Ahojte. Som v 19tt a už pár dní si všímam že mi tvrdne brucho od pupka dole, trvá to ani nie minútu a všímam si to hneď po zobudení, niekedy v priebehu dňa a večer. Nerobím nič fyzicky ťažké. Miernu bolesť cítim len pred tvrdnutim. O 5 dní idem na poradňu. Máte s tým skúsenosti?
Ahoj tak akovyššie píše pani,treba vic magnézium pri 500mg som mala povolené gynekológom 5x denne do 36tt.
magnezko je blbost, ked už tak nie take bežne lacne magnezko z lekarne. treba len oddychovat a mat vyživnu stravu. Ked už magnezium tak medzi najlepšie využiteľné formy magnézia bez nežiadúcich vedľajších účinkov patrí magnesium malát, bisglycinát a treonát.
Tiež mi to tak začalo asi od 16-17tt, povedala som to doktorovi a on že je to normálne, treba brať magnerot a oddýchnuť si...po zobudení tiež počkať až to trochu povolí lebo potom zvykne tvrdnut aj do obeda..
Kazdopadne si to odsledovat a vyskusat magnezko, ako pisu vyssie. Ak ani po magnezku to neprejde, navstivit gynekologa. V 19tt nema co brucho tvrdnut. Moze aj nemusi to znamenat problem, radsej sa vysetrit.
U mna aj po nasadeni konskych davok magnezia tvrdnutie neprestalo a na kontrole sa zistilo skracovanie krcka. Nastala hospitalizacia, tam mi davali magnezko infuzne, no nezaberalo a zacala som sa otvarat. Teda bola som na udrziavacke a nakoniec som aj tak porodila predcasne.
Ja som sa s tým tiež trápila v podstate celé tehu. Od 17tt mi tvrdlo brucho. Raz som bola dokonca taka vydesená až sme skončili v nemocnici ale ani to nepomohlo..brucho tvrdlo stále častejšie až do konca tehu. Brala som veľa magnerotu, fyz. šetrenie a rodila som presne na vypočítaný deň pôrodu. Ak chceš napíš mi ss.
Ono je ale samozrejme rozdiel či sú po častom tvrdnutí brucha zmeny na krčku. Či sa príliš neskracuje a neotvara. Ja som mala strašne trvdnutie ale zmeny na krčku boli minimálne, takže to bolo ok.
@stupel181 Rodila som presne na vypočítaný deň termínu pôrodu. Pokiaľ sa krčok neskracuje tak by to malo byť ok. Mne dávali v nemocnici magneziové infúzie , posteľ vyššie ale ani to mi nepomohlo. Tvrdlo mi celé tehu. či som chodila alebo ležala, tak som sa s tým už aj potom prestala zaoberať. Neviem či to má s tým súvis ale myslím si, že mi tak brucho tvrdlo aj kôli tomu že som dosť nízka a chudá.
@stupel181 Ja som sa s tým tiež trápila od 17tt až do konca tehu.🤦♂️a veľmi často mi brucho tvrdlo, nie že do 10x za deň..dokonca aj keď som znervóznela. Strašný strach som mala. Hlavne kľud. Ste v nemocnici , odsledujú to ako veľmi sa skracuje krčok. Ja som mala šťastie že som aj napriek častému tvrdnutiu mala zmeny minimálne a neotvárala som sa..ale v dnešnej dobe vedia spraviť sekrláž príp.pesar takže Vám určite nejako pomôžu.
Ja som brala veľa magnerotu, snažila som sa fyz.šetriť a oddychovala som s vankúšom pod zadkom aby sa bábätko posúvalo hore a netlačilo na krčok. Prajem pevné nervy a hlavne veľa veľa síl a zdravia pre Vás aj bábätko ❤️🙏. Pevne verím, že vydržíte dokonca ako aj my..budem na Vás myslieť. Kľudne sa ozvite ako pokračujete.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
daj si magnezko (napr magnerot, vyssiu davku). Ak mas pocit, ze je to az moc pravidelne, tak v pondelok volaj gyn. Mne povedala, ze ak sa to nedeje, ze 20x za hodku alebo tak, tak je to ok, telo sa postupne pripravuje.