Trhanie zubu múdrosti v 1. trimestri

uzanka16
14. feb 2017

Trhali vam uz zub mudrosti v 1.trimestri?Mam dve osmicky ale leziace,skoro cele pod dasnom takze zubar nema sancu klasicky vytrhnut iba ist do nemocnice na zubne oddelenie na zakrok pri ktorom budu rezat dasno a nasadia aj ATB.1 ten zub ma rozbolel a volako sa zubari nevedia dohodnut moj zubar mi vypisal papier na vytrhnutie kym este neboli vraj sa moze trhat aj ked som na zaciatku tehu,komunikovala som s primarom zubneho a ten povedal pockat do porodu ale ak rozboli treba dat von,zub ma nakoniec rozbolel a boli niekolko dni,uz som to nezvladla a sla na pohotovost ci to boli ten zub alebo daky vedla,zubar potvrdil ze to boli osmicka a mam ist do nemocky dat ho vytrhnut,ze v pohode ho mozu trhat ze teraz je vsetko ok a babatku neuskodia.Dnes som tam sla a s primarom co som komunikovala zrazu mi povedal co tu robim,ze som mala ist k svojmu nech mi rozvrta vedlajsi zub a ze tu osmicku vytrhnut nemoze lebo ze som na zaciatku tehu.Tak ako to je,1 zubar tvrdi tak,druhy tak treti tak,mna ten zub boli ani spavat nemozem,tabletky max obcas paralen aj to nic moc zabera.To mam do septembra skapinat?Nemate niektora skusenost ze ste mali takyto zakrok v 1.trimestri?

zuzik307
14. feb 2017

@uzanka16 rezali mi dasno nad osmickou v druhom trimestri, vtedy je vraj idealny cas na taketo zakroky...bez akychkolvek problemov, samozrejme s lokalkou, ATB som nebrala...

uzanka16
autor
14. feb 2017

@zuzik307 len ten zub boli a ja neviem co uz robit a sa bojim ze ked si davam paralen ale iba raz za den aj to v noci ze ublizim babu ale ja ani nespim

zuzik307
14. feb 2017

@uzanka16 poznam tie bolesti, riesila by som to cim skor, zapal sa moze rozsirit dalej 😒 ak to zubar nechce robit, mozno by pomohlo vyjadrenie gynekologa, ze moze...ja som bola na stomatochirurgii vo fakultnej nemocnici, nemali najmensi problem s tym, ze som tehotna...

uzanka16
autor
14. feb 2017

@zuzik307 ja som bola dnes na tej stomatochirurgii vo fakultnej nemocke a primar s trhanim nesuhlasil,ze musim pockat lebo som v 1.trimestri 11.tt.,ta osnicka je v takom stave ze hnije pod dasnom,trci zub minimalne ze nema sa ani ako vrtat tam

bienennest
15. feb 2017

@uzanka16 Ahoj, vacsinou sa s opravami a inymi zakrokami na zuboch caka do druheho trimestra (samozrejme optimalne az po porode, ale urgentne pripady sa riesia aj skor). Kedze si uz v 12. tt skus sa poradit s gynekologom, nie zubarom. On ti skor vie povedat, ktore lieky smies uzivat (aj pocas toho zakroku).
Na urgentne bolesti zubov mi vzdy pomohlo si prilozit na zub a dasno, ktore boli rozrezany kus cesnaku a nechat ho tam kludne aj pol hodinu. Na zaciatku to velmi boli, ale je to prirodne antibiotikum a po par minutach to miesto od bolesti umrtvy. Tak dokazes tu bolest aspon na par hodin potlacit bez liekov. skus, aspon pokial sa to vyriesi so zubarom.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre