Dobry den ženy otázka na Vás, aký trisomy test ste si robili počas tehotenstva? Láka ma ten za 635eur, odhaľuje všetky syndrómy aj väčšiu hlavu, razstep pery, problemy s prostatou, zrakove problemy a všetky veci čo si viete len predstaviť tento test dokáže odhaliť už v 11nastom týždni tehotenstva. Ja som momentálne v 14nastom týždni, podstúpila som 3D ultrazvuk, downov syndrom už vylúčili, ale chcem si byť 100% ista že porodim zdrave dieťa, ake mate skusenosti? Ake testy ste si robili vy? Najlacnejšie ktore odhaluju iba par syndrómov alebo tie väčšie ktore odhaluju detaily? A ake boli vysledky s porovnaním dieťatka keď ste už porodili? Ďakujem!!!
Mala som nifty, to je podobné. Len žiaden test ti na 100% nezaručí, že porodíš zdravé dieťa...
otazka je ako nalozis s vysledkom. Ak pojdes v pripade diagnozy na potrat tak chod do draheho nech je istota ak v ziadnom pripade tak su to vyhodene prachy stane sa co sa stane aj tak.
@isabellaswann mam presne tento trisomy, o ktorom uvazujes. vsetko negat. dcerka sa narodila zdrava. aktualne ma 9 mes., okrem toho, ze ma povahu za 3 chlapcov, je inak tip top ❤ ja som o inom teste ani neuvazovala, tiez som si chcela byt ista, resp.pripravena, keby nieco...
@martinmmartin aj v pripade vaznej diagnozy/nezlucitelnosti so zivotom musi ist na amnio ako potvrdenie vysledku.cize v konecnom dosledku je uplne jedno ci si da urobit zaklad alebo tie najdrahsie...
To su tie complete? Aj ja si ich davam. Ale razstepy v nom teda nie su myslim, ani zrakove problemy ani prostatove. Ved to odhaluje "len" chromozomalne poruchy. Nie?
@isabellaswann ja som bola na Nifty testoch...všetko negatívne...narodilo sa zdravé dieťa tak ako indikovali testy
@isabellaswann asi celkom nerozumieš o co v tých testoch ide pretože tie odhaľujú len poruchy chromozómov. A tieto poruchy sú veľmi veľmi zriedkavé, teda s výnimkou DS. Aj keď dieťa nemá žiadnu takúto anomaliu, neznamená to, že bude zdravé. Existujú stovky roznych inych genetických a vývojových porúch. Tým nechcem strašiť, len si človek musí uvedomiť ze tieto trisomy testy testujú len veľmi malé percento porúch.
@simona92101 nie, nemusí ísť na amnio. V prípade akokoľvek náročného výsledku nemusí ísť na amnio.
@queen_mary je to tam jasne napisane ked si ten test otvorite, je tam ešte aj autizmus. Treba čítať pomaly a s porozumenim. Trisomy test complete za 635 odhaľuje všetko.
@isabellaswann tak mi to prosim poslete, ze kde?. Lebo ja som to nenasla 🙂
@isabellaswann uz vidim. Ale to neznamena ze ti to odhali autizmus alebi raztep 😀 to znamena, ze ak by dieta malo slos syndrom, tak toto mozu byt jeho priznaky. Razstep, autizmus aj vsetko ostatne, co tam je popisane, moze mat dieta aj bez slos, a to ti ten screening neodhali. Takze tak je ti, ked citas s porozumenim😊
@any_soj máš pravdu nemusí keď si dieta chce nechať s akoukoľvek diagnózou. Keď nechce musí absolvovať amnio
@any_soj pokial si dieta nechce nechat,pre potvrdenie vysledku musi ist na amnio.sama som bola pred par mesiacmi na trisomi,ktore vyslo s katastrofalnymi vysledkami.a sama geneticka povedala,ze v pripade prerusenia tehotenstva musi ist zena pre potvrdenie vysledkov na amnio,kedze trisomy su nepresne..
@simona92101 áno presne aj ja z osobnej skúsenosti
Tak autizmus ti žiaden test neodhalí, iba ak nejakú špecifickú formu, ale to je len malé percento.
@isabellaswann autizmus ti ziaden geneticky test nezisti, kedze to nie je geneticka porucha. autizmus sa neda zistit ani uz pri narodenom dietati. len velmi tazky autizmus sa da diagnostikovat najskor v 1roku zivota, opakujem fakt tazky. inak sa bezne diagnostikuje okolo 3roku.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@isabellaswann dala som si ten zakladny,vysiel velmi zle,napriek tomu som isla na amnio a tam sa nic z toho nepotvrdilo.prislo mi to ako zbytocne strasenie a tahanie penazi.nasledne som bola este u odbornika na morfo UTZ,ktory tiez potvrdil zdrave dieta.