Tŕpnutie tváre v tehotenstve. Máte s tým skúsenosti?

vierka12
8. júl 2012

Ahojte mamičky budúce mamičky , včera mi začala trpnuť lavá časť pery a dnes mám už strpnutú celú lavú čast som v 34 tt a bojím sa čo to je má s tým niektora skusenosti? mám ísť na pohotovosť či stačí ist zajtra ku obvodnej doktorke ? Ďakujem

elise
8. júl 2012

mne sa trpnutim prejavila cievna prihoda a ked si tehu okamžite k doktorovi sice ct ti nemôžu urobiť ale môžu ťa poslať na magneticku rezonanciu to je bezpečne pre bábo.môže to byť aj to že bábo tlačí nanejake nervove zakončenie.

zigzag
8. júl 2012

ahoj mne sa to stalo raz, a nebola som tehu, bola som na protikvasinkovej diete, takze niaky cukor, mne trlpi aj obe ruky a tocila sa mi hlava, rychlo som nieco zjedla,,, a po chvili preslo.... ale aj hlava ma bolela, aj pred ocami sa mi zahmievalo, a trpli mi pery a postupne aj cela tvar..... neviem ci som pomohla, ale je aj teplo, skus sa napit a najest..a ked nie tak k lekarovi.....

katka1981
8. júl 2012

Polozila si tuto otazku clenom rodiny? Mame, otcovi, buducemu oteckovi? Chapem, ze si mlada, ale verim, ze keby si zavolala rodicom, urcite ta poslu k lekarovi. Nie je hanba spytat sa. Preco to riesis az dnes na konikovi? Prvotnym priznakom mozgovej porazky je trpnutie pery alebo obocia na jednej strane, to je jeden z prvych priznakov a treba okamzite vyhladat lekarsku pomoc. Nakolko si tehotna, je mozne, ze ti babatko pritlacilo nejaky nerv. Minimalne zavolaj 112, popis im svoj problem, nech ti lekar poradi. Nemusi to byt nic vazne, ale aj moze. Drzim palce, aby si s babatkom bola v poriadku.

jajka0211
10. júl 2012

mne v tehu trpli ruky a vsetko bolo ok.

dadka28
10. júl 2012

aj mne trpla tvar aj ruky,buď ľava časť tváre s ľavou dlanou....vačšinou ľavá časť ale raz sa mi stalo aj na pravej časti/ale mne to trvalo len pár sekúnd/...som sledovaná na neurológii,poslali ma pre istotu na magnetickú rezonanciu..určite chod k dr,može to mať hocijakú súvislosť....ak to tebe pretrváva dlhšie-myslím že to trvá pár minut respektíve viac,chod na pohotovosť určite...ak sa ti bude chcieť napíš mi do IP že ako si dopadlo-čo to sposobovalo...drzím palce.. 😉

janaalzbeta
10. júl 2012

ahoj mne trpli ruky aj nohy. No najhoršie to bolo s rukami..............Nechcem ťa strašiť no nie je to dobré...........lebo ťa neurológ môže odmietnuť vyšetriť lebo si tehotná.................................. Navštív lekára, a tam sa poraď aj keď pôjdeš ku svojmu obvoďákovi či gynekológovi.......... ☹ nestresuj. a držím palce nech ti vyšetrenie dobre dopadne 😉 ...............

suelop
11. júl 2012

@vierka12 Neplas sa hned, treba ist vylucovacou metodou. Trpnutie je zrejme sposobene zatlacenim na nejaky nerv. Skus sa polohovat na rovnej podlozke, lahni si na chrbat, uvolni sa a ruky daj pozdlz tela, kludne dychaj ( viem , ze v takom stadiu je to tazke kvoli brusku, ale par minut zvladnes). A tiez si myslim, ze je dobre navstivit doktora, minimalne kvoli pokoju v dusi. ja som neurologicky pacient a v tehotenstve som mala podobne problemy. Drzim palce nech si cim skor ok!

amadora
11. júl 2012

@vierka12 áno, v tehotenstve párkrát, pri pôrode to bolo neskutočné, doslova mi ochrnulo pol tela a 4 mesiace po pôrode sa to zopakovalo ešte v horšom scenári až ma odviezla RZS, zistili mi tetániu. ak ju máš dá sa tomu ľahko predchádzať len o tom treba vedieť, tak to nezanedbaj pre istotu

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre