Ahojte, som v 14tt a zo screenigoveho ultrazvuku mi povedali že dieťatko ma pravdepodobne turnerov syndrom. Namerali veľké NT( 7mm) , lekárka sa vyjadrila že nenašla nosnu kosticku, že ma plochu tvar a že z jednej srdcovej chlopni sa vracia krv. Geneticka potvrdila že opuch dietatka je veľký a odporučila mi potrat, že krvné testy by tiež vysli zle, a že nemá zmysel ich robiť. Som uz objednana na potrat, zajtra, ale stale mam v hlave výčitky a niesom si istá či to chcem spraviť. Nechcem naše dieťatko obrat o sansu žiť. Je tu niekto s podobnou skúsenosťou?
@tortelinka ale asi to nemas take vazne, ze?
Nie je turner ako turner 😕 moja sestra ma tiez turnerov syndrom. Zije normalny zivot dokonca sa cez CAR pokusaju s manzelom o dieta a zrejme to pojde. Ale poznam aj dievca ktore ma tiez turnera a nikdy nebude zit plnohodnotny zivot. Nech sa rozhodnote akokolvek, obe rozhodnutia budu spravne. Ja by som dala na odporucanie lekarov. Zrejme to bude ta tazsia forma s takymito vysledkami
Aj ja mam turnera, kludne pis ip.
@budemematbejby bude to ako hovoris. Som lekarka a mam dieta s down syndromom, tiez by som tien dala na odporucanie lekara. Mozno s choriovou biopsiou (mala som pri druhom teho) by sa potvrdila diagnoza. Ta srdcova vada a opuch plodu hovori o vaznej chorobe.
napisem ti IP
pises, ze nechces obrat dietatko o sancu zit. uz teraz ho lubis... ak si ochotna dat mu sancu, napriek chorobe, tak mu ju daj...
@alexandra2010 ďakujem.
@brezza to sa nikdy nedá dopredu povedať ako vážne to je, na mňa pozerala lekárka ako na zjav, že kde som bola doteraz
Ahojte, viete mi prosím niektora napisat, kludne aj sukromnu správu, dnes mk z plodovej vody diagnostikovali ze babo ma TS, co to obnasa, ako sa s tym zije, ake su vyhliadky do buducnosti?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja mam turnera, napíš mi