Ahojte baby, triple test mi vyšiel so zvýšeným rizikom downovho syndrómu 1:150, mám 28 rokov. Dala som si spraviť aj trisomy test (platený test z krvi), ktorý mi vyšiel negatívne. Máte niektorá podobnú skúsenosť, pripadne stalo sa niektorej, že by jej trisomy vyšli negatívne a napriek tomu sa narodilo bábätko s DS?
@mikanika určite by som išla na morfologicky ultrazvuk pre pokoj duše. Ak by niečo nebolo v poriadku mal by to lekár vidieť. Ja som ho tiež absolvovala a žiadne odchýlky neboli vidieť. Napriek tomu ma posielali na genetiku kde nás tlačili do amnio lebo podľa nich to je jediná stopercentná metóda.. Ja som ju však odmietla
@mikanika verila by som trisomy testu . Mne vyšlo riziko 1:45. Bola som na nifty ( to je niečo také ako trisomy len iná firma) vyšiel negatívne. Morfologicky usg tiež v poriadku.
@veronikaa006 veronika kam si išla išla Morfo?ja som v 17tt a uz u tých najlepších mi nedali termín:(
@89katka89 mne keď vyšiel negatívne nifty tak ja som tomu verila. Je veľmi malá pravdepodobnosť aby sa ten test pomýlil. Bola som na morfologickom usg v Sonoclinic.
@89katka89 aj sama tá pani čo mi robila nifty test mi vravela že tie neplatené triple testy veľmi často vychádzajú zle. Okolo 13tt si nebola na špeciálnom usg kde merali nosovú kosticku ? Lebo ja som mala všetko ok aj v 13tt aj v 20tt.
@veronikaa006 neviem co presne meral, ale aj v 12 a aj v 15 som mala ultrazvuk a všetko bolo dobre. V 20 som ešte není to sa len chystám;)
@89katka89 keď si mala všetko ok na usg aj trisomy negatívne tak uvidíš že dawna mať nebude. Neboj sa. V 20tt ti to len potvrdia.
@mikanika neviem o tom ze by boli, lebo nifty test som mala ja a tam je sice , ze nejde o uznanu diagnosticku metodu ( to je iba amnio) , ale tie percenta omylu su za tie roky mizive. Samozrejme je tam nejaka sanca omylu, nakolko su to fragmenty dna dietata. Ale ta sanca je minimalna.
@mikanika ahoj, triple test by som úplne zakázala... Pokiaľ nemáš žiadne príznaky na DS+ trisomy negatívny, počkaj na morfo, podľa mňa je to v poriadku 🙂 nestresuj sa zbytočne, škodí to bábu a držím prsty 🥰
Amnio nieje vôbec taka hrozna ako sa to tu píše, ale to je už každého vec ako sa rozhodne 🙂 pekný deň
@89katka89 ja som sa obednala do Gynsana v Bratislave, termin mi dali hned, aj ked nesom pacientka, no neviem odkud ste vy. Stoji to 100€ vratanie CD
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mikanika trisomy mas okolo 98/99% istotu, ze ako je na papieri tak sa narodi. trisomy riesi dna dietata priamo a tripple iba hormony a vek matky . cize dve uplne odlisne metody. trisomy je nipt test a za chvilju vyradi tripple test uplne z diagnostiky . nakolko trisomy a nipt testy su o dost presnejsie a riesia priamo fragmenty dna dietata v krvi matky .