Trisomy test počas tehotenstva

isabellaswann
3. okt 2022

Dobry den ženy otázka na Vás, aký trisomy test ste si robili počas tehotenstva? Láka ma ten za 635eur, odhaľuje všetky syndrómy aj väčšiu hlavu, razstep pery, problemy s prostatou, zrakove problemy a všetky veci čo si viete len predstaviť tento test dokáže odhaliť už v 11nastom týždni tehotenstva. Ja som momentálne v 14nastom týždni, podstúpila som 3D ultrazvuk, downov syndrom už vylúčili, ale chcem si byť 100% ista že porodim zdrave dieťa, ake mate skusenosti? Ake testy ste si robili vy? Najlacnejšie ktore odhaluju iba par syndrómov alebo tie väčšie ktore odhaluju detaily? A ake boli vysledky s porovnaním dieťatka keď ste už porodili? Ďakujem!!!

simona92101
3. okt 2022

@isabellaswann dala som si ten zakladny,vysiel velmi zle,napriek tomu som isla na amnio a tam sa nic z toho nepotvrdilo.prislo mi to ako zbytocne strasenie a tahanie penazi.nasledne som bola este u odbornika na morfo UTZ,ktory tiez potvrdil zdrave dieta.

thereisabear
3. okt 2022

Mala som nifty, to je podobné. Len žiaden test ti na 100% nezaručí, že porodíš zdravé dieťa...

martinmmartin
3. okt 2022

otazka je ako nalozis s vysledkom. Ak pojdes v pripade diagnozy na potrat tak chod do draheho nech je istota ak v ziadnom pripade tak su to vyhodene prachy stane sa co sa stane aj tak.

matkahelka
3. okt 2022

@isabellaswann mam presne tento trisomy, o ktorom uvazujes. vsetko negat. dcerka sa narodila zdrava. aktualne ma 9 mes., okrem toho, ze ma povahu za 3 chlapcov, je inak tip top ❤ ja som o inom teste ani neuvazovala, tiez som si chcela byt ista, resp.pripravena, keby nieco...

simona92101
3. okt 2022

@martinmmartin aj v pripade vaznej diagnozy/nezlucitelnosti so zivotom musi ist na amnio ako potvrdenie vysledku.cize v konecnom dosledku je uplne jedno ci si da urobit zaklad alebo tie najdrahsie...

queen_mary
3. okt 2022

To su tie complete? Aj ja si ich davam. Ale razstepy v nom teda nie su myslim, ani zrakove problemy ani prostatove. Ved to odhaluje "len" chromozomalne poruchy. Nie?

antonia15
3. okt 2022

@isabellaswann ja som bola na Nifty testoch...všetko negatívne...narodilo sa zdravé dieťa tak ako indikovali testy

stannkal
3. okt 2022

@isabellaswann asi celkom nerozumieš o co v tých testoch ide pretože tie odhaľujú len poruchy chromozómov. A tieto poruchy sú veľmi veľmi zriedkavé, teda s výnimkou DS. Aj keď dieťa nemá žiadnu takúto anomaliu, neznamená to, že bude zdravé. Existujú stovky roznych inych genetických a vývojových porúch. Tým nechcem strašiť, len si človek musí uvedomiť ze tieto trisomy testy testujú len veľmi malé percento porúch.

any_soj
3. okt 2022

@simona92101 nie, nemusí ísť na amnio. V prípade akokoľvek náročného výsledku nemusí ísť na amnio.

isabellaswann
autor
4. okt 2022

@queen_mary je to tam jasne napisane ked si ten test otvorite, je tam ešte aj autizmus. Treba čítať pomaly a s porozumenim. Trisomy test complete za 635 odhaľuje všetko.

queen_mary
4. okt 2022

@isabellaswann tak mi to prosim poslete, ze kde?. Lebo ja som to nenasla 🙂

queen_mary
4. okt 2022

@isabellaswann uz vidim. Ale to neznamena ze ti to odhali autizmus alebi raztep 😀 to znamena, ze ak by dieta malo slos syndrom, tak toto mozu byt jeho priznaky. Razstep, autizmus aj vsetko ostatne, co tam je popisane, moze mat dieta aj bez slos, a to ti ten screening neodhali. Takze tak je ti, ked citas s porozumenim😊

katarinaforever
4. okt 2022

@any_soj máš pravdu nemusí keď si dieta chce nechať s akoukoľvek diagnózou. Keď nechce musí absolvovať amnio

simona92101
4. okt 2022

@any_soj pokial si dieta nechce nechat,pre potvrdenie vysledku musi ist na amnio.sama som bola pred par mesiacmi na trisomi,ktore vyslo s katastrofalnymi vysledkami.a sama geneticka povedala,ze v pripade prerusenia tehotenstva musi ist zena pre potvrdenie vysledkov na amnio,kedze trisomy su nepresne..

katarinaforever
4. okt 2022

@simona92101 áno presne aj ja z osobnej skúsenosti

thereisabear
4. okt 2022

Tak autizmus ti žiaden test neodhalí, iba ak nejakú špecifickú formu, ale to je len malé percento.

matkahelka
4. okt 2022

@isabellaswann autizmus ti ziaden geneticky test nezisti, kedze to nie je geneticka porucha. autizmus sa neda zistit ani uz pri narodenom dietati. len velmi tazky autizmus sa da diagnostikovat najskor v 1roku zivota, opakujem fakt tazky. inak sa bezne diagnostikuje okolo 3roku.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre