Tvrdnutie bruška v 22. týždni

lenka7234
3. aug 2022

Ahojte baby. Som v 21+5tt a mávam take tlaky v podbrušku a potom úplne tvrdé bruško. Viete mi niektorá z vás povedať čo to môže byť?. Ja som to aj zabudla povedať mojej doktorke. Tak ma zaujíma či ste to niektorá mala takéto ako ja😂.

veronika_sk000
3. aug 2022

@lenka7234 poslickovia, maternica nacvicuje kontrakcie, ale nemusis sa bat

vso10
3. aug 2022

Na tvrdnutie bruška pomáha magnézium. Doktor by Ti tiež len odporučil magnerot, ale je vhodné spomenúť mu to... Dávka mg sa určuje podľa množstva tvrdnutia bruška za celý deň. Mala by si ho brať dlhodobo, možno skús začať 1 tabletou denne a uvidíš či sa to polepší. Nie je vhodné v niektoré dni brat mg, v iné dni nebrať len preto, že Ti je lepšie. Alebo si nedávať a potom keď Ti je blbo, dáš si nárazovo 3 tablety...
Tvrdnutie bruška je normálne a u väčšiny žien to nič špeciálne neznamená, maternica je sval a takto trénuje. Trénuje od začiatku tehotenstva, len na začiatku to je slabé a necítime to, až neskôr.
U niektorých žien môže byť veľmi časté tvrdnutie bruška problémom, no lekár sleduje krcok, či nehrozí predčasný pôrod, kebyže niečo nie je ok, odporučil by Ti mg a kludovy režim. Ale týmto nechcem strašiť, tvrdnutie je normálne a cítia to mnohé ženy, maternica potrebuje trénovať.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre