Tumor a Downov syndróm

lia_
23. apr 2023

Dobrý deň,

rada by som sa informovala, či máte skúsenosť s niečím podobným. Som v 17tt. a po 2. veľkom screeningu mi vyšli zlé výsledky. Downov syndróm 1 k 35. 1. Screening vyšiel v poriadku.
V zápätí prišiel 2. šok, keď lekárka objavila dieťatku tumor v oblasti kostrče vo veľkosti 1cm.
Posiela ma do nemocnice do Ružinova, idem tam v stredu, no od štvrtka poriadne nespím, neviem čo čakať. P. doktorka mi povedala, že sú v podstate 2 možnosti - ukončiť tehotenstvo alebo operácia po pôrode. Avšak následky sú rôzne ( nemusí chodiť alebo udržať moč, stolicu) a takisto sa až po pôrode dá zistiť, či ide o zhubný/nezhubný nádor. Tak by ma zaujímalo, či niekto takúto operáciu absolvoval s týmto umiestnením tumoru ?🙁

mogaa
23. apr 2023

@lia_ osobnú skúsenosť našťastie nemám, ale ono je to vždy veľmi individuálne...príroda je mocná čarodejka a ak by sa malo narodiť choré dieťa, tak sa o to postará vo väčšine prípadov sama....osobne si myslím že ak by to oblo zhubné, tak 6mesiacov je veľa, na druhej strane ak by to bolo nezhubné a nerástlo, tak jedna by to vedela urobiť...prajem ti veľa sily a aby si sa rozhodla správne - nie podľa okolia alebo podľa seba, to čo ty cítiš a ako to cítiš ty sama...

luccija
23. apr 2023

@lia_ počkaj čo Ti povedia v nemocnici..následky môžu byť a nemusia a vôbec to nemusí byť tumor.
Držím palce!

lia_
autor
23. apr 2023

@mogaa áno príroda to vie zariadiť, ja som zo začiatku brala aj utrogestan kvôli silnému krvácaniu a neskôr sa objavil v maternici hneď pri plode aj veľký hematóm, postupne sa však vstrebal. Možno keby som nič nebrala tak by sa to "vyriešilo" skôr aj samé... každopádne ďakujem za podporu, uvidím v stredu.

lia_
autor
23. apr 2023

@luccija ďakujem pekne, čo by to mohlo ešte byť okrem nádoru?

luccija
23. apr 2023

@lia_ neviem nie som zdravotník.Pockaj čo Ti povedia veď môže byť nezhubný a pod ..

any_soj
25. apr 2023

@lia_ ahoj. Ja len že myslím na vás na zajtra... 🙏

lia_
autor
25. apr 2023

@any_soj Ahoj, ďakujem za podporu

any_soj
26. apr 2023

@lia_ ak máš chuť odpovedať ... Ako ti je? Čo povedal doktor...?

mondolina
26. apr 2023

@lia_
mne napadlo, či to nemôže súvisieť s miechou a mozgovomiešnym mokom.
moje dieťa v 18tt malo na morfologii na mozgu také cysty, ktoré sa potom vstrebali.

mymary
26. apr 2023

Viem presne ako sa cítiš . Hlavne sa skús upokojiť. Mne podobne zistila gynekologička tumor na maternici niekoľko cm, keď som bola tehotná? objednala ma do univerzitnej nemocnice. To boli hrozné dni čakania. Prišli sme tam a traja doktori pozerali a nič nevideli. Potom som sa ešte objednala na 3D ultrazvuk čo to tiež potvrdil. Takže jeden ultrazvuk ešte nič nemusí znamenať. Drž sa.

lia_
autor
27. apr 2023

Ahojte, žiaľ, tumor v krížovej oblasti plodu sa potvrdil aj v nemocnici. Zistili aj, že má niečo s pečeňou. K tomu mi zatiaľ viac nepovedali. Spravili mi amniocentézu a bola som na genetike. Výsledky na D. Syndróm budem mať dnes alebo piatok a ostatné výsledky o 10 dní. Potom idem späť do nemocnice a budeme riešiť ďalší postup. Neviem čo bude ďalej ale moc úľavy mi tieto zistenia nepriniesli a opäť ďalšie čakanie 😔

any_soj
27. apr 2023

@lia_ ahoj. Mrzí ma, že sa to potvrdilo. Dúfam, že ťa budú vedieť nasmerovať na správnych odborníkov, ktorí ti budú vedieť povedať, aké sú možnosti liečby, čo vlastne tumor znamená, aké je poškodenie pečene a čo s ním, a tak. Lebo na tieto podstatné otázky genetika odpovede nedá, a ani gynekológovia. Ak by ťa nevedeli nasmerovať, odporúčam kontaktovať MUDr. Drába, vysvetliť mu situáciu - on bude vedieť kam sa obrátiť.

lia_
autor
27. apr 2023

@any_soj ďakujem za radu, určite budem chcieť, aby som vedela všetky potrebné detaily. Z genetiky som pred chvíľou dostala aspoň 1 dobrú správu, downov vylúčili, ešte čakám na ďalšie výsledky od nich.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre