Ahojky babule.
Chcem sa vas opytat ci ste niektora nemala pocas tehu trpnutie prstov na rukach.Pred vcerom mi zacali trpnut konceky prstov na lavej ruke a je to dost neprijemne neviete co to moze znamenat?neni to nejaky vazny problem?
A mam este jeden problem,ale to asi viac tehuliek.Nehorazne ma bolia krize a krcna chrbtica nemozem koli tomu spavat je to ukrutna bolest.Tento problem som mala uz aj pred tehu,ale to sa dalo nebolo to az take hrozne a ako som ostala tehu tak je to na zblaznenie ☹ Nemate na to nejeku metodu ako sa tej bolesti zbavit nejake maste,alebo nieco?Dakujem kazda rada mi pomoze 😉
papula,ja som to zacala mat po porode.Rodila som cisarskym,tak som si myslela,ze je to od toho.Doktorka mi poradila brat maternu,casom to povolilo a teraz je to opat naspat ☹
Konzultuj to s lekarom.
papula aj mne obcas trpnu prsty na rukach raz na jednej raz na druhej, ale potom to z nicoho nic prejde, ja mam cele ruky akokeby zmeravene, ale netrapim sa tym presne to iste mala aj moja mam v tehotenstve a po nom.
Dakujem babule.Vcera sa moja mamina na to pytala svojho praktickeho lekara a ten jej vravel,ze to trpnutie moze byt z tej chrbtice a z toho,ze som mala chripku,ze mam vela pit a ze casom mi to prejde,ze sa nemam obavat,ale aj tak sa obavam zajtra asi zavolam svojmu dokimu 😵
mne na to ze mi trpli ruky dal magne B6 ale zas tak zacina infarkt, nie 🙄
papula, mne dokonca ku koncu vzdy rano, ked som sa zobudila tahalo prsty na rukach smerom dozadu, nemohla som poriadne skrcit prsty do paste. urcite pomoze to magnezko
Tak ja nepocitujem z toho trpnutia nejaku bolest,len to je neprijemne uvidim ci to prejde ak nie skusim to magnezko a s tymi krizami a krcnou chrbticou neviete poradit?
papula to uz len vydrzat, aleeee mne velmi pomohla fit lopta na ktoru sa kazdy den s chrbticou zvalim a pregulam.
Akurat som volala so sestrickou a ta mi odporucila nejake vitaminy tiamin,ze mam uzivat 3x1 ze z toho by mi to malo ustupit.Tak zbehnem do lekarne.
hmm, tiamin je vlastne vitamin B1. ze by to malo zaberat na trpnutie?
no mne trpnutie zacalo az v osmom mesiaci zvacsa to mam rano ked telo nema tolko tekutin a ked sa zobudim mam problem aj chlieb urezat nejak mam celu ruku slabu a ubolenu ale potom to prejde
Bcka sa mozu trikrat denne? lebo na magne B6 je pisane ze iba dvakrat denne tehotne prave kvoli tomu vitaminu B
certica neviem vyskusam to a dam vediet ci to zabralo po nejakom case.
B-čkové vitamíny sa môžu užívať v tehu aj častejšie, ale podľa odporúčania lekára.. mne po chrípke internista predpísal všetky "B" aké sú, vrátane kyseliny listovej a brala som ich trikrát denne, ale len týždeň.. a musela som vtedy vysadiť Calibrum aj MagnéB6, aby sa "B" nenavyšovali.. Na vlastnú päsť - len tak na odporúčanie z lekárne by som ich nebrala.. Inak mne ruky tŕpnu asi od 20TT, pravidelne beriem MagnéB6 a vôbec mi to neustupuje.. síce ktovie aké by to bolo, keby som ho nebrala.. no posledné dni mi aj spuchli ruky a tŕpnutie sa zmenilo na nepríjemné pichanie a nohy mám tiež pekne naliate a aj ma bolia, skoro celé predkolenie, akoby od modriny.. topánky už neobujem.. a čo na to lekárka? že tlak mám dobrý, tak čo.. každá druhá ma spuchnuté nohy v tehotenstve a sa nesťažuje..
denik mne to kazala kupit si sestricka a ze to mam uzivat 3x denne tak uvidim ci mi to ustupi.
ok papula, som zvedava 😉
Aj ja 🙂
Vitamín B1 (thiamín)
Nevyhnutný na získavanie energie zo sacharidov, tukov a alkoholu. Bráni v tele tvorbe toxických látok, ktoré môžu poškodzovať srdce a nervový systém. Nedostatok sa prejavuje stratou chuti do jedla, zmätenosťou, opuchmi končatín, brnením v končatinách, stratou vnímania, nervovými poruchami, svalovou slabosťou a zväčšením srdca.
Mne zacala trpnut lava noha a ruka posledny tyzden, tiez uzivam Thiamin a k tomu aj MagneB6, ale uz nic ine...
denik: neviem, preco ti lekarka nedala nieco na odvodnenie, je pravda ze opuchnuta je kazda druha tehotna, ale to neznamena, ze sa s tym neda nic robit...odporucala by som ti nepit ziadne mineralky a ak sa da, vylucit sol a solene veci..drzim palce, nech sa to zlepsi 😉
yesno ďakujem 😉 pijem len tatranskú vodu pre bábätká, čaje a príp.džúsy.. a už som sa vzdala aj chipsov 😅 v utorok idem do poradne, tak na ňu skúsim zatlačiť, lebo ten opuch mi ani tak nevadí, skôr tá bolesť ☹
tatransku pijem tiez - nesytenu, je super a ma minim.obsah mineral.latok, sodik v podstate ziadny
denik, ta bolest moze byt z opuchu...poznam dve maminky s rovnakym problemom a obe brali pocas tehotenstva lieky na odvodnenie, babu neskodia a im pomohli...brali len 1/2tbl kazdy druhy ci treti den... 😉
inak tu tatransku vodu nepoznam, asi sa po nej poobzeram 😎
yesno, tatransku totiz kupis len v tescu a v hypernove(ale tam ju nemaju vzdy) 😉
ahaaa, tam zabludim malokedy...hm, ale ked pises, ze skoro ziaden sodik asi tam zavitam..alebo poslem manzela...vdaka certica 😉
yesno vo velkom hypertescu som ju videla tak skus tam
davidko cez vikend ide manzel na zasoby, tak zajde do hypertesca 🙂
yesno, pokial ide o to zlozenie, kludne aj rajec alebo toma su fajn, ja to striedam
Papula...mam to stejne a na obou rukou...trpnou a kolikrat znecitlivi, a nekdy me dokonce boli klouby v prstech, ale vznika to tim, ze jak se delaji otoky...alespon me...ma to co do cineni s nejakym kanalkem v zapesti...ale neni to nebezpecne, pokud nemas preeklampsii samozrejme.
u nás majú tatranskú len v hypertescu, aj to nie vždy, ale dnes som vystihla, ako ju dokladajú, tak mi manželík zobral rovno tri baly 😉
Ahoj, tohle se mi stavalo na prave ruce a pouze v noci a bylo to dost hnusny. Zkousela jsem vse mozne, ale nic nepomohlo, zkus treba masaz, to mi bylo doporuceno..
Trpnutie prstov mavam aj ja - ale len tak raz, dva krat do tyzdna. Niekde som citala, ze to suvisi s tehotenstvom takze velmi to neriesim....
ale krize tak to je aj moj velky problem. Niekedy niesom schopna sa ani pohnut pretoze ta bolest mi normalne zablokuje pohyb 😒 fakt neviem co s tym robit - ale myslim, ze asi nic. ☹
Ahojte, ty bolesti kloubů na rukách mam už tak 14 dní.Ale je to asi vážně tím jak otékáme.Ale co mě taky plaší,že mě hrozně bolí i kolena.Máte to některá nebo jsem zase vyjímka?? ☹
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
hmmm papula podla mna pomoze magnezium. mne tpli - mala som krce v lytkach a odkedy uzivam magnezium tak je to ok. ale pre istotu sa opytaj doktorky, aby si nieco nepodcenila... 😉