Zdravím velmi by ma potešilo keby ste mi poradili alebo napísali svoje skúsenosti .. Som 19 tt a začala som pociťovať silnejšie a častejšie tvrdnutie bruška a stretávam sa aj s veľmi opuchnutými nohami a bolesťami chrbta .. po 2-3 mesiacoch nič nerobenia a oddychovania som si našla prácu , kedže som si myslela že to bude lepšie sa niečomu venovať a hlavne sa nebudem nudiť doma , lenže pracovný čas mám do 2 rána a stojím na nohách (v kuchyni) 8 hodín vkuse čo ma dostáva do úplnej vyčerpanosti .. Neviem či tieto komplikácie môžu byť kôli mojej novej práci alebo niečo iné .. Som veľmi mladučká a hlavne neskúsena a preto neviem či sa mám strachovať alebo to je normálne. kedže som veľký stresmen čo sa týka dieťatka .. Nerada by som však dala výpoved ked som si túto prácu ťažko vyprosila u priateľa aby ma pustil .. Veľmi krásne dakujem za vaše reakcie
Dakujem ste velmi milé že reagujete .. no gynekologa mam na dovolenke ale priateľ mu volal na súkromný a teraz rozmýšlame či dať výpoved alebo nie :(
Ale samozrejme mi bude prvoradé bezpečie mojho bábatka
Určite mu dám prečítať tvoj komentár 😉 😎 Dakujem
ahoj tak na nozky je dobre lioton gel...ten by si mohla a treba nohy vykladat lebo sa ti urobia krcove zily a s tym su potom riadne problemy.....tvrdnutie bruska je dost problem ak je to caste....lebo to moze postupne vyvolat predcasny porod ja som teraz v 34t a musim koli tomu brat magnezium a mam oddychovat amala som s tym problem aj pri prvom babatku a skoncila som v nemocnici na magneziovych infuziach...s tym radsej chod k lekarovi ked sa vrati za to nic nedas🙂 tak sa drzte
Mala by si sa viac setrit a v zaujme babatka ist radsej na PN, ak mas taketo problemy...
Dakujem Vám za rady ale predsa som sa včera rozhodla ísť na pohotovosť kedže mi tvrdnutie bruška neustupilo ... Lekár mi len vynadal dal na mesiac na PN s tým že vychádzky až po týždni .... ☹
ahoj radšej oddychuj a nájdi si radšej nejaké hobby doma a hlavne také pri ktorom netreba stáť 😉 neviem ako iné mamičky ale čo mám skúsenosti a čo som počula od niektorých žien tak ak raz začne bruško tvrdnúť už neprestane, mne začalo v 25tt a rodila som predčasne
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@sanije ahoj k tym noham..ja skusenost sice nemam lebo mi neopuchaju vobeec ale uz som 37tt+1 ..a da sa povedat ze som na nohach stale...pracu nemam alr casto pomaham v praci u maminy v kuchyni a tiez som 6-8hod. Na nohach ale skusenost nemam...a to brusko jaa soom to mala od 25tt a mam to 60% zo dna...ale iba ak sa bud prudko postavim..alebo dlho stojim a sedim..toho by som sa nebala ja to ok...a na tie nohy mi mamina radi skus octanovu mast alebo do vedra s teplejsou vodou a sodou bikarbonou 🙂 bude to taka fajna ulava...🙂