Tvrdnutie brucha v 30. týždni

30. aug 2024

Ahojte, aktuálne som 29+2tt, tvrudnutie brucha už som mala aj predtym ale nebolo to také časté. Od včera vecer mi tvrdne brucho viac menej nonstop, v noci najpr som nevedela zaspať kvôli tomu, potom som sa často budila na to že zase mám tvrdé brucho. Dnes rano to pokračuje a to som ani nic nerobila, len som vstala odprevadiť manžela do roboty a zase do postele. Beriem magnerot 2-3x denne, ale zatiaľ to vôbec nepomáha. Iné ťažkosti v podstate nemam, len včera vecer som mala akokeby takú pichľavu bolesť vpravo dole, ale nebolo to nic hrozne.
Mala ste niektorá niečo podobne? Neviem ci mám zájsť dnes za svojim gynekológom alebo len zbytocne robím paniku🫠

jaass
30. aug 2024

Ahoj, ja som mala takéto tvrdnutie a hneď ma hospitalizovali, podali kortikoida a hneď na to pôrod v 32tt. Radšej by som išla k lekárovi aby skontroloval. Radšej ísť….

domcavesel
30. aug 2024

Ja som mala tvrdnutie brucha hádam od 5 mesiaca, bola som na pohotovosti a všetko bolo v poriadku, tak som to neriešila a normálne fungovala. Až nasledne mi zistili skracovanie krčka, ale to som už bola 32tt, teraz som 34tt a okrem toho že som bola týždeň hospitalizovana, beriem doma konské dávky magnézia. Troška sa to polepšilo, ale stále mám tvrdnutie 🤷🏼‍♀️ snažím sa už len vydržať aspoň 2/3 týždne. Určite sa chod dať skontrolovať. Tvrdnutie môže byť aj neškodné ak to nemá vplyv na krčok, ale neriskovala by som.

biba_18
30. aug 2024

lepšie je ísť ako neísť ...

baarbo
30. aug 2024

Ahoj, ja som takto mala tiež že mi tvrdlo od večera a potom celú noc, bolo to v 22. tt a hospitalizovali ma lebo sa mi aj skracoval krčok. magnéziové infúzie nepomáhali tak mi nasadili Isoptin, chvalabohu ten zabral. odvtedy mám kľudový režim s nohami hore a krčok sa predĺžil 😊

autor
30. aug 2024

No bola som nakoniec u gynekológa, moj dnes ma volno tak som bola u zastupujecho. Jak naschval kým som čakala v čakárni tak už som vôbec nemala tvrdé brucho😄ale aj tak ma pán doktor vyšetril, všetko je ok, krčok je až 52mm, že nevidí žiaden dôvod na to aby mi tak tvrdlo brucho🤷‍♀️proste sa to deje a hotovo, mám len zvýšiť dávku magnezia
A že teoreticky mohlo by to byt z toho že malý sa snaží otočiť hlavičkou dole lebo zatiaľ je KP

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre