Ahojte mamičky alebo budúce mamičky, mam otázočku som v 5mesiaci tehulkovania, a každé ráno keď sa zobudím že mi treba na WC tak po tom, keď si lahnem s pozorujem že mám tvrdé podbrusko, inokedy keď napríklad umývam riad a lahnem si cítim ze na jednej strane mam taky hrbolcek ako na foto je tvrdý inokedy je to zas na inej strane.. Mam to už dlhšie nevenovala som tomu veľkú pozornosť, ale mysleli ze to je tvrdnutie bruška alebo malinka sa mi takto posúva? Keď si lahnem a ležím prejde to. Ú gynekológa som bola 6.jula povedal ze krcok je v poriadku, a ďalšia prehliadka je 4.8. Prikladám aj foto aby ste mali predstavu ako to vyzerá. Za každú radu ďakujem.
tvrdnutie bruska vyzera inak 🙂 to ti cele akoby na okamih stvrdne na kamen, toto je skor drobec, aj mne sa tak zvykol pucit na niektorej strane, potom uz len na jednej ked bol vacsi a nemal dost miesta
Ja som mala toto iste pomaly uz.od.kedy som citila pohyby...brala som magnezko ale dialo sa to.stale a.cim bolo babo vacsie, tym vacsie a bolestivejsie "kopce" sa mi robili....
@tamvtme ale mňa to neboli, také akoby naťahovanie cítim skôr.
@ivangeline a aké magnézium môžem? Ci mam sa radšej poradiť s gynekológom? Ďakujem
@petamich ďakujem Peťi ♥️
magnezium v zasade akekolvek Galvex, Magnerot (ten je tak trochu marketingovo preferovany), ja som mala Galvex 🙂
aj ked magnezium je skor proti krcom napr. v nohach, rukach alebo ked tvrdne brusko - ak ti to nie je neprijemne alebo bolestive ja by som zbytocne magnezium nejedla ale to je iba moj nazor
skor to fakt vyzera na ritku alebo chrbatik :D neviem ako je otocene
@petamich Hihii ♥️ ďakujem zatiaľ počkám co povie gynekológ, no neviem ani ja, 😆 uvidím na ultrazvuku, je to moje prvé tehotenstvo čiže ešte neviem co a ako 🙂😆😍
Vsak aj mna bokelo az ked bolo babo velke 😊
Ja som v 19tt a tiez mam to iste..to nie je tvrdnutie, len drobec sa tak puči...pri tvrdnuti je tvrda aj koža ,/aspon podlaopisu viacerych tehotnych/.
Spm 19 tt a mam úplne to iste 🙂 hlavne po cikani a úľave ked mam konecne pocit ze mi nejde prasknúť mechúr tak sa mi takto “vyduje” brucho ale ani ma len nenapadlo ze by to malo byt nieco zle 🙂 proste to beriem ze rastie brucho
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Hmm. Mne stale hovori,magnezium. Potom netvrdne. Mne tak skoro brusko netvrdlo.