Tvrdnutie bruška v 3. trimestri

zabka79
30. jún 2014

Ahojte dievčatá, tvrdlo Vám niektorej bruško iba v hornej časti? niekde okolo žalúdka? Dole nič necítim iba od pupka hore ma veľmi ťahá a musím sa preto stále krčiť...Mám to už mesiac. V ktorých miestach Vám tvrdlo bruško?

satkovca
30. jún 2014

Ahoj, no mne to tiež tak robieva, ale keďže som prvorodička, neviem či je to tvrdnutie, skor mi to pripada ako keby mi malinke tlacilo zadkom do zaludka, alebo malo vypukly zadocek,kedze uz je otoceny ako ma byt. niekedy tiez mi je az na vracanie a je to taka bolest, ale vacsinou to po par minutach prejde. uz to mam minimalne mesiac🙂

milota164
30. jún 2014

mne tvrdlo cele brucho , vacsinou to po chvilke preslo a hlavne ked som bola dlhsie v jednej polohe. Brala som na to magnezium

nikike5517
30. jún 2014

Ja som teraz v 29. týždni, čakám 2. dieťa a niekedy ani ja neviem rozoznať, či mi tvrdne brucho, alebo dieťa tlačí zadkom, chrbátikom ,....alebo hlavičkou. Stáva sa mi, že ho mám tvrdé iba hore pri žalúdku, niekedy bo obch bokoch, inokedy dole......často krát sa mi stáva, že bruško mám úplne zdeformované a tvrdé na rôznych stranách :D....takže niekedy fakt neviem čo to má byť 😀...presne tak to bolo aj pri mojom prvom tehu.

zabka79
autor
30. jún 2014

@satkovca ja to mávam stále, hlavne ak sa napapám poobede, tiež som prvorodička tak neviem...

zabka79
autor
30. jún 2014

@nikike5517 tak asi nie som nejaký zvláštny prípad a je to normálne 🙂

zabka79
autor
30. jún 2014

@milota164 prešlo to keď si bola dlhšie v jednej polohe? alebo vtedy stvrdlo?

milota164
30. jún 2014

vtedy tvrdlo

tonjadabik2
2. júl 2014

mne tvrdne asi od 33tyzdna kazdy den aj viackrat... ta uvidime.. 😀

zuz1978
2. aug 2014

@zabka79 aj ja mam tvrdú hornu časť bruska, až sa mi zle dýcha. Posledné dva dni ma aj dosť bolí tato horná časť, hlavne ked tam môj malý chodí alebo sa váľa, neviem presne, každopádne sa az vyduva a neviem si vysvetliť prečo ma to tak bolí. (Som v 35.tt)

chovancova27
2. aug 2014

@zabka79 nestresuj, mne tvrdlo od prvého trimestra...🙂

jana_eyre
2. aug 2014

@zabka79 mne ked tvrdlo brucho, tvrdlo cele.. ale ked sa hlavne druha v bruchu natahovala, tak som mala tvrdu len cast brucha /ona bola take sidlo, prvy bol taky kludas/, podla mna sa zaprela nohami a tlacila zadkom.. robi to aj teraz ked lezi v posteli :D ale spomen to dr. ten bude najlepsie vediet..

zabka79
autor
3. aug 2014

@jana_eyre presne to zapieranie sa nohami...to cítim 🙂

zabka79
autor
3. aug 2014

@chovancova27 ale ja nemôžem ani chodiť pre to ☹ ale už to vydržím...

zabka79
autor
3. aug 2014

@zuz1978 jaj to vydúvanie...to ozaj bolí ..napísala som ti IP 🙂

charlie148
21. aug 2014

ahojte aj ja to mavam, tvrdne mi iba v hornej casti ale ked tak aj cely den, neviem ci je to ok, ked sedim,lezim da sa..ale ked nieco robim alebo idem na prechadzku, je to neprijemne, no zevraj pohyb je dobry, len mne to moc dobre nerobi, tvrdne mi od 27tt teraz zacinam29tt zajtra, doktorka mi dala magnezium, ale zda sa mi, ze to vobec nepomaha..taky pocit natiahnutej koze..masaz ani krem mi nepomaha ..

leho29
22. aug 2014

baby mne tvrdne brusko uz dlho som v 31tt. no posledne dva tyzdne aj napriek braniu magnezia mi brusko tvrdne stale viac a viac .. a az do takych silnych tlakov .. mam uz za sebou dvojicky a nikdy som taketo silne tvrdnutie nemala ,, tak sa i bojim ci nepojde skor .... nenasla som v diskusii nikoho kto by mal taketo problemy ..

kamanima
22. aug 2014

Pozor na pečeň, môžeš mať Hellp syndróm. Naštuduj si na nete, čo to je za diagnózu. Ja som ju mala. Brucho mi tvrdlo v podbrušku, ale pod rebrami ma tlačila veľká pečeň. Hellp syndróm je svinstvo, podchyť to čím skôr, aby si predišla riziku pre seba aj pre bábätko.

deinad
22. aug 2014

@leho29 na tvojom mieste idem lezat do nemocnice. Mne tiez tvrdlo a pomohli mi...este je skoro,vyvijaju sa plucka,netreba to podcenit aj ked to nemusi byt vazne ale moze..

deinad
22. aug 2014

@charlie148 to tahanie koze je rast bruska,tiez to mam este aj teraz v 34.tt. to tvrdnutie v hornej casti vsak nie je moc dobre. Ak mozes tak len polihuj a posedavaj a nenamahaj sa. Ak by sa to zhorsovalo, potom fakt polezat do nemocnice,tam okrem magnezia davaju aj magneziove infuzie a tie pomozu. Citala som,ze tvrdnutie do 20x za den by malo byt ok,ale ak je to bolestive,moze ist aj o kontrakcie.

leho29
27. aug 2014

ak vcera som bola na sone .. vse je ok .. babo ma v 30tt uz krasnych 1570g ... co sa az cudujem , nakolko ja nepriberam nic ... ale je otocene KP .. tak mam prist este v 35tt ... na posleddne sono ... inak ano najviac pomaha pokoj ale pri dvojickach a zapale dutin sa to akosi neda 🙂 ... tak musime vydrzat ...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre