Ahojte baby, som v 27.tt (7.mes.) a tvrdne mi brucho. 2 týždne to bolo mierne, no posledné 3 dni ho mám ako skalu cca 85% dňa. Tak som bola včera u lekárky. Zatiaľ mám Progestanelle a magnerot, krčok sa neskracuje, čo je vraj ok, no povedala, že ak to neprejde do pár dní, mám ísť do nemocnice. Prečo píšem tento príspevok je, že by ma zaujímala skúsenosť, či sa tu nachádza budúca mamina, ktorá zažíva niečo podobné a či jej na to povedali doktori povedali aj niečo iné/ďalšie, prípadne či niektorá z vás bola alebo je s tým v nemocnici či na rizikovo ma pod. Alebo ak ste to zažili v predošlom tehotenstve (ja som prvorodička), či ste zdravo donosili bábätko do termínu. Je mi ťažké rozlíšiť, či mi stačí sedieť doma alebo či mám ísť do nemocnice. Vďaka za akýkoľvek zdieľaný vhľad, skúsenosti či podporu.
@vladi4444 Si zlatá, ďakujem ti Vladi za podporu. DR mi tiež povedala, že v nemocnici by mi v podstate asi dávali intravenózne magnézko a sledovali krčok. Ten mi včera pozrela a je rovnaký ako bol pri štandardnej kontrole, na ktorej som u nej bola pre 2 týždňami. Donedávna to aj pre mňa bolo v pohode, párkrát za deň a pol minutky, minutu. Teraz to mám tak veľmi, že ma ten kŕč obmedzuje v pohybe. Tak len poslušne sedkám a pracujem na PC. Pre mňa, vcelku aktívnu osobu, je to trošku výzva to prijímať v psychickom kľude. Ale snažím sa a podpora od ďalších báb tu v poradni mi pomáha. Ďakujem 🙂
@evelyn_333 ahoj ,to čo ti predpísala lekárka by malo pomôcť a najmä veľa oddychuj aj cez deň vyloz nohy na vyššiu polohu aspoň na chvilku ono ak máš aj iné detičky je to ťažko odpočívať sama to poznám a to muž veľmi pomáha ,čo Ta môže upokojiť tvrdnutia brucha máva skoro kazda nastávajúca mamička 🙂 držím ti palce ja som v 27tt a veru všeličo ma boli lepšie by bolo povedať čo ma neboli 😂🙈
@slavka1988 pracujem doma, takže našťastie mám dopriate sedieť aj celý deň. V mojom okolí kamošky, čo už majú deti vravia, že to vôbec nemali a nepoznajú to. Preto som sa obrátila sem do poradne. Tebe prajem, nech ťa toho bolí čo najmenej 🙂 Ja som bola donedávna v kondičke lepšej, ako pred tehotenstvom, preto je toto pre mňa náročné :( ale hlavne, nech bábo zotrvá ešte 3 mesiace bezpečne v brušku... spravím pre to všetko, čo bude treba 🙏
@evelyn_333 samozrejme no ja som to mávala pri detickach a aj sestra samozrejme nie cely deň ale tie som užívala magnezko a pomohlo 🙂 držím ti palčeky
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja čakám druhé dieťatko, pri prvom si nepamätám ale teraz pri druhom mi od toho 24. týždňa častejšie tvrdne brucho. Každopádne mám doma prvé dieťa, krčok sa neskracuje tak len beriem magnézko a ignorujem to, keďže to nie je bolestivé. Magnezko mi zaberá. V nemocnici by si si podla mňa poležala na magnéziových infuziách a ak by bolo všetko fajn, poslali by domov, pokojový režim. Neboj, podľa mňa bude všetko v poriadku 🙂