Ahojte stalo sa to niekomu? Vysledok 1.screningu - vysoky beta hormon ( celkovo screning negativny) ale ryziko DS sli sme na trisomy ten vysiek negativny aj na 4D bolo vsetko v poriadku, bola som stastna za neg trisomy, 2tyzdne nato druhy screening a pozitivny na DS teda zvysene ryziko...mam verit trisomy alebo sa mam bať???? 😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪
@1mimka18 lebo screening je predpisany. Ono moj dok bol chapavy. V oboch tehotenstvach mi screening bysiel "pozitivne", teda vyssia a vysoka pravdepodobnost, v druhom menej ako 1:50, ale trisomy boli ok a tam debata skoncila. Este som bola na morfo sono a mala som pokoj. Neboj, screening je len vzorec a pravdepodobnost.trisomy je realny vysledok.
@1mimka18 trisomy test je smerodajny, akurat ze nie je ofiko schvaleny ako diagnosticka metoda a tak lekar moze otravovat stale s tym ofiko postupom. Ale ked trisomy ako Nipt Test nic nenasiel, tak tam ani nic nebude. Mala som nifty Test a tiez tak ako bolo napisane, aj sa narodilo. Mame zdraveho chlapca. Tie tripple testy su iba statistika, neskuma to priamo dna dietata. Za mna teda nemaju bez USG ziadnu vypovednu hodnotu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@1mimka18 trisomy je smerodatne. Ja som mala podla screeningu vysoku pravdepodobnost ds, ale trisomy tyzden pred tym negativne, tak som s prstom v nose odmietla amnio.