Baby na základe čoho sa vypočítava? Viem, že výsledky z odberu + vek, ešte nejaké parametre sú započítavané? Som silnejšia, vážim viac kg, tak ma zaujíma či aj to sa zarátava. Inak som mladá, mám ešte 3 roky pred 30tkou, nefajčím ani som nikdy nefajčila, cyklus pravidelný (aj bábätko sedí úplne na deň podľa ovulky). Mala som vykonané krvné testy v rámci kombinovaného prvotrimestrálneho screeningu, som 13tt, sono dopadlo skvele, ale obávam sa trochu výsledkov krvi.
Aj hmotnosť, ale tieto výsledky by som vôbec nebrala do úvahy. Mne vyšli dobre a bábätko malo závažné poškodenie - ktoré objavili na morfo sone. Takže ak by Ti aj vyšli horšie-nestresuj a over si to radšej.
Ahoj, tieto testy by som nebrala veľmi vážne. Mne vyšlo vyššie riziko a to som mala 26 rokov a bola som chudá. Celé tehotenstvo som potom viac menej stresovala, či už kvôli bábätku alebo kvôli vyšetreniam, kam ma posielali. A nakoniec mám zdravé bábo.
@juliavolna
@michaela329
@theanak
Ďakujem veľmi pekne žienky za povzbudivé komentáre 🙏
Prikladali ste teda väčší význam samotnému sonu zo screeningu než výsledkom z odberov krvi? Vďaka
Ja áno, keďže triple vyšli ok - ale morfo sono našlo vážny stav. Mne aj priamo geneticka potom povedala, ze triple má zlú povesť a robili sme trisomy (na moju žiadosť) a potom aj amniocentezu. Takže nejaké štatistické testy nech Ťa netrápia, ak bolo sono ok.
Ja som prikladala význam len sonu, nič iné sme ani nedali robiť - len kvalitné sono, aby sme sa vedeli pripraviť kde rodiť a podobne, ak by bol nejaký problém 🙂
Tak ja som na prvý veľký utz v 12. týždni, ktorý sa mal robiť spolu s tripple testami, ani nebola…ako prvorodička som nevedela, že sa naň mám objednať a môj gyn mi o tom nepovedal nič…Ale pokiaľ viem, tak tento utz je dosť dôležitý pretože sa tam meria hrúbka šijového prejasnenia, ktorá je indikátorom Downovho syndrómu. Takže pre mňa by bol utz dôležitejší ako výsledky krvi.
Ja som bola až na druhom a treťom veľkom utz a viac menej mi tam stále niečo našli, takže sme do pôrodu vlastne nevedeli, či bude bábo zdravé, keďže som odmietla amniocentézu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Áno aj hmotnosť 🙂