Ahojte som v 31. týždni tehotenstva a mám bolestivé tvrdnutie bruška hlavne keď ležím na boku musím vždy zmeniť polohu. Nakoľko je malý otočený dole hlavičkou neviem či to neni aj tým, občas mi tvrdne aj keď niečo robím ale hlavne v noci keď si ľahnem začne ma kopať a keď som na boku začne mi tvrdnut brucho a dosť to bolí. Zažili ste to ?
@petronela1985 18-23 novembra, ale toto je extrem aj také menštruačné bolesti do toho cítim a ráno vstanem všetko ma bolí celá som rozbitá ubolená ako keby som bola celú noc na diskotéke alebo neviem. Už je to neznesiteľne všetko 😔
Mne tvrdlo brucho hádam od začiatku tehotenstva, ale nemala som žiadne bolesti, len som cítila také sťahy. Dôležité je či to má vplyv na krčok alebo nie. Určite sa chod dať vyšetriť.
Verím, je to náročné, už aby bol november. Mne trošku pomohlo, že už nie sú tie horúčavy. Moje bábätko je akčné najmä v noci, tak sa obávam, čo bude po pôrode, ak mu to zostane 😅 výsledky máš inak v poriadku? Krčok?
@petronela1985 vieš čo na každej poradni mám všetko vždy v poriadku, teraz mám poradnu až 3. októbra takže ešte dosť ďaleko. No dúfam že je všetko v poriadku ale určite keby to bolo moc tak sa objednam lekárovi
Tak to je super, len tak ďalej ✊ pre mňa bol paradoxne horší druhý trimester a ten je ževraj najlepší. No neviem teda. Už nech je november a máme to za sebou, ja mám termín začiatkom novembra.
Magnézium by malo pomôcť. Ja som tak išla do nemocnice,lebo som mala aj bolesti v podbrušku, tlak, nakoniec bolo všetko v poriadku, o týždeň na to mi začali aj poslíčkovia, ale aj v nemocnici mi odporučili len zvýšiť dávku magnézia, teraz beriem 2x magnerot ráno a 2x poobede a pomohlo to 😊
ahoj, ja som v 29tt a môj absolútne netoleruje keď sa otočím na bok. okamžite začne kopať a vzpierať sa. a tiež som mala predtým pocit že je to tvrdnutie lebo to bolo aj bolestivé ale teraz som odsledovala že sa to asi jemu nepáči a natiahne sa. tak jedine ako spať je na chrbte 😵💫
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som v 34. TT, tiež mi tvrdne brucho už dobrých pár týždňov. Tak mi vravela Dr., že keď je to tak 10-15x denne, tak len mám užívať 2x denne magnézium, že je to ok. Ono tie kopance začínajú byť nepríjemné, aj môj je otočený hlavičkou dole, tak okolie rebier ma občas bolí. Ale na druhej strane som rada, mám vpredu placentu, dlho som pohyby ani necítila. Teraz o ňom aspoň viem. Držím palce ✊ termín máš ešte v novembri, či v decembri?