Dobrý deň prajem. Včera mi došli výsledky z trizomy.
Na prvykrat nevedeli nájsť bunky XX, tak mi znova odobrali krv a poslali to ešte raz vyšetriť. Druhykrat nenašli len X - čo znamená,že mi pravdebodobne vyšiel Turnerov syndrom.
Poslali ma na amniocentézu, pretože sa hovorí, že trizomy sa može myliť... Máte nejake podobné skusenosti mamičky? Bolo všetko ok?? Veľmi sa bojím... :(
@simona92101 ďakujem za odpoveď🙏 mňa tak vystresovali, včera som len plakala a plakala..všetko vyšlo negatívne a presne posledné mi vyšlo, že pozitivne. Ale zevraj sa to stava jednej z piatich žien .. pretože nenašli druhe X... Aky bol u vas priebeh tohto celeho?
@vivien6799 prvy screening vysiel pozitivny u gynekologa na Downov syndrom,druhy negativny.gynekolog ma poslal kvoli veku(35) na genetiku,tam nas lekarka dotlacila do Trisomy testov,po ktorych som sa zosypala.nakoniec predsalen odporucila amniocentezu,kedze vraj tieto testy niesu 100% a mozu sa mylit,cize zbytocne stresy a nervy za 350e.hned na druhy den som podstupila amnio v Nitre v nemocnici,uplne bezbolestny zakrok az ma to samu prekvapilo,personal velmi mily,o 2 dni boli vysledky ktore absolutne nepotvrdili postihnutie.lekarkino vyjadrenie ma potom dožralo,kedze moja prva otazka znela,ako je mozne ze su take rozdiely vo vysledkoch,jej odpoved bola: krvne testy a a z plodovej vody sa nedaju porovnavat,kedze z plodovej su presnejsie a vedia zistit aj ine poskodenia..cize uplne zbytocne som zaplatila Trisomy..isla som este na morfologicky UTZ,lekar tak isto nepotvrdil ziadnu diagnozu..cize pre klud duse by som zvazila tu amnio
@simona92101 aj mňa poslali na amnio, aj som povedala, že pojdem. Len sa neskutočne bojím. Celé tehotenstvo len stresy, najprv vysoké vysledky z toxo, ta bola potom negativna nakoniec.. potom som sa bala od trizomy testov. Tie boli chvala bohu tiež vsetky vysledky v poriadku, ale presne posledný syndrom mi vyšlo toto.. celé je to na nervy, na plač. Ja len dúfam,čo som sa zatial aj dočítala, že bude všetko v poriadku🙏
@vivien6799 ahoj, viem ze to bolo uz davno,ale sko si nakoniec dopadla? ja to riesim teraz, dnes cely den preplakany, zatial iba na 3d mi to povedali
@salome1377 ahoj, tiez sa chcem opýtať ako to u teba dopadlo, potvrdil sa turnerov syndrom?
@vivien6799 ahoj ako to prosim u teba dopadlo? Potvrdil sa TS?
@katka71 ahoj, nakoniec to bol downov,ano potvrdil..lenze bol aj obrovsky hydrops taze nebola sanca :(
@salome1377 to ma veľmi veľmi veľmi mrzi. Prepáč, že som ta do tejto témy vtiahla, u nas je potvrdeny TS z plodovky som v 28tt ale zatiaľ je všetko našťastie úplne v poriadku, preto sa snažím nájsť ženy s rovnakou dg u detičiek. Ešte raz sa ospravedlňujem. Drž sa, posielam vela sil a objatie.
@salome1377 ďakujem. Tiez sme sa s tým vyrovnali. Mala je zatial uplne zdrava a všetko vyzera byt v poriadku, tak dufame a verime, ze bude mat minimalne "nasledky" spojené s tym syndromom. Nema totiz čistu formu, iba tzv mozaikovu, takze sa predpoklada ľahšia forma.
@katka71 drzim velmi palce,dobre bude 😘
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@vivien6799 mam cerstvu skusenost,na trisomy vysiel Turnerov syndrom 20% pravdepodobnost.isla som ihned na amnio a syndrom sa nepotvrdil.