Cez deň je všetko OK, a v noci mi tvrdne bruško sprevadzane pichanim v podbrušku, nasledne musim na WC. Keď sa z WC vrátim, bolesť na chvíľu ustúpi. Je to hlavne pri menení polohy. Pohyby cítim. Mali ste to niektorá? Je to nebezpečne? Alebo to je uz predzvesť bližiaceho sa pôrodu? Som v 33tt. Dakujem za všetky odpovede.
ja to mám rovnaké, bruško mi dosť ťahá, pri prehadzovaní na posteli to cítim tiež...a tvrdne mi viac ako pred pár týždňami...ale cítim aj väčšiu silu bábätka a mám taký pocit, že mi tvrdne vtedy keď začne vyvádzať...kope statočne...v piatok mám poradňu, tak uvidím čo mi lekár povie....možno je to rastom maternice,predsa bábo teraz najviac naberá...dúfajme, že bude všetko okej 🙂
mňa tiež pichá pod bruškom iba na ľavej strane vždy :-/
poloprudska.....tak teraz som sa trochu vylakala, mne tvrdne brusko a aj ma boli dolu akoby mi tam nieco tahalo od 27tt, a je to cim dalej tym viacej a najviac ked nieco spravim .....idem o tyzden na kontrolu tak to musim asi tiez oznamit lekarovi, nerada by som porodit skor..... chcem sa spytat malo babatko potom nejake zdravotne problemy?
Ahojte. Tak ja mam presne to iste ako pises ty. Budim sa na to aj v noci..Vcera som mala poradnu a lekarka zistila, ze som uz na jeden prst otvorena. Povedala, ze urcite porodim skor, lebo to bolestive tvrdnutie je vlastne otvaranie sa. Ked sa mi to znovu stane, tak si mam vraj dat sprchu a dve tabletky magnezia naviac, aj ked teraz uz beriem 3x2... no a musim lezat, nech to trosku zastavim.drzim vam palce 🙂
Mne tvrdne brusko od cca. 28. tyzdna. Teraz, ked sa uz blizime ku koncu, tak stale viacej....Urcite by som sa isla dat vysetrit lekarom, kedze tvrdnutim sa mozete postupne, pomalicky a potichucky otvarat. Bude to stale castejsie....lebo sa maternica pripravuje na porod. Babatko tiez rapidne rastie. Drzim palceky, aby sme vsetky pekne dotiahli do konca!!! 🙂
Mne tvrdlo brucho nonstop okolo 35. týždňa gravidity a následne ma museli hospitalizovať, lebo som sa začala otvárať.
Ahojte ja mam ten istý problem ...posledný týzden mi viacej tvrdne brusko a stale viac ma picha ...vecer je to horsie ked si lahnem zacne viacej vystrajat mam pocit ako keby mi mala uz vyst von ,..citim ju dost nizko a boly ma to citim to ako trhanie...ja idem ku dr. az 11..Dúfam ze je v setko ok . 😒
ja som v 32 t..no mne pekne tvrdne,magnezko beriem 3xpo 1,ked som pov,ze tvrdnutie mam viac davku nezvysil,ze to s mag..netreba prehanat..som otvorena na prst,ale nastastie len vonkajsia..vraj to je iez rozdiel..dufam,ze vydrzime aspon do 36.t
ahojte mne tvrdlo brucho pri prvom teh.od 20t a teraz mi tvrdne od 18t mam skrateny krčok ale inak v pohode aj mala sa mi narodila 4dni po termine a aj teraz nemam v plane ist skor rodit treba vela oddychovat 🙂 tiež si davam magnezium
ahoj, ja mám takú osobnú skúsenosť, že som predčasne rodila v 32 týždni... brucho mi tvrdlo možno od 25 týždňa tak trochu, no postupne sa to stupňovalo a nepomohli ani infúzie magnézka v nemocnici...
trebe to spomenut u lekara a ja by som radsej zasla aj zajtra.me zacalo brucho tvrdnut aj bolestou v 24 tyzdni.zacala som sa otvarat a musele som dom do konca tehu iba lezat a jst magnezium.pomohlo rodila som sz na 8 den po termine.no treba s tym ist 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mne tvrdo bruško dosť často a v 34 tt som koli tomu porodila .ale mne tvrdo aj cez deň aj v noci bez pichania