Ahojte, ako to rozoznam od toho ked sa maly pučí?
Som 19+4tt.
Mne sa tak 1-2x za den puci, inak pohyby malicko este citim. Citala som tu niekde ze to moze byt tvrdnutie. Pri tvrdnuti citit aj pulz?
Vyduje sa mi taka guca jak dva mensie pomarance a tam to mam na bruchu len kozu (slaninu) a podtym tvrde, a taky tlak, zvytok brucha makky, aj dole smerom aj po stranach aj hore. To sa puci, ze? Trva to tak pol minuty, potom bublinky a uz mam brucho makke. Mam to len ked lezim na chrbte.
Minule tehotenstvo som to tusim nemala a ked som si myslela ze mi tvrdne brucho, raz priamo na poradni mi dr vravel ze to nie je tvrdnutie co som akurat mala, ze to sa preguluje maly 🤣🤷.. tak ja neviem. Ani poslickov som nemala. Len som zrazu porodila 😂👶.
Tak jak to rozoznam? Ci sa puci ci nepuci ci mi tvrdne brucho?
@petamich no stvrdne len kusok taky podlhovasty pod pupkom, zvytok bruska mam makky... ale je to taky neprijemny tlak
Ahojte, ja som v 19 tt a uz sa mi dva krat stalo ze mi stvrdlo brusko ale len na pravej strane. Je to este v poriadku? Hnef som si nasadila magnezium a samozrejme ze sa velmi bojim :(
autorka: to bude skor to pucenie si myslim 🙂
@petamich ja tiez dufam, lebo vzdy to skonci takym akoby sa pomrvil
dakujem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
tvrdnutie brucha je, ked ti zrazu stvrdne cele brucho ma chvilu az je to neprijemne a puci sa, ked zrazu sa ti niekde vyduje, ze vidis napr. kopcek alebo kusok brucha je tvrdsi ale zvysok nie
ja som v 40tt a takmer vobec mi netvrdne, len sa puci statocne zadkom 🙂