Trpnutie a puchnutie pravej strany v 31tt

kasepa
16. mar 2019

Ahojte maminky prosim vas stretli ste sa s tym v tehotenstve,ze vam puchli nohy a ruky ale cisto iba jedna strana?? Ide o to ze som v 31tt a strasne mi puchne prava a lava ruka ale cisto len ta jedna strana a dokonca kazde rano aj vecer mi hrozne trpne prava ruka tak ze ju ani do paste nespojim uplne mam tu ruku oslabenu ..myslite ze s tym treba ist k lekarovi?? A prosim bez blbych pripomienok ..pytam sa fakt seriozne a vazne lebo to teda prijemne nie je ..za normalne odpovede dakujem

ikonica
16. mar 2019

@kasepa urcite chod k dr.

m_lucia
8. apr 2019

Ako sa to vyvija s tym trpnutim...?
Mam tyzden pred porodom a tiez bojujem s trpnutim ruk. Uz ma to hrozne znepokojuje, ci to vobec prejde. Pred vyse mesiacom mi zacali ruky trpnut kde tu, sem tam, najma v noci. Ale uz vyse dvoch tyzdnov si bruska prstov necitim vobec pocas celeho dna. Resp. mam taky pocit, akoby boli nedokrvene. Modre vsak nie su. Bojim sa ci to vobec prejde, ked porodim.

kasepa
autor
9. apr 2019

@m_lucia zdravim som na tom podobne co sa tyka pravej ruky konceky prstov si uz vobec necitim a v noci celu ruku po laket ...rano ju ani do paste nezotnem a uz to zacina aj na lavej do toho sa mi vsak pridali uz aj opuchy ci uz tvar nohy vsetko ..bola som na neurologii dali mi thiamin a vitamin B co mi gynekolog hned zatrhol kvoli tomu ze sa to vraj pouziva na vyvolanie porodu a neodporucil mi ist ani na vysetrenie ci je to teda syndrom karpalneho tunela alebo nie ...v lekarni mi teda poradili len masti ruky (a to tiez len nechtikovou mastou lebo vraj tie odbolesti su moc agresivne masti) takze teda len cakam a dufam ze to po porode prejde

lenkatt2
9. apr 2019

Prvú dcérku som čakala v júni a do pôrodu som si už ani necítila prsty na pravej strane. Ako prichádzalo teplo zapuchala som viac ako viac, v noci krce do noh a ruk a trpli mi. Doktor mi dal na to magnézium. No myslím že mi v ničom nepomohlo. Po pôrode my to po pár týždňoch ustupilo. Ale mala som všetky výsledky ok. Na tvojom mieste brnknem k doktorovi, oni poznajú tvoje výsledky a povedia ti či treba prist alebo pockat do ďalšieho vyšetrenia.

kasepa
autor
9. apr 2019

@lenkatt2 magnezko berem aj ja ..gynekolog mi povedal ze to je vraj bezne v tehotenstve ze podla vsetkeho mi maly na nieco tlaci ...takze uz len vydrzat ten mesiac aj ked tazko lebo ako vravite uz si pravu ruku necitim to ani sa ucesat namalovat poriadne najest nic proste..ale tak ten prcek za to predsa stoji 🙂

lenkatt2
9. apr 2019

@kasepa presne tak👍 keď boli veľké horka bolo mi najlepšie v napustenej vani so soľou😉 hlavne že je bábätko v poriadku, želám veľa zdravicka obom

nata18
9. apr 2019

damy ja som mala v tehotenstve pri prvej babe to iste, normalne mi zacali odchadzat ruky, trpnutie take, ze som si prsty ani necitila, do toho mi zacali odchadzat zapastia, nie trpnut, ale taka slabost, ze ked som chcela prelozit vacsi hrniec zo sporaka, musela som povedat chlapovi, priiiiiserne to bolo, po porode to preslo :D a to som sa bala, ze vsak s tymi paprcami nebudem vediet ani gombik zapnut, ale preslo to ... teraz zatial klop klop v pohode, trpnu mi len obcas v noci sa zobudim na to, ze mam strpnute prsty, ale stale sa to da "rozbehat" ... drzim palce, drzte sa :D

kasepa
autor
10. apr 2019

Inak nestretli ste sa niektora s tym ....v poslednej dobe ma priserne svrbia chodidla ale neznesitelne a hlavne v noci

m_lucia
10. apr 2019

@nata18 tak uz mam porodene, mala vyzera byt zatial v pohode. Ruky po starom, tak dam echo, ked to prejde, ci to preslo same od seba a kedy.

kasepa
autor
10. apr 2019

@m_lucia cize ste sa pytali na svet trosku skor?? Tak paraaaada nech vsetko dobre dopadne a ja teda este idem mesiac “bojovat” :D

m_lucia
11. apr 2019

@kasepa 4 dni pred oficialnym terminom. Ale lekarom sa zdala az prenosena. Mala take dlane akoby zmocene. Inak vyzera byt zatial ok. Ale tie ruky sa mi zdaju este horsie. Normalne som toho nervozna. Je to moj treti porod a nic take som doteraz nezazila. Po porode som takmer fit. Uplne najlahsi zo, vsetkych a tak musim riesit ruky.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre