Ahojte žienky
Som v 17 tt tehotenstva , zaplatila som si trisomy testy , ktoré vyšli dobre
V 16tt mi doktorke brala krv na triplle testy .
Máte niekto skúsenosti tým, ze triplle vyšli zle a trisomy
platené dobre ?
@simoncelka2022 áno… tripple testy je len obyčajná pravdepodobnosť, trisomy testy sa skúmajú priamo z DNA plodu
Mňa napríklad vyslovene doktor upozornil, že kvôli veku veľmi pravdepodobne vyjde tripple pozitívny, ale my budeme v kľude, lebo máme výsledky trisomy a vieme, že je všetko ok 😉. Nakoniec som mala negatívny aj tripple, čo ho prekvapilo 😂. Mala som 39 rokov a to sa prerátava koeficientom veku…
Tripple testy vychafzaju casto falosne,je to statistika,zbytocne stresuju mamicky,v zahranici sa ani nerobia...
Mne už dr ani Triple testy nerobila, keďze som mala trisomy a tie sú presnejsie
Ahoj, tripple a trisomy su dva uplne odlisne testy. Tripple je iba vypocet pravdepodobnosti na nejake ochorenie, postihnutie na zaklade veku atd. Trisomy je geneticke vysetrenie jednotlivych chromozomov na postihnutia a choroby. Trisomy je kvazi nahrada za amniocentezu, velmi presne vysetrenie.
@travelllerka trisony ti robil tvoj lekar? Moja gyn to nerobí takže hľadám niekoho kto áno..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@simoncelka2022 Jasne, trisomy testy majú vypovedaciu hodnotu. Triple by mali zakázať, ženy len plašia a sú často falošne pozitívne.