Trisomy test v tehotenstve

simoncelka2022
11. apr 2022

Ahojte žienky
Som v 17 tt tehotenstva , zaplatila som si trisomy testy , ktoré vyšli dobre
V 16tt mi doktorke brala krv na triplle testy .
Máte niekto skúsenosti tým, ze triplle vyšli zle a trisomy
platené dobre ?

didi35
11. apr 2022

@simoncelka2022 Jasne, trisomy testy majú vypovedaciu hodnotu. Triple by mali zakázať, ženy len plašia a sú často falošne pozitívne.

barus26
11. apr 2022

@simoncelka2022 áno… tripple testy je len obyčajná pravdepodobnosť, trisomy testy sa skúmajú priamo z DNA plodu

jazula
11. apr 2022

Mňa napríklad vyslovene doktor upozornil, že kvôli veku veľmi pravdepodobne vyjde tripple pozitívny, ale my budeme v kľude, lebo máme výsledky trisomy a vieme, že je všetko ok 😉. Nakoniec som mala negatívny aj tripple, čo ho prekvapilo 😂. Mala som 39 rokov a to sa prerátava koeficientom veku…

riskoh
11. apr 2022

Tripple testy vychafzaju casto falosne,je to statistika,zbytocne stresuju mamicky,v zahranici sa ani nerobia...

travelllerka
11. apr 2022

Mne už dr ani Triple testy nerobila, keďze som mala trisomy a tie sú presnejsie

flavia1
11. apr 2022

Ahoj, tripple a trisomy su dva uplne odlisne testy. Tripple je iba vypocet pravdepodobnosti na nejake ochorenie, postihnutie na zaklade veku atd. Trisomy je geneticke vysetrenie jednotlivych chromozomov na postihnutia a choroby. Trisomy je kvazi nahrada za amniocentezu, velmi presne vysetrenie.

kejtik113
20. júl 2022

@travelllerka trisony ti robil tvoj lekar? Moja gyn to nerobí takže hľadám niekoho kto áno..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre