Trpazličí vzrast

aber
29. sep 2014

Bola som dnes na morfo sono a povedal mi Dr, že malá bude mať trpaslici vzrast,že je to vážne máte nejaké skúsenosti, prípadne, že sa Dr pomýlil?? Pýtal sa na menzes mne stále meškal, môže to mať súvis? stále dúfam, že to bude omyl, V stredu sa dozviem výsledky Z genetiky A piatok, zase idem na kontrolné sono, tak veľmi dúfam, že Dr povie, že je všetko V poriadku,že je to OK

bonaqa2013
29. sep 2014

mne pri 3 tehu povedali, že dieťa bude podĺa všetkého slepé. Bolo to 2 mesiace pred porodom a už sa nič nedalo robiť, už sa dieťa muselo narodiť. Nebolo možné prerušiť tehu zo zdrav. dovodov. 3 dni som preplakala. išli sme stavať dom, všetko sme zastavili s tým že časom pojdeme bývať do Levoče tak nám nie je treba žiadny dom. Dieťa sa narodilo, všetko bolo v poriadku, len jej našli nejaký fliačik na nohe - ale z toho sme si nerobili vobec nič. vraj je to len kozmetická chyba a kozmetická operácia nie skor ako bude mať dieťa 6 mesiacov. Keď som žens. lekárke vravela ako som sa trápila, koľko som sa naplakala, že dieťa bude slepé tak sa zasmiala a povedala, že či som aj verila tomu. Po jej slovách som ostala v šoku... A fliačik na nožičke sme po nejakom čase už ani nevedeli nájsť. Vybledol.

priadka
29. sep 2014

@aber ak Ti menzes meskaval, znamena to, ze babatko moze byt mensie, pretoze je o tyzden-dva mladsie, ako doktor vypocital z terminu posledneho menzesu. Proste cyklus bol dlhsi, ovulacia nastala neskor, oplodnenie tiez = babo je mladsie = mensie. Aku vysku mas Ty a otec dietatka? Nemate nahodou relativne kratke nohy - specialne stehenne kosti, ktore sa babatkam pri sone premeriavaju?

esterba
29. sep 2014

@bonaqa2013 Normálne som sa nas...ala na tú vašu doktorku 😖 Tak, ako vedia naštvať niektorí zdravotníci, to hádam ani nie je možné...

hradnapani
29. sep 2014

@aber ja nechapem tuto lekarsku necitlivost. Takze nema este k dispozicii kompletne vysledky, ale matku vystrasit, to ano. Internet je plny zien, ktorym lekari predpovedali doslova bludy a porodili zdrave deti. Prajem ti, nech patris medzi ne.

katarinamarkova
29. sep 2014

@aber doktori sa radi a casto mylia. podla sona jedno moje dieta nemalo mat vyvinuty zaludok....vraj rozmyslite si potrat, vydupala som si sono u ineho lekara, vsetko ok, mam doma dokonale zdrave dieta.druhe malo podla sona velke riziko downovho syndromu - vraj na odber plodovej vody, nesla som pre rizika co to obnasa - mam dokonale zdrave aj dalsie dietatko.
prajem nech to dopadne podobne, ak mas moznost daj si spravit sono u ineho lekara.

godyna
29. sep 2014

Ja som mala fantastického doktora , ale ked som bola v nemocnici , zobrala ma doktorka na sono a povedala mi, ze mala nema ručičku -iba taku zakrpatenu... Keby moj doktor nebol špička a mal moje babo skontrolovalne a ja som vedela ,ze je ok, tak sa zrutim . Verim , ze aj u vás to bude podobne. Vsetko dobre a veľa zdravia

5ka25
29. sep 2014

Nas 2 mes drzali v tom ze malej sa nezrastla brusna dutina a narodi sa s organmi vonku,neprajem nikomu, dnes ma 5 mes a je uzasna klop klop vsetko v poriadku. Dufam ze sa tvoj dr myli! Prajem vela zdraviaa

aber
autor
29. sep 2014

@priadka ja mám 163 a partner 184, nie nemáme síce ja mám kratšie nohy,len lekár povedal, že pravdepodobne ide O Trpazličí vzrast 😞

aber
autor
29. sep 2014

@hradnapani ďakujem pekne, mám slzy v očiach

aber
autor
29. sep 2014

@katarinamarkova ďakujem, skúsim aj inde, nádej umiera posledná

mamulienka30
29. sep 2014

@aber - asymetria koncatin moze byt v tomto tehotenskom tyzdni skutocne hlupa odchyla v merani, sona nie su presne, vidno to den po dni ked sa seknu pred porodom pri dietati aj o dobre kilo hore-dolu. Neboj sa nic, urcite to bude v poriadku, chod co najskor k nejakemu odbornikovi na sono, nech ta ukludni a ty zbytocne nestresujes.

katarinamarkova
29. sep 2014

@aber aj keby bolo maleho vzrastu....poznam jedneho uzasneho sikovneho cloveka, trpaslika, podnika, zije, ma rodinu.....samozrejme to nemal v zivote vzdy lahke, ale kto ma, ze? ale dnes je omnoho dalej ako vacsina jeho rovesnikov, aj pracovne aj osobnostne.

sue
29. sep 2014

@aber ak by aj náhodou bola menšia - čo sa podľa mňa UZV absolútne nedá určiť - možno pri amniocentéze áno, tak je to drobná kozmetická vada - nie je to hydrocefalus, choroba srdiečka ani nič podobné...bola by len nižšia, ale vaša 😉 netráp sa, čas ukáže... a najmä ak si nepodstúpila žiadne hĺbkové vyšetrenia...ja by som UZV normálne zakázala, toľko mám v okolí prípadov kedy to ženy viac desí ako teší a potom sa rodia zdravé bábätká 😉

aber
autor
29. sep 2014

@5ka25 veď aj ja tomu verím, môj Dr nič také nevidel, na kostrci videl malú vydut, tento lekár vydut nevidel ale videl, že nôžky má krátke,preto som na pochybách. Je to strašné,človek sa teší na nový život A stále nejaké problémy prichádzajú, tak veľmi túžim aby všetko nakoniec všetko dobre dopadlo

pribinak
29. sep 2014

Určite chod na sono aj k inému MUDr, aj keby si si to mala sama zacvakať, ale určite si vypočuj aj iný názor, kamoske cele tehotenstvo hovorili, ze sa narodí Down, vyšlo jej to aj v testoch a nakoniec je mládenec úplne zdravé dieťa a MUDr potom taral cosi o ľudskom faktore a zlých tabuľkách, ani náznak ospravedlnenia sa zato, ze 7 mes ju presviedčal o postihnuti dieťaťa

monro
29. sep 2014

@aber ide o to, ci je dietatko symetricky mensie alebo ma kratsie kosti...ramennu a stehennu...a netreba zabudat na odchylky..verim, ze na kontrolnom sone bude vsetko OK.

aber
autor
29. sep 2014

@sue bola som na amniocentéze, bez komplikácií, vyšli mi aj zlé výsledky, budeme múdrejší V stredu

hradnapani
29. sep 2014

@sue presne rovnaky nazor mam na uzv. Nie kazdy lekar ich vie spravne vyhodnotit, velky doraz sa dava na rozmery a tyzdne (nech zdvihne ruku ta, ktorej sedelo meranie babatka kratko pred porodom a po porode, nepoznam snad jednu, kila a centimetre lietaju len tak hore-dole) a akonahle nieco nesedi, tak nevahaju strasit a nasledne mlcat. Normalne by som davala za to pokuty - pokial povedia diagnozu bez dalsich vysetreni. Lebo aj ked povedia "mozno", tak matka pocuje "urcite".

@aber dobre, ze si napisala. Uz sa tu zacinaju mnozit pripady so zlymi predpovedami a dobrym koncom a to znie nadejne.

priadka
29. sep 2014

@aber no, lenze lekar musel podla niecoho usudit, ze ide o trpazlici vzrast. Mohlo to byt prave kvoli tym kratkym stehennym kostiam (ked teda pises, ze si nizsia aj mas kratsie nohy). Ale s pravdepodobnostou hraniciacou 100% sa ten lekar mylil, ber to zatial tak, kym ti v stredu neoznamia vysledok genetickeho vysetrenia. Prajem ti vela sily a pokoja v najblizsich 2 dnoch.

aber
autor
29. sep 2014

@monro hovoril, že má všetko kratšie A ľavy členok V netypickej polohe

aber
autor
29. sep 2014

@priadka ďakujem za podporu ani som si nemyslela, že cudzí ľudia dokážu držať spolu. Meral kosticky od panvy A nižšie zistil, že sú kratšie

monro
29. sep 2014

@aber Verim, ze ste vydesena...poznam to...ak tomu spravne rozumiem, hlavicka, brusko zodpovedaju tyzdnu a FL.teda stehenna kost zaostava?

martinella1
29. sep 2014

@aber držím prsty, nech je všetko v poriadku. Kamarátke povedal lekár na morfologickom, že malý bude mať downov syndrom, vraj to usudil podla toho, že mal uložené naširoko od seba očká....no aj ona, aj jej staršia dcérka tak majú, ona verila, že bude všetko ok. On ju presviedčal, že to bude isto downík...narodil sa krásny, zdravý chlapček, ktorý je verná kópia staršej sestry, obaja po mamke, ....verím v úspešný koniec...

mamulienka30
29. sep 2014

@aber - hlavne bud kludna, kratsie neznamena uplne kratke. Atypicke neznamena nenapravitelne. Skutocne skus byt kludna. Budes mat krasnu princeznu tak ci tak 😉

aber
autor
29. sep 2014

Podľa gestacneho veku som 21plus 5 a podľa proporcii 20 plus 1

aber
autor
29. sep 2014

@mamulienka30 skúšam len pozitívne myslieť, na nič iné nemám silu

mamulienka30
29. sep 2014

@aber - ved to je len par dni odchylka joj robia z toho kovbojku a strasia ta :( Moji bezne jeden hlavu, druhy brusko, stale nieco zaostavalo alebo predbiehalo, ale nikto takto neplasil, aj ked to boli aj 1-2 tyzdne odchylka v symetrii.

azbestica
29. sep 2014

@aber suhlasim s prispevkom @priadka a @mamulienka30 ze dietatko je mozno len mensie (a to moze byt aj kvoli posunutemu menzesu, teda ze mas zle vypocitane tyzdne) alebo pan dr. zle pomeral v brusku. znama mala tento isty problem, ze mala male babatko (plod) tiez z toho dr. robil halo a nakoniec sa jej narodikl 3, 5 kg chlapcek....ono niekedy to nie je az take jednoduche pomerat babatko. skus este zajst aj k inemu dr. na sono. tak ma napada...za tie gent, testy sa plati?

aber
autor
29. sep 2014

Ďakujem pekne za povzbudivé slová,neraz mi vypadla slza pri čítaní vašich príspevkov a, určite dám vedieť V stredu A V piatok,vliali ste mi troška nádeje aj mamina vraví, nech nerobím predčasné uzávery.

priadka
29. sep 2014

@aber ale ved to je rozdiel iba 11 dni! Pokial viem, ak je rozdiel medzi gestacnym vekom a nameranym pri UZV mensi ako 14 dni, nezvykne sa riesit, iba ho nadalej sleduju. V tvojom pripade, ak si mavala dlhsie menstruacne cykly, vyzera to ako plany poplach. Ako obvykle...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre