvrdnut brusko uz v zaciatku 6 mes....pytala som sa Dr. a povedal ze je to znak toho ze mas zvolnit tempo a viac oddychovat...pokial to nie je caste je to ok ale v podstate to moze byt priznakom predcasneho porodu...to tvrdnutie to su vlastne stahy maternice kt.sa pripravuje na porod...mne povedal ze ak to bude castejsie tak mam brat magnesium - to na to pomaha...ja som to na sebe pozorovala cca 2xtyzdenne 3x za den ale trvalo to mozno 10-15 sekund ale nebrala som nic a preslo to...ale opat sa to objavilo po mesiaci a to cez vikend teraz mi tvrdlo brusko cele tri dni a to v pokoji ale tiez len na kratko no uz som zacala brat 1 tabletu magnesia a mam pocit ze je to lepsie...zajtra idem na kontrolu tak uvidime....ale myslim ze ty sa nemusis stresovat pokial to nie je caste tak to moze pockat do dalsej kontroly...a podla toho co pises tak pricinou bola pravdepodobne vacsia zataz aku mavas obvykle...a co sa sexu tyka tak mansie zlo je ked si das v takom pripade asi pauzu...ja osobne ked mi tvrdlo brusko som na to ani nepomyslela kvoli tomu tlaku co som citila na brusku...a este k tomu tvrdnutiu v jednom mieste tak to babo meni polohu alebo sa puci ci tak pod...vacsinou tu bulu co citis je zrejme hlavicka alebo zadocek 🙂
...snad som pomohla 🙂

marcelik88
6. feb 2018

Ak sa ti nieco nevidi, nie je na tom nic zleho, ak si chces byt ista, ze to je v poriadku. Uz si ale v takom stadiu, kedy sa tvrdnutie objavovat moze, ale zbehni si radsej k doktorke skor a budes mat istotu

basska_b
6. feb 2018

Mne tiež začalo tvrdnut asi v tom mesiaci, pri zvýšenej námahe (napr. ponáhľam sa na autobus). Je to úplne v pohode, ku koncu to bude ešte ťažšie, treba len zvolniť tempo. Čo sa týka sexu, tak pokiaľ to nie je veľmi divoké, tak úplne bez problémov tiež fungujeme, len koncom tehotenstva sa už cítim taká malo mobilná :( ledva sa prevrátim.

rokina13
6. feb 2018

@domikas Mne tvrdlo brucho od 20tt a cele tehotenstvo som sa kvoli tomu strachovala. Velmi som sa bala kvoli tomu predcasneho porodu lebo vsade pisali ze je to nebezpecne. Tak napokon som mala cisarsky 40tt+1 lebo stale som nemala ani skrateny krcok ani iny nalez ktory by nasvedcoval tomu ze porod sa blizi a malá mala uz 4150g. Moj gyn.mi inak povedal ze ak tvrdnutie je reakcia na pohyb babatka a trva iba par sekund tak to je o.k. Spomen to urcite svojmu gyn.aby ti skontrolovali krcok ale podla mna mozes byt kludna. Magnezium odporucaju brat, ja som tiez brala ale mne to nepomahalo.

jatva
6. feb 2018

Brucho mi zacalo tvrdnut okolo 9tt. Chvilu som brala magnezko, ale bolo mi po tych davkach zle, tak som vysadila.

visna6
12. jan 2019

Ahojte, chcem sa spýtať...netuším, či to je, či nie je tvrdnutie ako také. Som v 18.tt a asi 2 dni dozadu som začala cítiť aj p ohyby ako také-ťuknutia nie len bublinky no a približne od toho času mám aj také zvláštne pocity. Nie bolesti, ale niečo podobné ako pred menzesom...keď si chytím bruško tak je tvrdé (v podbrušku iba) a v tvare akoby obdĺžnik..to miesto čo je tvrdé tak má zreteľné hrany. Po chvíli to prejde. Je toto to tvrdnutie? Nie je na to skoro? Som objednaná aj k lekárke.

domikas
autor
12. jan 2019

@visna6 fuu no tak na rvrdnutie je to fakt priskoro.... Nie je to dobré ak ti tak skorom týždni tvrdne bruško, Urcite sa nenamahaj príliš kým ťa nepozrie doktorka. Aj keď u mňa to nebolo nič vážne to ohraničené miesto som ja mala drobca ako sa tlačil a pucil ale na to je u teba ešte skoro

visna6
12. jan 2019

@domikas Veď, aj mne sa zdá príliš skoro .. ale neviem čo to má byť, či to je vôbec to. Isto to spomeniem doktorke, čo sa to deje

rokina13
12. jan 2019

@visna6 podľa toho ako si to opísala tak to asi tvrdnutie bude. Ako som písala mne to tiež začalo v 20tt takže asi môže aj 18tt. Spomeň to lekárovi ale nemusí to vôbec nič znamenať. U mňa absolútne nič to nespôsobilo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre