Trhanie zuba v 29. týždni

elisa171
3. jún 2017

Zdravim mamičky.. som akurat 29 tt a zacala sa mi vzadu kyvat stolicka ktora uz bola aj predtym na vytrhnutie len moj povodny zubar mi ju trhat nechcel..kedze sa teraz zacala kyvat a bojim sa na tej strane aj žuť chcem si ju ist dat vytrhnut..chcem sa len spytat ci mozem v tomto stadiu tehotenstva ziadat umrtvenie kedze co sa tyka zubara som velky bojko..Vdaka za odpovede

emi16
3. jún 2017

Pokial viem lokalne umrtvenie neskodi babu
Aj mne zasivali prst v 33tt a nesmeli mi dat len tetanovku

chvostik1
3. jún 2017

Ahoj 🙂 Ja som absolvovala lokalnu anestezu min. sobotu pri vrtani (zapal nervu) v 27. tt. Predtym ako som sla k zubarovi som bola v poradni a pytala sa na trhanie a anestezu, ci ju mozem podstupit ak si to bude vyzadovat situacia. V nasom stadiu sa uz moze, dr. mi povedal, ze lokalky sa nepodavaju len tehulkam do 14. tt. Potom uz mozu. Dufam,, ze som pomohla.

elisa171
autor
3. jún 2017

@chvostik1 pomohla, dakujem..na pohotovost nechcem ist lebo dnes tam ma sluzbu taky znamy mäsiar..a ja mam uzasneho zubara tak pockam do pondelka.

jankapo
3. jún 2017

Ja som si davala vypalovat bradavicky, a nechcela mi kozna lekarka dat ani lokalnu anestezu..len to bolo znesitelne, dalo sa vydrzat. Ale mozno je to o tom, ze tvoj chory zub je vacsie riziko pre babatko ako anesteza a odstranenie zuba.

chvostik1
3. jún 2017

Ano jankapo. Mne gyndos a traja zubosi zhodne povedali, ze zapal a neliecenie zubov moze babatku uskodit ovela ovela viac nez lokalka. Preto som sla aj ja na osetrenie s pokojnym srdcom. A tehotnym nedavaju celu davku - mne dal nap. polovicnu a pusu som si necitila este 5h po vrtani.

amelie2017
3. jún 2017

Mne sa urobil kaz, gynekolog povedal, nech pockam do 16 tt, potom mozu umrtvit a od 20 tt aj rtg. Takze sa neboj, ako povedali vyssie, lepsie lokalna anasteza ako zapal ci pretrvavajuce bolesti.

jeennyv
3. jún 2017

@elisa171 kamosky cistili kanaliky a nedali jej injekciu..lebo tehu...zalezi od lekara, mne na atb..nedal inj. A poslal ma az par tyzdnou po Atb..nie to tehu..mozu byt skarede reakcie

elisa171
autor
3. jún 2017

@jeennyv nechapem ze niektori doktori nemaju problem dat anesteziu a niektori s tym robia drahoty.

chvostik1
3. jún 2017

@jeennyv atb a lokalka je podla mna rozdiel. Atb sa maju uzivat aspon 3dni, lokalka je zalezitost par hodin (aj ta je v miernejsej davke a len po urcitom tt kedy to uz je pre babo kvazi bezbecne) . Gynekologovia sa pri tehulkach snazia vyhybat akymkolvek liekom (proti bolesti len paralen, na zapchu len cipky...)

jeennyv
3. jún 2017

@elisa171 podla mna nikdy nevies ako telo zareaguje...a na zodpovednost si to zoberie malokto..ako ked sa nieco stane no koho budes vinit

amelie2017
3. jún 2017

@jeennyv cistit kanaliku by som si v zivote nedala bez anestezy. Raz sa o to jeden sadista pokusal, ked som mala okolo 16 rokov, som tam skoro odpadla od bolesti a uz sa sa k nemu nikdy nevratila. Navyse pri velmej bolesti ci strese telo produkuje hormony, ktore si v takej davke nebezpecnejsie ako jedna lokalna inekcia.

pininka
3. jún 2017

Mne trhali zub v siedmom mesiaci, tiez sa bali ze sa zapali tak,ze bude problem. Chudak doktor sa bal viac ako ja,ze zacnem rodit. Normalne mi dal injekciu a vsetko bolo v pohode.

sopka10
4. jún 2017

Aj mne pocas tehotenstvo trhali zub v 6 mesiaci , zapalili sa mi jasna samozrejme a uz som nemohla vydrzat bolest a nechcela som brat tabletky od bolesti koli babetku tak som to dala vytiahnut , zubarka najprv volala gynekologovi a potom mi dala podpisat papier ze je to na vlastne riziko , podpisala som a vytiahla, pottom mi vravela ze mam jest strukoviny a soju zevraj to napomaha v takej situacii..vysvetlim : trhat zuby pocas tehotenstva zevraj moze sposobit razstep u babetka po narodenia, bud zajaci pysk alebo nejaky rastep chrbtice ci so , ale ze to len 1-2 zeny z 1000 , no a zevraj strukoviny a soja tomuto zabranuju...tak som posluchla , a chvala Panu Bohu mala nema ani jedno z toho ... mozno pomohli rady zubarky , a mozno som nebola ta 1-2 z 1000.
Kazdopadne sa poraz s gynekologom najprv a aj so zubarom .

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre