Zdravím.. Prosím vás menštruačné bolesti a tvrdnutie bruška to sú poalickovia? Som v 29tt a netuším vôbec.. Sem tam ma bolia aj kríze
Nechcem ta strasit, ale moje poronde bolesti, aj vsetky kontrakcie, som mala "iba" ako tahanie/bolest krizov, podobne ako pri mestruacii.
Takze radsej chod na pohotovost, radsej raz zbytocne, ako neskoro. Drzim palce!
Berieš magnézium? Ak nie, môžeš brat magnerot 3x denne... Možno ale pomôže nižšia dávka, nepíšeš koľkokrát Ti tvrdne bruško. Bruško v tom týždni už môže tvrdnut. No ak tvrdne viac ako 15x za deň, treba ísť k lekárovi/na pohotovosť. Môže sa jednať o skracovanie krčka - preto tie bolesti, prípadne pôrod, ktorý by ale vedeli zastaviť v pôrodnici infuziami magnézia (podľa nálezu, nehovorím to vseobecne)...
Skús si ľahnúť, oddychovať, napi sa, vycikaj sa (plný mechúr môže robiť problém), prípadne si daj príjemne teplu sprchu. Malo by to prestať. Ak nie, chod sa dať radšej skontrolovať.
Maternicu môže dráždiť aj hladkanie bruška a obtiahnuté oblečenie.
@ichbinich nechali ta v nemocnici? V kplkom tt si to mala?
@vso10 áno beriem magnerot 1-1-2, piatok som bola na pohotovosti, krcok bol ok len to tvrdnutie, chceli ma preto nechať v nemocnici ale neostala som lebo mam doma ročného syna, snažím sa co najviac oddychovať, ležím, ale keď sa postavím tak ma všetko ťahá... A plus niekedy tie ms bolesti a krížov....zajtra moja Dr nerobí, ale piatok áno.. Stačí keď pôjdem piatok k Dr?
Nie, mne to zacalo 2,5 tyzdna pred vypocitanym datumom porodu, v den kontroly u lekarky. Tahali ma krize, inak nic. Na pasoch vsetko ok, ultrazvuk vsetko ok, kukne dovnutra a vravi, ze som otvorena na 4 palce. Tak reku dobre vediet, ze rodim! 😀 (prvy porod bol cisarsky).
Takze u mna to problem nebol.
Ale svarginej svagrina ma dvojicky, a tie sa narodili predcasne, kedze ju tiez "iba" tahali krize a ona nesla hned k lekarovi... ☹ To dievcatko ma nejake problemy, ale nevedno, ci prave kvoli predcasnemu porodu, alebo by ich mala aj tak...
Preto ak sa ti hocico nepozdava, radsej aj na pohotovost a nech ta poslu s magneziom domov, ako by malo byt neskoro. Drzim palce!
@anonym netuším či Ti stačí ísť k dr v piatok... magnerot sa môže užívať tuším až 2-2-2, ale nie som si istá, až takú dávku nemám. keď si bola na pohotovosti a chceli si Ťa nechať, pravdepodobne by Ti dali infúzie s Mg na ukľudnenie činnosti maternice - to naozaj robí divy. tiež som mala rovnaký postup v 30tt. išla som k môjmu gyn kvôli bolestiam a tvrdnutiu, on ma poslal okamžite na príjem. týždeň som si poležala na infúzii a išla som domov. doma už len ležím a nerobím nič, inak mi tvrdne bruško.
ak sa rozhodneš neísť na pohotovosť, skús si vybaviť niekoho na stráženie synčeka a Ty len lež... treba myslieť aj na druhé bábo, nie len na prvorodeného. keď Ťa hospitalizujú, lebo sa nebudeš šetriť a zhorší sa Ti nález (skrátenie kŕčka, otváranie), aj tak nebudeš s malým...
ahoj,isla si nakoniec?ako to dopadlo?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Kríže ťa môžu bolieť, avšak brucho by ti tvrdnúť nemalo. Nechytaj si, nedotýkaj sa veľmi bruška a sleduj si koľkokrát za deň a na ako dlho ti stvrdne a treba ísť s tým ku gynekológovi.