Tvrdnutie brucha v 23. týždni

13. júl 2023

Môže mi prosím niekto vysvetlit, čo znamená tvrdnutie bruska v tehu?
Aktuálne mi prebieha 23tt
Som tehotna prvykrat
Veľa o tom citam ale neviem čo to znamená / ako to citit
Vďaka

marianarem
13. júl 2023

No ked ti stvrdne, tak budes vediet, ze to je ono. Ono sa to z nicoho nic tak akoby zatiahne a naozaj stvrdne, citit to aj na dotyk.

larena
13. júl 2023

Ja som napr dlho nevedela že mi tvrdne brucho a aj ked sa ma gyn na to pýtala tak som vždy povedala že nie😅no potom už tak ku koncu tehotenstva v 9mesiaci mi tvrdlo riadne a bolo to aj vidiet doslova ako celé brucho kontrahovalo že bolo doslova vidno “siluetu” bábätka ako je uložené v brušku..a potom som si uvedomila že vlastne mi tvrdlo už asi v 20tt len som si to vtedy neuvedomovala lebo som nemala žiadne brucho a predsa len tá svalovina maternice nebola vtedy taká ako ku koncu tehotenstva tak to nebolo také intenzívne ale pocit to bol rovnaký

autor
13. júl 2023

@marianarem zatiaľ neviem - občas citim akoby sa babatko “pretlačilo” “vytlačilo” to je ono?

autor
13. júl 2023

@larena veď ja práve neviem čo si pod tým predstaviť

marianarem
13. júl 2023

Nie, to nie je ono. Ale naozaj sa tym netrap, nic si nepredstavuj, lebo ked ti stvrdne, tak to jasne poznas. Ja som tiez nevedela, co to je, ale ked mi stvrdlo, tak uz som vedela 🙂 Neda sa to ani inak nazvat, je to naozaj pocit stvrdnutia a aj rukou citis, ze je brucho ako kamen. Po kratkom case sa to zase uvolni a zmakne.

autor
13. júl 2023

@marianarem dobre vďaka ❤️

eri28
14. júl 2023

To máš akoby kameň, akoby tvoje brucho sa zmení na kameň je tvrdé, moc to neboli, ale je to nepríjemne. Často je to keď chodíš, alebo malo pôjdeš, alebo ti treba cikat a nejdes aj vtedy to môžeš mať….

autor
14. júl 2023

@eri28 dakujem len to tehu brusko je stále take napnute , ťažko mi je rozpznat čo to je

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre