Tvrdnutie brucha v 26. týždni

beatrice1111
11. nov 2021

Ahojte citam si o tom a akurát nachádzam take spojenia že tvrdlo 10x za deň alebo viac, chcem sa spýtať ako to odsledovať koľko x sa to stalo? Lebo mám na dotyk tvrdšie brucho, je to neprijemne ale že by som to takto vedela opisat že kolkokrat mi tvrdlo tomu celkom nerozumiem takze by som bola rada keby mi to niekto vysvetlil, ďakujem 🙂

kkovacovak
11. nov 2021

@beatrice1111 nepotrebuješ to podľa mňa sledovať. Mne tvrdlo brucho skoro stále aj pol dňa od 14tt. Prešla som pár krokov a bolo tvrdé. Magnézium užívaš?

janulka2805
12. nov 2021

@beatrice1111 Tiež si myslím, že nejak to nemusíš sledovať, mne tvrdlo hrozne brucho od cca 23 tt až do konca.... Brala som megnezko a keď bolo treba, oddychovala som poctivo 😊

beatrice1111
autor
12. nov 2021

@kkovacovak áno doteraz 1x 250mg a pravdepodobne ho zvysim

kkovacovak
12. nov 2021

@beatrice1111 môžeš zvýšiť kľudne aj na 4 denne. Ak ho budeš brať veľa tak ťa maximálne preženie. Vtedy si zníž dávku. Popýtaj sa aj dr na poradni

katka533
12. nov 2021

@beatrice1111 bacha na velke davky, ja som brala a Kedze to zastavuje tvrdnutie, ja som nakoniec prenasala a vyvolavali mi porod

kkovacovak
12. nov 2021

@katka533 no posledný mesiac by sa už magnézium brať nemalo ale ona je len v 26tt

katka533
12. nov 2021

@kkovacovak ja som brala od 20 a posledny tusim nie a prenasala som. Teraz si radsej davam polovicu. A to som ho teda brala, aby som skor neporodila

kkovacovak
12. nov 2021

@katka533 tak je otázne či bolo prenášanie reálne z toho. Ja som brala tuším do 36tt ale aj to mi povedala doktorka že ak budem mať v noci silné kŕče tak nech si dám tak snáď to taký problém nebude. Viem že aj ženy s problémami s tlakom berú až dokonca. Ale samozrejme radšej čím bližšie k pôrodu tak týmu uberať

katpetdo
13. nov 2021

@beatrice1111 zalezi na intenzite bolesti. Pri oboch detoch som mala kazdy den pravidelne kontrakcie kazdych 3-5m , ktore trvali viac ako hodinu, od cca 20-24tt. U mna to znamenalo postupne otvaranie. Pri prvom tehu som okrem Mg uzivala v nemocnici vselico ine na zastavenie kontrakcii(nepomohlo) a pri druhom uz ani Mg a bola som doma. Najviac mi zaberalo pri 2. nestresovat, oddychovat, pit dostatok vody. Obe deti vydrzali do 35tt, hoci som bola otvorena pri oboch od 30tt na 5cm a otvaranie postupne pokracovalo az do porodu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre