Ahojte, počula som že tripple testy vychádzajú dosť často falošne pozitívne...mne vyšiel jeden na DS 1:500 a Dr. ma už hneď naplašila ísť si spraviť krvné odbery čo najlacnejšie stoja 300€ 🤦🏼♀️ alebo na genetické sono do Martina k Dr. Grochalovi, tak som objednaná aspoň tam, vyšiel niektorej tiež takto pozitívny test a bábo bolo úplne v poriadku? Dosť ma naplašila tá doktorka 😒
Ďakujem.
Ja som presne pre toto tie testy odmietla. Najväčšia sprostost akú robia. Kamoska mala 1:6 s zdravé dieťa, len mesiace nervov.
@diunka ahoj,nam vyslo 1:5 na Downov a malinka je zdrava ☺️isli sme na trisomy complete, vysli negativne🙏🥰morfokogicky ultrazvuk v 20tt to tiez vylucil. Takze ano, vychadzaju falosne pozitivne. Mali sme obrovsky strach, tie testy ma ukludnili. Ale nerozumiem preco teba strasia ked mas vysledok 1:500😕Vela som o tom citala, v niektorych krajinach su tieto testy zakazane. Drzte sa🍀✊
1:500 znamena 499 zdravych deti s tymto vysledkom, nie? Kazdopadne svagrina mala vysledok 1:3 a kedze s tymi detmi pracuje ani ju nenapadlo nic riesit, maly je skvely, sportuje, preskocil uz druhy rocnik, pretoze mu to mysli na 200%, jeho starsi brat studuje od 17tich fyziku, tak sa ani necudujem 😂 Kazdopadne poznam kocku, co mala tento test "skvele" 1:2800, 21 rocna kocka, chlapcek ma downov syndrom... zistili to az ked sa narodil.
V prvom rade si treba uvedomit, ze tie testy su cista statistika... Proste statisticky k tvojmu veku, vysledkom testov atd. sa urci nejaka hodnota... Cim si starsia maminka, tym horsie cislo ti vyjde
Takze ukludnit sa, ist na to sono - taka kompletna prehliadka u fundovaneho odbornika nikdy nie je na skodu.
Ja som mala 1:120, podstupila som Trisomy testy aj sono u Dr.Cunderlika - ale teda podstupila by som ich aj tak, kedze som predtym 2x potratila, tak som si chcela byt ist, ze babo bude v poriadku.
Na druhej strane - radsej mat lekarku, ktora trochu prehana, ako taku, ktora vsetko podcenuje a nicomu nepriklada dostatocnu vaznost. Povedzme si uprimne - vynosit a porodit v dnesnom svete zdrave babatko vobec nie je automaticke.
Drzim palce, uvidis, vsetko bude ok
Presne ako napísala blondiee83, je to len šťatistika. Mne vyšli tripple testy 1:140 na DS, dala som si spraviť Trisomy testy, síce stoja 350€, ale na amniocentézu som nechcela ísť a včera som sa dozvedela výsledky z testov, bábätko je zdravé a aj pohlavie už vieme z krvi, budeme mať dievčatko 😍 Viem, že človeka to nastraší, ale treba veriť a všetko dobre dopadne 🙂 ❤
Mne vyšlo v poslednom tehotenstve 1:110 rázštep neuralnej trubice a mám zdravého chlapčeka 🙂
ja som mala okolo 1:180, dieta je zdrave, poznam jedneho chlapceka Downika, ktory sa narodil len vdaka tomu, ze ho testy nezachytili .... inak by zena isla na potrat...
Ale 1:500 nie je riziko predsa. Pod 1:250 je myslim riziko.To sono bude dobru napad , nech mas pokoj na dusi.
Ďakujem vám pekne 🙂 som o niečo kľudnejšia 🙂 aj keď dnes mi volala Dr. že druhé odbery screening mi vyšiel 1:280 🙄 že oni to uzavreli že je to ok ale ona ma aj tak tlačí na tie trisomy testy aby som išla 🤨 ale počkám si asi na to sono v Martine iba 🙄
Mne povedal obvodný gynekológ, že Trisomy testy neprepláca poisťovňa. Tak som zaplatila 350€.
Mne vyšlo 1:800 (šeda zóna) a po sone vďaka prítomným markerom na Down 1:19. Syn je zdravý.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@diunka 1:500 je pozit test ? Pokial viem tak pod 1:200 je pozit test. Nech ta doktorka nestrasi a asi by som ju aj zmenila. Neboj to, ze ides na kvalitne sono je uplne super a myslim, ze ked povies takemu odbornikovi, ze mas 1:500 tak len kyvne rukou. Ma ovela horsie pripady napr. 1:6 a babatka su pohode 🙂