Prosim vas dajú sa vyšetriť trombofilne stavy z krvi aj počas tehu???
ano, dajú sa vyšetriť. ja som počas tehu chodila pravidelne raz do mesiaca na odbery pre trombofilne stavy. podľa toho ti dajú liečbu, ja som užívala fraxiparín na riedenie krvi.
@minax keď sa o tom vie,tak si picháš ešte pred tehotenstvom..ked máš trobofilné stavy,tak máš hustejšiu krv..a tá môôže upchať tie vlásočnice-malinké cievky, cez ktoré ide výživa k bábätku a je zle ...
ja mám 2 deti pri ktorých neol žiadny problém,v decembri som mala MA,v apríli som sa pýtala na hematologiu ..už som bola v 6 tt..našli mi veľmi nízky nejaký proteín PS,ktorý akoby strážil trombofilné stavy...dostala som Clexane injekcie..dne sosm si dala 4-tú.Zatiaľ je všetko ok.Beriem to viac menej ako prevenciu,alebo vyslovene trombofilné stavy nemám.
@minax ja mám protrombínovú mutáciu a teda vrodené trombofílne stavy. Je tam riziko potratu v 2. a 3. trimestri a narodenie mŕtveho dieťaťa, rieši sa to až v prípade tehotenstva, dopredu nie a to injekciami na riedenie krvi - ja si ich budem pichať buď od začiatku tehotenstva až do konca šestonedelia, alebo od konca 1. trimestru, Dr. povedala, že uvidíme podľa výsledkov.
@minax ahoj, tak ako píše stanka1 tak dá sa to riešiť už pred otehotnením, respektíve v momente ako sa dozvieš, že si tehotná, tak ideš na hematologiu, kde ti zoberú krvičku a zistia ako si na tom so zrážanliovosťou ak Ti výjdú vyššie hodnoty začnete pichať injekcie, ja beriem fraxiparín 0,4. Dr. ťa bude každý mesiac kontrolovať. trombofilné stavy zn., že hustejšia krv môže spôsobiť zrazeninku a upchať cievku bábatka alebo aj maminka je v ohrození ak sa to nerieši, lebo môže tá zrazenina - tromboza putovať až môže nedaj Bože vzniknúť embólia že sa dostane do pľúc alebo srdca. ale ak chodíš pravidelne na kontroly neboj bude to ok.
Vaau teda baby,dakujem velmi pekne, za par hodin tolko odpovedi, ste vsetky velmi zlate 🙂
@kiwi82
@satanka1 Presne toto som chcela vediet, ci je mozne riesit to uz pred otehotnenim...my sa chceme s partnerom(manzelikom od augusta 😀 ) snazit o babetko,velmi po nom tuzime,a teraz sme skor vo faze ze sa nicomu nebranime,ale ani nesnazime 🙂 ja som na tieto veci totiz este nebola vysetrovana, nemala som ziaden vacsi problem, a ani na preventivkach sa to nezistuje,ale upozornili ma davnejsie lekari ze to mat mozem(jednak mavam asi vacsie modriny nez je obvykle, bez toho aby som sa silnejsie zranila a este aj raz som bola na jednej lahsej operacii kde mi po nej zasivali ranu a ta sa nechcela dlhu dobu zahojit,tak vtedy mi povedali) ale az teraz to mne hlupej napadlo riesit :/ tak som sa vcera objednala na vysetrenia,ako to vlastne so mnou je..a vieme snad vsetci,ze lekarom sa velmi nechce robit rozne vysetrenia,ked este nie je ,,na streche ohen,, a musia vyslovene pocut ze sa snazite aspon polroka neuspesne,alebo ze ste potratili,aby vam spravili nejaky ten test..ved preco nepredist pohrome a zabranit tak moznemu sklamaniu??inak vidim,ze ste obidve ocakavani,milo zavidim a prajem krasny a hlavne bezproblemovy zvysok tehotenstva,nech tie trombozy idu do kelu 😀 velmi ste ma potesili,mne raz jedna naspeedovana gynekologicka povedala ze ludia s hustokrvnostou bud vobec neotehotneju alebo ano,ale s mensimi sancami na donosenie :/ nakopat by ju bolo malo,tak stresovat babetkuchtive zenusky 😀
@adeala tak v tych mutaciach sa vobec nevyznam,i ked som o tom uz pocula,ale snad to nebude take zle :/ znie to uplne hrozivo -potrat v 2.a 3.trimestri :/ ale verim ze dnesna medicinal je na tom lepsie ako pred dvadsiatimi rokmi a ked to maju podchytene od zaciatku tak vedia tym situaciam zabranit 🙂 tak drzim palce a dakujem za odpoved 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
jasne, ze ano. cim skor tym lepsie. najma po potrate to malo byt vysetrovane ako jedna z prvych veci