Trombofilný stav v 2. trimestri

zuzulkamr
14. feb 2019

Dievčatá poraďte, na hematologii mi zistili mutáciu dostickoveho receptora pre adhezu -GPIa v homozygotnej forme, som v 2 trimestri, čo mi hrozí na čo dať pozor, nakoľko cievnej idem 28.3., okrem iného si od začiatku pichanie fraksik.... ĎAKUJEM

deti95060810
14. feb 2019

je tu aj skupina zdravotníci na MK....radia tam väčšinou zdr. sestry a pod.

janulka257
14. feb 2019

@zuzulkamr ahoj, ak si pichas fraxik, malo by to byť ok. Najmä ak to hematolog považuje za dostatočne 🙂

mimaaa211
24. okt 2020

@zuzulkamr ja mám to iste, beriem anopyrin 50mg. Ako tehotenstvo prebiehalo u teba? Ak sa môžem spýtať... ja mám veľký strach o babatko

jaja1991
24. okt 2020

@zuzulkamr ja som tiež homozygot, zistili mi to po prvom pôrode, keď som dostala hlbokú žilovu trombozu. Teraz čakám druhé bábo a musím si pichať fraxiparin a užívam aj anopyrin. Pokiaľ si pichaš, nemalo by to hroziť nič. A ani bábätku.

mimaaa211
24. okt 2020

@jaja1991 práveže beriem len anopyrin 50mg od 14.tt a dovtedy 30mg. Bojím sa, či to stačí... ďakujem za spravu❤️

jaja1991
24. okt 2020

@mimaaa211 a si sledovaná na hematologii?

mimaaa211
25. okt 2020

@jaja1991 áno, bola som tam teraz začiatkom 2. trimestra...ale gynekológ sa má pýtal či to stačí, či nedať aj fraxiparin... tam v pondelok bude volať opäť na hematologiu...

jaja1991
25. okt 2020

@mimaaa211 neboj, všetko bude ok. Hlavne, že ťa sledujú.

mimaaa211
25. okt 2020

@jaja1991 ďakujem ❤️Dúfam...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre