Trisomy test

katka06
22. sep 2022

Ahojte 😊 chcela by som počuť Váš názor, akoby ste sa rozhodli vy. Mám 36 rokov, som v 21tt po IVF, krvné testy v 12tt OK 1 k 1800, v 16tt OK 1 k 6600, morfologicky v 12tt OK, včera som bola na ďalší, tak isto všetko OK. Genetiku nám teda určili..plod zdravý na 91%. Mám však odporúčanie na trisomy koly veku. Išli by ste?

veruska00
22. sep 2022

@katka06 Ahoj ja mam 35 ale ked idrm rodit uz budem 36!aj mne odporucili trisomny test ale ja som neisla tak isto ako ti vsetky vysledky som mala v poriadku aj morfologicky usg takze na trisomny som neisla!

amelia89
22. sep 2022

@katka06 ja ano.

danyelia
22. sep 2022

Ahoj, ja by som nešla, mne to jeden lekár odporúčal tiež, kvôli veku 34 rokov, moja lekárka povedala, že netreba, že je to len dobrý ,,biznis,, ďalší známy lekár, že netreba, no lekári vraj za ,,odporúčanie,, pacientky na tento test zarobia 50 € a jemu to za to nestojí, poslať na tento (nie lacný test) hocikoho, ak sú všetky vyšetrenia ok. A vraj tento test neodhalí aj tak úplne všetky choroby ...Nešla som, dieťa úplne zdravé, peniaze ušetrené na niečo užitočnejšie...

anulik12
22. sep 2022

Dvojicky som rodila ako 37rocna.krve testy v 12tt som mala 1:160 na dawnov syndrom.ultrazvuk v 12tt dopadol dobre,nebolo ziadne podozrenie na dawnov syndrom.krne testy v 16tt uz boli v poriadku aj soni.Kvoli veku mi bola odporucena amniocenteza a tiez trisomy.nedala som si urobit ani jedno.dvojicky mam zdrave.podla tvojich vysledkov nieje dovod na trisomy.drzim palce.

majki_ki
22. sep 2022

@katka06 máš na svoj vek výborné výsledky, nešla by som

simona92101
22. sep 2022

@katka06 ja mam 36,druhe dieta,trisomy na naliehanie gen.lekarky dopadli velmi zle,isla som na amnio a tam sa vsetko vyvratilo.ja osobne by som uz dalsi x na trisomy nesla,ale rovno na amnio

layla123321
22. sep 2022

@katka06 podľa mňa záleží, podľa toho, čo by si s výsledkami spravila. Ja som napr vedela, že nechcem ísť na potrat, aj keby malo bábätko napr DS.... Čiže pre mňa tie testy nemali význam. Manžel ale chcel byť pripravený a vedieť vopred, ak sa niečo také má stať. Ale zas keby to bolo niečo nezlučiteľné so životom, asi by som radšej išla na potrat skôr, ako musieť odrodiť vo vyššom štádiu. Držím palce, aby bolo všetko v poriadku ❤️

katka06
autor
22. sep 2022

Ďakujem Vám za názor 🙏 volala som aj s mojím gynekológom, ten nevidí dôvod na ďalšie testy 😊 takže je rozhodnuté 😁

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre