Turnerov syndróm - výsledky z trizomy testov

vivien6799
10. sep 2022

Dobrý deň prajem. Včera mi došli výsledky z trizomy.
Na prvykrat nevedeli nájsť bunky XX, tak mi znova odobrali krv a poslali to ešte raz vyšetriť. Druhykrat nenašli len X - čo znamená,že mi pravdebodobne vyšiel Turnerov syndrom.
Poslali ma na amniocentézu, pretože sa hovorí, že trizomy sa može myliť... Máte nejake podobné skusenosti mamičky? Bolo všetko ok?? Veľmi sa bojím... :(

simona92101
10. sep 2022

@vivien6799 mam cerstvu skusenost,na trisomy vysiel Turnerov syndrom 20% pravdepodobnost.isla som ihned na amnio a syndrom sa nepotvrdil.

vivien6799
autor
10. sep 2022

@simona92101 ďakujem za odpoveď🙏 mňa tak vystresovali, včera som len plakala a plakala..všetko vyšlo negatívne a presne posledné mi vyšlo, že pozitivne. Ale zevraj sa to stava jednej z piatich žien .. pretože nenašli druhe X... Aky bol u vas priebeh tohto celeho?

simona92101
10. sep 2022

@vivien6799 prvy screening vysiel pozitivny u gynekologa na Downov syndrom,druhy negativny.gynekolog ma poslal kvoli veku(35) na genetiku,tam nas lekarka dotlacila do Trisomy testov,po ktorych som sa zosypala.nakoniec predsalen odporucila amniocentezu,kedze vraj tieto testy niesu 100% a mozu sa mylit,cize zbytocne stresy a nervy za 350e.hned na druhy den som podstupila amnio v Nitre v nemocnici,uplne bezbolestny zakrok az ma to samu prekvapilo,personal velmi mily,o 2 dni boli vysledky ktore absolutne nepotvrdili postihnutie.lekarkino vyjadrenie ma potom dožralo,kedze moja prva otazka znela,ako je mozne ze su take rozdiely vo vysledkoch,jej odpoved bola: krvne testy a a z plodovej vody sa nedaju porovnavat,kedze z plodovej su presnejsie a vedia zistit aj ine poskodenia..cize uplne zbytocne som zaplatila Trisomy..isla som este na morfologicky UTZ,lekar tak isto nepotvrdil ziadnu diagnozu..cize pre klud duse by som zvazila tu amnio

vivien6799
autor
10. sep 2022

@simona92101 aj mňa poslali na amnio, aj som povedala, že pojdem. Len sa neskutočne bojím. Celé tehotenstvo len stresy, najprv vysoké vysledky z toxo, ta bola potom negativna nakoniec.. potom som sa bala od trizomy testov. Tie boli chvala bohu tiež vsetky vysledky v poriadku, ale presne posledný syndrom mi vyšlo toto.. celé je to na nervy, na plač. Ja len dúfam,čo som sa zatial aj dočítala, že bude všetko v poriadku🙏

salome1377
9. jan 2024

@vivien6799 ahoj, viem ze to bolo uz davno,ale sko si nakoniec dopadla? ja to riesim teraz, dnes cely den preplakany, zatial iba na 3d mi to povedali

katka71
16. nov 2024

@salome1377 ahoj, tiez sa chcem opýtať ako to u teba dopadlo, potvrdil sa turnerov syndrom?

katka71
16. nov 2024

@vivien6799 ahoj ako to prosim u teba dopadlo? Potvrdil sa TS?

salome1377
16. nov 2024

@katka71 ahoj, nakoniec to bol downov,ano potvrdil..lenze bol aj obrovsky hydrops taze nebola sanca :(

katka71
18. nov 2024

@salome1377 to ma veľmi veľmi veľmi mrzi. Prepáč, že som ta do tejto témy vtiahla, u nas je potvrdeny TS z plodovky som v 28tt ale zatiaľ je všetko našťastie úplne v poriadku, preto sa snažím nájsť ženy s rovnakou dg u detičiek. Ešte raz sa ospravedlňujem. Drž sa, posielam vela sil a objatie.

salome1377
18. nov 2024

@katka71 nevadi 🙂 uz viem o tom hovorit, a tebe drzim silno palce aby vsetko dobre dopadlo, vela sil prajem ,je to tazke vsetko 😘 ale zvladnes to
@katka71

katka71
18. nov 2024

@salome1377 ďakujem. Tiez sme sa s tým vyrovnali. Mala je zatial uplne zdrava a všetko vyzera byt v poriadku, tak dufame a verime, ze bude mat minimalne "nasledky" spojené s tym syndromom. Nema totiz čistu formu, iba tzv mozaikovu, takze sa predpoklada ľahšia forma.

salome1377
19. nov 2024

@katka71 drzim velmi palce,dobre bude 😘

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre