Ahojte. Od rána mam tvrdnutie brucha a časté močenie. Je to neprijemne ale nemám nejaké veľké bolesti. Som z toho unavená tak pod chvíľou ležím alebo posedavam. Pohyby cítim ale sem tam ma pri tvrdnutí pobolieva brucho. Nemám žiadny výtok ani krv nič tak nechcem utekať s tým k dr keď mam vo štvrtok poradňu. Mala ste to pri dvojickach v 34tt niektorá? Ďakujem
Zalezi ako casto ti to brusko tvrdne, ci tvrdne len pri namahe alebo aj v klude, ci je to pravidelne, ci pocitujes bolesti pri tom tvrdnuti. Ak je to caste (viac ako 20x za den) a bolestive, tak by som minimalne konzultovala s gynekologom telefonicky. Tiez je dolezite, teda najdolezitejsie, v akom stave je krcok, ci sa neskracuje. Inak tvrdnutie brucha je normalna vec od zaciatku tehotenstva, po 34.tt uz duplom, no malo by byt nebolestive, nepravidelne, nie prilis caste a nemal by byt nalez na krcku (to skracovanie). No a pokial by sa bolesti stupnovali alebo boli pravidelne, tak to uz treba riesit hned.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Síce nemám dvojičky, ale to máš asi poslíčkov, nie? Sleduj si pre istotu interval, či to nie je pravidelné so stúpajúcou intenzitou, ale inak to je v tomto týždni bežná vec… oddychuj plus teplá sprcha vie priniesť úľavu