Tŕpnutie a bolesť rúk v 7. mesiaci

lilly7913
2. máj 2022

Ahojte, som v 7. mesiaci a asi posledný mesiac sa vždy v noci budím na neznesiteľnú bolesť rúk a tŕpnutie. Máte s tým niektorá skúsenosť? Už som zúfalá, nedá sa mi spať lebo to bolí, ide to zrejme od chrbtici, asi mi tlačí na nerv. Ide to od ramena až po dlaň, nepomáha mi ani zmeniť polohu, či spať po sediačky, v noci mi je do plaču z toho že strašne chcem spať ale za tú bolesť to nejde :( . Dr mi dal magnézium tabletky, beriem aj femibion a globifer na železo ale nič mi nepomáha. Ak by ste mali nejaké rady budem veľmi vďačná.

bamboa
2. máj 2022

@lilly7913 ja som mala to isté. Každú noc som s plačom sedela na posteli a nevedela som čo so sebou. Mávala som to aj počas dňa, ruky stŕpnuté, nič som robiť nemohla. Nepomohlo nič. Po pôrode to prestalo.

mimi3008
2. máj 2022

@lilly7913 v prvom tehotenstve som to mala od 32.tyzdna. Ruky opuchnute, zacalo to bolestou, trpnutim a krcami v noci, neskor aj cez den, najprv to slo od malickov, potom postupne vsetky prsty, dlane, zapastia, v noci som muza budila, masiroval mi ruky, chodila som aj na masaze, par hodin po masazi to bolo OK, potom sa to vratilo, magnezium nezaberalo, nedokazala som si zapnut gombik, zaviazat snurku, osupat zemiaky, bolelo ma utriet si ruky do uteraka. Zacalo to odoznievat po porode, presne opacne, nez to zacalo, teda ako posledne sa "zotavili" malicky a prsteniky. Celkovo v poriadku to bolo az 3-4 mesiace po porode

leuska1991
2. máj 2022

@lilly7913 tiez som to mala,pomohol len porod...☺

lilly7913
autor
2. máj 2022

ďakujem vám za odpovede, už aby to bolo za mnou 🙂

jordana111
2. máj 2022

@lilly7913 môže byť nízky tlak

mima172
2. máj 2022

@lilly7913 Áno, mala som to tiež. U mňa to bol príznak stúpajúceho tlaku od cca 30tt.

zorana999
2. máj 2022

@lilly7913 vydržať. Mala som to isté. Karpalny tunel a pod. to môže byť. Pôrodom všetko prejde

jaja066
2. máj 2022

@lilly7913 ahoj,tiež som si to prešla,pri prvom tehu menej ,ale pri druhom posledné dva mesiace tiež čo ty,chodila som po dome a rozcvicovala ruky , hľadala polohu... Tiež pomohol pôrod ,ja som mala sekciu a počas nej,ako som mala ruky jednu pri tele s tlakomerom mi tak strpla,že som myslela,že zosaliem. Počas prevozu som ju mala vo vzduchu a snažila sa to rozhýbať. Bolelo ma to ešte asi aj pol dňa potom, čo som si na to lieky od bolesti pýtala . Ale potom to postupne prešlo a už ani neviem. Držím palce,nech sa rýchlo zotavis.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre