Tvrdnutie brucha kvôli klebsielle

miilada
6. jan 2014

Ahojte. Navstivila som lekara kvoli castemu tvrdnutiu brucha v 24. tyzdni. Okrem inych vysetreni mi robili kultivaciu, z ktorej vysla premnozena bakteria Klebsiella. Ziaden nezvycajny vytok nemam. Nasadili mi Zinnat 500 mg. Podla toho, co som sa zatial docitala, online lekar sa vyjadroval, ze tato bakteria sa nachadza v posve 20tich % zien a lekari jej pritomnost neriesia, pokial zena nema obtazujuci vytok. Okrem ineho, po uziti do hodiny dostanem hnacku, cize nejaka cast tablety skonci vo WC a do obehu sa nedostane plna davka, ale iba nahodna. Riesili u Vas pocas tehotenstva klebsiellu, pokial ste nemali vytok? Vaham, ci ich mam brat, predsa je to chemikalia. Zatial som vybrala 2 tbl a uvazujem, ci vobec pokracovat...

luba28
6. jan 2014

@miilada kup si aj probiotika,....a zrejme gynekolog vie,preco ti ich dal,.....mozno to neriesia u netehotnych,....

zita19
6. jan 2014

@miilada predcasnym vysadenim ATB si vypestujes odolnejsiu bakteriu, ktoru potom zlikviduje len silnejsi "kaliber" ATB. Zavolaj zajtra doktorovi a spytaj sa co dalej. Svojvolne by som ATB nevysadzovla.

miilada
autor
6. jan 2014

@zita19 To mi je jasne, nieco podobne sa deje aj zbytocnym nasadzovanim antibiotik, napr. na SR sa ich predpisuje nadmieru a menej ludom potom zaberaju. Uz nezrusim tie 2 vybrate tablety, len som stale vahala, ci nahodou nepomozem malemu, ak sa vyhnem uzitiu zvysnych 8mich (mozny teratogenny ucinok).

miilada
autor
6. jan 2014

@luba28 Probiotika uzivam 2 roky vkuse kvoli non-stop mykozam. Mam dobre, s vysokymi davkami. Ale aj strava je dolezita. Teraz som v nemocke, same biele muky, zemiaky, sladke jogurty.. :/ Veru, mozno vie, len som sa skoro nic nedocitala na nete, akoby ta bakteria ani realne neexistovala alebo sa neriesila. Skusala som hladat aj temy klebsiella v tehotenstve a nic moc..

rommuska1
25. jan 2014

Ahoj miilada,mam rovnaky problem,takze som celkom rada,ze tu je niekto,kto preziva to iste co ja.Som teraz v 28 tt,klebsiellu pneum. mi nasli z kultivacie v 24 tt v nemocke,ked som tam lezala.Dali mi Suprax v tabletkach,hned na druhy den nova kultivacia / negativna.Lenze po tyzdni bola nova kultivacia a klebsiella masivne znova.Teraz uzivam Augmentin a vaginalne Macmiror.Dost som z toho na nervy,tiez som precitala,ze niekto to neriesi,ale aj verzie,aka je to pliaga nebezpecna a rezistentna na ATB.Bojim sa,aby sa nenakazilo babo pri porode.Ako si na tom teraz Ty?Ak mas nejake info,budem rada,ked napises.Inak ze vraj je to nemocnicna bakteria,ale moze byt aj zo stolice.

rommuska1
25. jan 2014

@miilada Ahoj miilada,mam rovnaky problem,takze som celkom rada,ze tu je niekto,kto preziva to iste co ja.Som teraz v 28 tt,klebsiellu pneum. mi nasli z kultivacie v 24 tt v nemocke,ked som tam lezala.Dali mi Suprax v tabletkach,hned na druhy den nova kultivacia / negativna.Lenze po tyzdni bola nova kultivacia a klebsiella masivne znova.Teraz uzivam Augmentin a vaginalne Macmiror.Dost som z toho na nervy,tiez som precitala,ze niekto to neriesi,ale aj verzie,aka je to pliaga nebezpecna a rezistentna na ATB.Bojim sa,aby sa nenakazilo babo pri porode.Ako si na tom teraz Ty?Ak mas nejake info,budem rada,ked napises.Inak ze vraj je to nemocnicna bakteria,ale moze byt aj zo stolice.

miilada
autor
26. jan 2014

@rommuska1 Ahoj, nespominas, s cim konkretne si bola v nemocnici, ci si aj ty mala / mas tvrdnutie brucha. Kazdopadne, ja som tie ATB pre istotu dobrala dokonca, no moja Dr. mi nejak nerobila kontrolnu kultivaciu, asi jej to naznacim, len pre uplnost, ale dalsie ATB asi nie som ochotna brat, aspon zatial nie, mozno tesne pred porodom. Inak pokial nemas iny problem, tak vysledkom kultivacie by som sa nejak extra netrapila. Vacsine zien pocas tehotenstva nerobia stery, a preto ich nema co postrasit. Ja som o Klebsielle nasla na webe dost malo, aspon v suvislosti so zenskymi vecami. Vacsinou pocas porodu byva z bakterii nebezpecny streptokok, preto ho aj vysetruju v 36. tyzdni. Neviem, ako by som ti mohla este poradit, pomoct?

miilada
autor
26. jan 2014

@rommuska1 Este dodam jednu myslienku. Tie ATB som brala a vybrala jedine kvoli obave, ze ta infekcia mi sposobuje tvrdnutie brucha a verila som, ze tvrdnutie prejde. No nestalo sa. U vacsiny zien pricina tvrdnutia ani nie je znama, skor sa to oznacuje za drazdivu maternicu. V zahranicnej literature a medicine tvrdnutie za problem velmi nepovazuju....

rommuska1
26. jan 2014

@miilada Mna hospitalizovali pre skracovanie krcka,potom mi ho zasili,pre istotu.Ja som z tej bakterie dost vylakana,zajtra idem k lekarovi,este sa na to spytam.

stanulienkat
26. jan 2014

Pri ATB uzivaj probiotika BIO Gaia. Mne velmi pomohli.

rommuska1
26. jan 2014

@stanulienkat Ja uzivam PROBIO-FIX,ale dajako subjektivne necitim ziadne zmeny.

stanulienkat
26. jan 2014

@rommuska1 Subjektivne nepocitis nic, ale pri ATB liecbe ti to pomoze. Ja som mala veeelmi velke traviace tazkosti a jedine probio, co mi zastavili prehanky boli Bio gaia. Odvtedy nedam na ne dopustit. A to som predtym uzivala od Swiss aj vselijake ine probio.

rommuska1
28. jan 2014

@miilada Tak som bola vcera u lekara,mam prist na vyter na buduci tyzden.Ked som sa na tu bakteriu pytala,kyval ramenami,ze sa to zvykne vratit a treba do preliecit.Takze uvidime.Teraz mam vaginalne Macmiror a este mi dal dajaky Gynoflor,ale doma som zistila,ze je to proti mykoze a ja ziadnu nemam,tak si to asi nedam.Tolko spravy od MUDr.Ako sa citis Ty?

miilada
autor
28. jan 2014

Gynoflor by som asi brala, to je na obnovu flory. Macmiror ci je na Klebsiellu, netusim, ale v popise to urcite nespominaju. A ked nezabrali celkove ATB, tak lokalne ktovie... Mne ako najrozumnejsie pride riesit to tesne pred porodom a to ATB vo forme injekcii, nasledne po kultivacii a stanoveni citlivosti, podobne ako riesia aj streptokoka. Lebo moze byt, ze teraz sa budes len krmit liekmi a celkovo si oslabis telo a bakteria sa postupne stane na ATB rezistentna. Sice je uz neskoro, ale ja byt tebou, okrem tych prvych by som uz dalsie ATB nebola brala a riesila to intenzivne injekcne par dni pred porodom. Takto som si to zidealizovala 🙂

Ja sa mam po starom, na kontrolu idem o tyzden, dufam, ze sa krcok drzi a maly pekne rastie 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre