Ahojte, dnes mi prišli výsledky z genetiky po potrate s komentárom : Trizómia bola potvrdená v 56 % buniek, čo v korelacii s histomorfologickym nalezom je v súlade s diagnózou hydatidoznej moly (referenčná hodnota pozitívneho nálezu je viac ako 10 %)
A zaver : Trizómia chromozómu 17 v 56% analyzovanych buniek.
Co to znamená? Ku gyn idem až v pondelok a myšlienky mam všelijaké 😔
Neviem aké môžeš mať myšlienky. Vzorky sa brali plodu, nie tebe… a teda dieťatko malo trizomiu jedného z chromozómov, konkrétne toho 17., to znamená, že nemiesto dvojice z neho bola trojica, keď sa to stane napr. Pri 21. Chromozome, vznikne Downov syndrom. Trizomia 17. je zjavne nezlučiteľná so životom, resp. S vývojom plodu, preto, bohuziaľ, umrel. Mrzí ma to, drž sa.
@veronika946 ja viem, že plodu, len ta mola hydatidosa ma tu straší, keď čítam, čo to je :(
No uvidím čo mi povie gynekologička v pondelok. Ďakujem krásne za vysvetlenie Veronika
@lenqa123 aha, rozumiem 🙂 to bolo prve tehotenstvo? Zameraj sa na to, ze vyskyt je vraj 1:2000-2500 pripadov tehotenstiev 🙏
@veronika946 áno toto práve od neho som čítala 🙈 nie nie to bolo druhé, už mám doma 4rocneho chlapčeka.. No ja som ten typ človeka, čo stresuje a hlavne si veľa domysla.. Ja som bola po kyretazi asi 2 týždne u gynekologicky, ta mi robila ultrazvuk a všetko bolo pekne čisté, žiadne hroznovite bobulky, preto sa bojím, že mi vyšla mola a na ultrazvuku nebolo nič vidieť.
No v momente tehotenstva resp jeho ukoncenia to bola mola, ale kedze plod odumrel a bol odstraneny aj s obalmi atd, “problem” je zrejme vyrieseny.. bolo to molarne tehotenstvo, to zistíi z plodu, ty ked mas maternicu cistu a hcg v norme, tak sa nic nedeje a ani uz diat nemusi. Ty sa drz toho co ti povedala a povie gynekologicka 🙂
@veronika946 dakujem Veronika za povzbudivé slová, si ma ukludnila 🙏 ono to možno aj kvôli tomu posielali na tu genetiku, lebo som 4 týždne mala v sebe mŕtvy plod.. Kiež by toto už žiadna z nás nezažila a mala len tie najkrajšie spomienky na tehotenstvo.
@lenqa123 ja len ze taka nadej. No ja som zmenila partnera a roky isli. Ono to bola aj nahoda svojim sposobom. Ale cca polovica z toho bola naozaj bez snahy o tehu. S mojim ex som nejak neostala nikdy tehu s dobrym koncom. Po tej mole som s nim bola par rokov a uz som vobec neostala s nim tehu. Ani skrz snazenie. Ale tak asi mali veci tak byt a teraz mame maleho sarkana ( v postielke nehovorim, tam on neni ani sekundu) 😀 inak po porode mi krajali placentu, ci nie su anomalie nejake na nej. Neviem ci to neslo na histologiu tiez.
@lenqa123 stale to mohla byt iba nahodna chyba v systeme. Mne odporucali po mole jest vela kys listovej a utrogestan ( vraj skrz tvorbu placenty). Tiez je dobre, aby Partner isiel na vysetrenie spermii, vraj toto moze ovplyvnit zly tvar spermie, ked je nejak poskodena ta hlavicka. Mna dost zaujimalo preco sa to moze stat a toto mi bolo nejak tak povedane, ze viac faktorov naraz.
@veronika946 no moja, takže HCG mi klesalo krásne, už som mala hodnotu 4,26 a včera som bola na posledný odber a buuum dnes mi volala sestrička, že sa mi HCG mierne zvýšilo, že mám ísť na konzultáciu ku doktorke vi štvrtok
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lenqa123 tak očividne mal plod trizomiu 17laru chromozómov. Asi chce s tebou doktor prebrať možnosti čo teraz s ďalším tehotenstvom.