Ahojte. Chcem sa opytat tie co mate uz za sebou alebo ste cakatelky ako ja. Mam 2 tehotenstvo akurat v 14 tyzdni za sebou trisomy s vysledkami T 13/18 1:1505
A T 21 s výsledkom 1:1311.Mam 41 sono uplne v poriadku srdiečko aj organy vsetko super. Mam sa obávať. Idem si dat ten NTi krvny test este. Len ma taujima ci ma niekto skúsenosť. Dakujem
Trisomy sú platené testy a výsledky sa uvádzajú nález pozitívny, nález negatívny.
Podľa výsledkov súdim, že si podstúpila tripple. Sú úplne irrelevantné. Na tvojom mieste by som sa nestresovala.
@gulocka7888 trisomy ci tripple? nepleties si to? trisomy su platene testy, tam sa neudavaju taketo pomerove hodnoty, iba vyjadrenie negat/pozit...
@matkahelka ja zijem v zahraničí a robili mi trisomy. Tu mi to preplatila poisťovňa. Dali mi hodnoty tak neviem ale na krvi vysledkoch mam trisomy. Brali mi asi 6 ampuliek krvi na vsetko možné a tu som dostala taketo hodnoty. Preto som sa chcela poradiť.
@simonkazga Ďakujem pekne za upokojenie. Stale si hovorim ze vsetko je ok a dietatko zdrave no pre istotu mi chcú vziat este krv to si uz musim platiť žiaľ sama.
@queen_mary Ak mi tu nemas poradiť tak mi tu nemusis vysvetľovať nic o sedliackom rozume prosim. Kedze ma posielaju na kadejake vysetrenia ze sa im nepacia tie hodnoty krvi tak ja uz potom neviem. Ja som si myslela ze je to v norme ale tak na mna pozerajú dokonca ma v nemocnici odporucili na odber plodovej vody tak akosi sedliacky rozum jedna strana a lekari druha strana. Ale ďakujem za písmenká ktoré si mi venovala. 😊
Ahoj, aj mne vyšli pri jednom tehotenstve ,,zlé,, tripple testy, podozrenie na Downov syndróm, odporúčaný Trisomy test, morfologický ultrazvuk super, krv v poriadku...Odporúčenie jedného lekára: ,,tie tripple testy by sa mali dávno zrušiť, lebo zbytočne stresujú pacientky, výsledky sa robia na základe štatistiky,, a reakcia lekárky: ,,ak je morfológia dobrá, sú tie Trisomy testy zbytočné, ja ako lekár, ak vám ten test odporučím, tak na vás zarobím 50 € - a to nepotrebujem,,. Na test som nešla, dieťa sa narodilo úplne v poriadku. Držím palce, aby všetko dobre dopadlo aj u Teba...
@gulocka7888 ahoj. To kvôli veku, nie kvôli výsledkom na teba tak pozerajú. Niekde už po 35 posielajú ženu automaticky na odber plodovej vody. Ja idem rodiť už druhé dieťa po 35, a ani v jednom sme nedávali ani Triple testy, ktoré sú zbytočná štatistika, ani iné, len kvalitné sono.
@any_soj ďakujem pekne ❤️
ahojte baby, mne vysli triple testy uplne na figu na DS: 1:2, co mi rpide strasne, le hned mi robil skorsi morfologicky utz kedze moj dr. ma to specializaciu, a babatko je ok so vsetkymi pomermi, mierami ao babatko v 16tt ma mat a nijaky naznak nicho. Ale moznosti mi ponukol a povedal ze by bolo dobre pre pokoj a klud dat si trisomy testy 350,-€ spravit, amnio sam vylucil, alebo preckat do 20tt na velky morfologicky utz kedy je babo uz vyvinute tip top... ako v poznamke uvedene ze riziko je vyssie kvoli veku pacientky ..pomooooc
@eriatko_r ja by som pri takom vysledku isla urcite na amniocentezu, uktrazvuk by som vobec neriesila pri takej vysokej pravdepodobnosti, a trisomy by sim vylucila asi tiez.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ty co myslis pri takej pravdepodobnosti? Pouzi normalne ze sedliacky rozum. Ci ti treba este nieco s tym dalej riesit.