uz vyse mesiaca mam nekludne nohy, doslova v nich mam nervy a neda mi to zaspat. a aj ked zaspim, tak po hodine som zase hore a nemozem spat..spim v noci len par hodin. som z toho nervozna, niekedy mi je az do placu a najradsej by som si tie nohy odrubala sekerou..na chvilku pomoze ladova sprcha noh, ale fakt len na chvilu..kupila som si aj sedatif pc od boiron na spanie, ale nechcem ho brat, aj ked je to homeopatikum..magnezium nepomaha..neviete co pomoze? vraj to po porode prejde, mate s tym niekto skusenosti? mam pred sebou este vela noci a uz by som sa rada vyspala ☹
som v 5 mesiaci a trapi ma to iste bohuzial nič nepomaha a nieco na spanie brat nechcem takze vydrzat 😉 😉 😉 😉
jaj ano mám to hlavne v teplách, je to trápenie...každý večer...takže pomáha ladová sprcha-dlho nielen chvílu, potom uterák mokrý na nohy-ladový, nohy na dvoch vankúšoch podložené..
Aj ja to mam. Aj pri prvom som tym trpela. Mne velmi pomahala uvolnujuca masaz od mojho manzelika chladivym gelom. Masiroval ma alebo mi pomahalo, ked mi tie nohy doslova vytrieskal rukami, co mi sposobilo chvilkovu bolest, ale nepokojne nohy ma do 5 min. presli. A ten chladivy masazny gel je super 🙂 Vyskusajte 😉
aj ja to mam, ale nielen teraz ked som tehu ale mam to uz dlhe roky, cize budte radi, ze to mate len cez tehu a nie stale ako ja ☹ ☹ ☹ je to o drzku,ale tak vzdy si poviem, ze su aj horsie choroby, aj ked niekedy v noci aj ja by som si tie nohy odtala, aj ruky niekedy..a nepomaha nic nato...akurat tak si natieram nahrubo extra chladivym gelom,a kym ucinkuje ze si ani nohy necitim tak sa snazim zaspat 🙂 nie vzdy sa to podari ale tak za pokus to vzdy stoji 😀
No neviem, či to boli nepokojné nohy, ale hlane večer som potrebovala sústavne akoby vystierať nohy a "brnelo" mi v lýtkach, mne nato dal lekár vitamín B6 a prešlo to. Skús, ak je to to 🙂
tiež som čítala, že na to pomáha Magne B 6
ja mam problemi už dvaroki , každy večer ma začnu boliet nohy od kolien dole ku pete . potom to začne na posteli mikanie z nohami a aj z celim telom a prebdza sa v sede a to každu hodinu ta bi som chcel nejaku radu ze co s tym lebo som už serašne unaveny a chcel bi som sa dobre vyspat.
,ožno že pisem neskoro ale neviem či to mam pretože mam vnutorne svrbenie nohy od kolena dole a neviem či mam prave toto .nemožem spat a často ma to prebudza prosim poradte 😒
ja mám toto presne tiež ,hneď ako si lahnem mi ako keby nohy nervujú a vibrácie ako keby som v nich mala a kým zaspím prejdú 3-4 hodiny a hlavne to ,že sa furt musím prehadzovať až niekedy plačem aká som z toho nervozna :D ,predtým som to nemala až teraz keď som tehu ,skúšala som asi hocičo ale nič mi nepomohlo , počula som ,že podkolienky do vody namočiť a tak ísť spať ,je to síce komplikovanejšie na prípavu kedže si nohy musíš podložiť uterákom ,ale môžem povedať ,že mi to v najhoršom aspoň ako tak pomohlo 🙂
Neviem, ci to je to iste, ale mna dlho trapilo svrbenie noh, hlavne, ked som bola tehotna. Cele nohy, ako keby som tam mala mravce. Vtedy mi zistili, ze som anemicka - mam malo hemoglobinu, predpisali mi zelezo a odvtedy som nemala problemy ani jednu noc. uplna zmena zivota 🙂
ja mám podobný problém...niekedy viac niekedy menej..natieram nohy body fresch gelom je to osviežujúci bylinný gel so šalviou velmi mi to pomáha ale výborný je aj eukasol...sprej s eukaliptym je to tiež príjemne chladivé a na nervovú sústavu pôsobí velmi upokojúco
Dievčatá jediné čo na to pomáha je dať si jemnucko marihuanu. Jeden šluk by mohol úplne stačiť. Musím to tu napisat lebo som si prešla asi všetky reakcie k tejto téme a o tomto naozaj účinnom lieku ani zmienka. Nie som vôbec užívateľ tejto látky. Ale na toto mi to pomáha .. magicky, zázračne. Bez akýchkoľvek vedľajších účinkov. Dá to moje nohy aj myseľ do kľudu a krásne zaspim. Tiež som tehotná s tretím dieťatkom a SNN sa mi prekavuje len v tehotenstve.
@jarkarobino ja som to tiež mala pri prvom synovi. Od 5 m cca. 6 tabliet denne magnézia 500 od galvex mi mali pomôcť no neviem stále ma to obťažovalo. Robila som po nociach no sa nič nedalo iné. mala som strašne nervy na to aj jeho pocity voči babu. V 3 trimestri to prešlo.....
Ja som to mala pri vsetkych troch tehotenstvach a bez masažného chladivého gelu - Ice Gel som nezaspala. vyskúšaj ...
Nervy v nohach som mala v kazdom tehotenstve, teraz aktualne stvrte. Mne vzdy zacina ako je kostrc a odtial dole, pomaha mi masirovat oblast kostrce aj sedaci sval. U mna je to akoby od chrbtice. Po porode to vzdy ustupilo
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
mne to pred spanim teraz robi pravidelne kazdy vecer. ale skor vzdy len jedna noha. 😀 otrava je to poriadna. ale trva to len hodku a potom to same prejde