Ahojte, stalo sa vám niektorej, že nebolo možné vyhodnotiť Trisomy test z dôvodu nízkej fetalnej frakcie na dvakrát? Mne sa to stalo, úprimne, som z toho vyvedena z miery, či to nemôže znamenať niečo zlé. Mám ísť na konzultáciu do genetickej ambulancie, to pôjdem, len dr spomenula aj amniocentezu, kvôli Trisomy. Keď som sa jej spýtala, či to znamená niečo zlé, tak iba neurčito odpovedala, že sa jej to v ambulancii ešte nikdy nestalo, aby nevyhodnotilo Trisomy. Viem, že testy nevyjdú nejakému % žien, písali to v zmluve, len človek už nevie viac. Ďakujem za akýkoľvek názor a skúsenosť, pekný večer.
https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...
V genetickej poradni sa s tebou len porozpravaju a odporucia amniocentezu, ako vzdy a kazdej. Davala si si robit testy len pre istotu ci bol iny dovod? Do morfologickeho utz (19.-20tt) mas asi este daleko, co?
@denden77 dobre si pamatas 🙂
autorka: ano stalo sa mi to, aj prve testy aj opakovane testy a tiez sa to stalo kocke, ktoru teraz uz poznam aj osobne, zoznamili sme sa tu v julovkach 2021 (nahoda), ona mlada kocka davali si ich robit, "len tak", ja kvoli veku a predchadzajucim potratom - no a teda mne lekar povedal, ze sa to casto stava zenam, ktore si pichaju fraxiparin (na riedenie krvi), pred druhym odberom som si 48 hodin nemala pichnut a aj tak sa nepodaril ten odber a opat neinformativny vysledok, zial je proste nejake % zien, ktorym z roznych dovodov tie testy nevyjdu, mne nasledne lekar povedal, ze prve vysetrenia v poriadku, nasledne morfologicky ultrazvuk bol v poriadku, triple boli v poriadku, ze on by to dalej neriesil a na genetiku ma vobec neposielal, na co, tak som neriesila, na amnio by som kvoli tomu ja osobne nesla (ak nemas ziadny iny dovod okrem toho, ze trisomy sa nepodarili), ak tak by som zvazila nejake lepsie morfologicke sono Grochal, Slezak alebo za skusku nic nedas, mozes ist na Nifty 🙂 kazdopadne teda ja aj ta kamoska mame obe zdrave deti napriek nepodareny Trisomy
inak budu ti odber neskor opakovat? mne o dva tyzdne opakovali
@petamich ďakujem za reakciu. Bola som aj na opakovanom odbere a stále neinformativny výsledok. Zvažujem to nifty, musím sa na to popýtať dr, len či to nevyjde rovnako. Na morfologicke sono idem ku Grochalovi. Zatiaľ nemám žiaden iný dôvod ísť na amnio, NT sono dopadlo dobre, Triple testy ešte nemám kompletné výsledky, moja dr mi odporúča amnio kvôli tomu Trisomy... A čo sa týka krvi, nič si nedávam na riedenie krvi, ale som rada, že viem, že vám dvom sa to stalo s Trisomy a dopadlo to dobre 🙂 ďakujem za tvoju skúsenosť 🙂
Ahojte, tak dnes mi prišli výsledky zo skríningu v 15tt a sú dobré, išla som rovno do genetickej ambulancie a tam bol úžasný dr, ktorý má ukludnil, povysvetloval a na amnio dôvod nevidí, im sa tam často stáva, že Trisomy nevyjde, ale že to nie je dôvod na amnio, aj keď to radi gynekologovia robia. Že mám také výsledky a vek (36), že by mi za bežných okolností neodporúčal ani Trisomy, keďže doteraz je všetko fajn. Keď som už na Trisomy išla, že dobre, bolo to moje rozhodnutie, ale neinformativny výsledok neznamená amnio hneď. Aj mi povysvetloval tú fetalnej frakciu.Tak som veľmi rada a spadol mi kameň zo srdca 🙂🙂🙂 ďakujem vám 🙂
Mne tiez nevedeli vysledok vyhodnotit,bola som v genetickej ambulancii a nie je pravda,ze poslu na amniocentezu.mala som v ba velmi mileho pana,ktory mi vsetky vysledky z merani presiel a zhodnotil,ze je vsetko v poriadku a aj tak je 😊
@lovely_place super, som rada za tvoju skúsenosť 🙂
@tersanas čo keby si skúsila NIFTY ?
@juliavolna na genetike mi povedali, že Nifty vyjde rovnako - neinformativny výsledok, že sú to rovnaké testy na rovnakom princípe založené, volala som na Trisomy, či by malo význam v neskoršom týždni absolvovať tretí odber, ale že nie, výjde to rovnako.
@tersanas zaujímavé - len NIFTY sa robia od 2010 v Hong Kongu , trisomy iba chvíľu a na SR 🙂
Mne to takto vysvetlil môj lekar iba ti posuvam info
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@tersanas nuž,mne sa to stalo 1x,na druhý pokus už vyhodnotilo. Tak som zvedavá,čo ti povedia v tej genetickej poradni