Trisomy plus verzus morfologický

23. dec 2023

Ahojte,co by ste skor absolvovali pre Vase kludne srdce,morfologicky ultrazvuk v 12.-13.tyzdni (cca 100 eur) alebo Trisomy plus testy (cca 500 eur).Neviem sa rozhodnut,co mi da vacsiu istotu.

minesasubu
23. dec 2023

Ja som isla na trimosy chceli sme vediet pohlavie co najskor a na 100%
vysliel mi trosku zle vysledky takze sme absolvovali amnio a nasledne genetiku ale ci je fyzicky ok nam potvrdilo az morfo
nas ma len genericky problem cize dost zalezi co presne chces zistit

llull
23. dec 2023

Lol nechcem ta strasit ale aj tak je to takmer k nicomu. Tie testy su na baze pravdepodobnosti, dalej UZV odhali 40% vyvojovych vad. Mala som mat "zdrave dievca" a po porode mi ani nevedeli povedat pohlavie, milion anomalii ma, hluche slepe atd. Ak chces, sukromnu spravu

marzii35
23. dec 2023

@llull prepáčte to naozaj na nič neprisli počas tehotenstva? Prvykrat niečo také čítam 😔

saxana000
23. dec 2023

@llull testy na baze pravdepodobnosti su tripple nie trisomy/nifty.tie sa robia priamo z DNA.z krvi..dobry morfo ultrazvuk a amnio by vyvojove chyby odhalili..je mi.luto.ze mate chore dietatko ale vo vasom pripade ide jednoznacne o niekoho pochybenie alebo obrovitansku nahodu..

kitycat
23. dec 2023

@llull to je tripple test, ta pravdepodobnost. Jansom mala na DS tzv. Sedu zonu, tak ma vystrasili ze sme si dali spravit trisomy test

A teda musis byt velmi silna, starat sa o take dietatko

llull
23. dec 2023

@kitycat ja sa onho nestaram,je v zariadeni,mam aj dalsie male dieta

kitycat
23. dec 2023

@llull aj to je postaranie sa ❤️

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
denden77
23. dec 2023

ja oboje 🤷‍♀️😊
morfo v 21 a 30tt

aliaray1
23. dec 2023

Trisomy ani Nifty testy nie su diagnosticke vysetrenia.
Za mna aj z praktickeho pohladu a skusenosti volim morfo.

moneequa
23. dec 2023

nifty v 12t a morfo v 20t

veselo_neveselo
23. dec 2023

Vacsiu istotu ti da kombinacia. Ak si to mozes dovolot, chod na obe. Ak nie, skus morfo, to ta ukludni ze budes vidiet babo - ale v kazdom pripade to neznamena, ze sa narodi zdrave.

kris_tin257
23. dec 2023

Pri oboch tehotenstvach som si dala automaticky urobiť nifty pro testy, sú najspoľahlivejšie 😊

trgypadl
23. dec 2023

Ani jedno, ani druhe Ti neda vacsiu istotu. Trisomy moze byt ok, ale na morfo sa moz nieco ukazat. 100% je len porod

annm81
23. dec 2023

Sú to odlišné testy, s rôznym zameraním a rôznou spoľahlivosťou - to, čo odhalí jeden, nemusí odhaliť druhý a naopak, ultrazvuk má širší záber, ale zasa vstupuje do toho ľudský faktor. Osobne som si doplácala za Trisomy, ale nerodila som na Slovensku, tak neviem, ako je to s tým ultrazvukom - mne ho preplácala poisťovňa ako štandardné vyšetrenie (príde mi divné, že je spoplatnený). Asi keby som si musela vybrať len jedno, uprednostnila by som ultrazvuk.

luckajozko21
24. dec 2023

@annm81 poistovna preplaca 3ultrazvuky (12,20,30tt ak sa nemylim). Vacsina lekarov ale robi bezne sono pri kazdej poradni. Zvycajne si zeny priplacaju za morfologicky ultrazvuk a idu k odbornikovi, ktory na to ma potrebny ultrazvuk aj vzdelanie. To su tie diskusie o lekaroch ako je Grochal, Holan, Cunderlik a podobne. Cenovo je to cca 100eur, Dr skontroluje vsetko co sa da, je to cca hodinove vysetrenie. Niekedy sa moze stat, ze tvoj gyn najde nieco podozrive a vypise ti normalne papier k 'vacsiemu odbornikovi' a vtedy tusim neplatis nic, normalne ides na poistovnu.
Je spoplatneny preto, ze je to dobrovolne vysetrenie. Rovnako ako trisomy.

selena_luna
25. dec 2023

Su to dve odlisne vysetrenia ktore sa doplnaju. Trisomy urci geneticke chyby v dna, uvz urci vyvojove vady, ktore sa stali... niektore vady ukazu oba., ale nekryju sa uplne. Ja l som vsadila na lepsie uvz a keby to vyslo zle, trisomy.

any_soj
26. dec 2023

Trisomy hovorí o genetickej výbave a sono o reálnom vplyve génov na telo dieťatka (všetky syndrómy, ktoré trisomy zisťuje, majú rôzne stupne a genetika nehovorí nič o tom, ako sa v danom dieťati nejaký syndrom prejavuje). Čiže závisí čo ťa zaujíma. Nás zaujímal reálny stav dieťatka - čiže sono, kvalitné, sme dávali v každom tehotenstve (genetiku vôbec, ani Triple test hradený poisťovňou). Ak by sa ukázal na sone nejaký vážny problém, riešili by sme genetiku, aby sme prípadne vedeli na čo sa pripraviť po pôrode, ak by to vyzeralo, že to môže byť nejaký komplexnejší problém.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre