Zdravim mamičky.. som akurat 29 tt a zacala sa mi vzadu kyvat stolicka ktora uz bola aj predtym na vytrhnutie len moj povodny zubar mi ju trhat nechcel..kedze sa teraz zacala kyvat a bojim sa na tej strane aj žuť chcem si ju ist dat vytrhnut..chcem sa len spytat ci mozem v tomto stadiu tehotenstva ziadat umrtvenie kedze co sa tyka zubara som velky bojko..Vdaka za odpovede
Ahoj 🙂 Ja som absolvovala lokalnu anestezu min. sobotu pri vrtani (zapal nervu) v 27. tt. Predtym ako som sla k zubarovi som bola v poradni a pytala sa na trhanie a anestezu, ci ju mozem podstupit ak si to bude vyzadovat situacia. V nasom stadiu sa uz moze, dr. mi povedal, ze lokalky sa nepodavaju len tehulkam do 14. tt. Potom uz mozu. Dufam,, ze som pomohla.
Ja som si davala vypalovat bradavicky, a nechcela mi kozna lekarka dat ani lokalnu anestezu..len to bolo znesitelne, dalo sa vydrzat. Ale mozno je to o tom, ze tvoj chory zub je vacsie riziko pre babatko ako anesteza a odstranenie zuba.
Ano jankapo. Mne gyndos a traja zubosi zhodne povedali, ze zapal a neliecenie zubov moze babatku uskodit ovela ovela viac nez lokalka. Preto som sla aj ja na osetrenie s pokojnym srdcom. A tehotnym nedavaju celu davku - mne dal nap. polovicnu a pusu som si necitila este 5h po vrtani.
Mne sa urobil kaz, gynekolog povedal, nech pockam do 16 tt, potom mozu umrtvit a od 20 tt aj rtg. Takze sa neboj, ako povedali vyssie, lepsie lokalna anasteza ako zapal ci pretrvavajuce bolesti.
@jeennyv atb a lokalka je podla mna rozdiel. Atb sa maju uzivat aspon 3dni, lokalka je zalezitost par hodin (aj ta je v miernejsej davke a len po urcitom tt kedy to uz je pre babo kvazi bezbecne) . Gynekologovia sa pri tehulkach snazia vyhybat akymkolvek liekom (proti bolesti len paralen, na zapchu len cipky...)
@jeennyv cistit kanaliku by som si v zivote nedala bez anestezy. Raz sa o to jeden sadista pokusal, ked som mala okolo 16 rokov, som tam skoro odpadla od bolesti a uz sa sa k nemu nikdy nevratila. Navyse pri velmej bolesti ci strese telo produkuje hormony, ktore si v takej davke nebezpecnejsie ako jedna lokalna inekcia.
Mne trhali zub v siedmom mesiaci, tiez sa bali ze sa zapali tak,ze bude problem. Chudak doktor sa bal viac ako ja,ze zacnem rodit. Normalne mi dal injekciu a vsetko bolo v pohode.
Aj mne pocas tehotenstvo trhali zub v 6 mesiaci , zapalili sa mi jasna samozrejme a uz som nemohla vydrzat bolest a nechcela som brat tabletky od bolesti koli babetku tak som to dala vytiahnut , zubarka najprv volala gynekologovi a potom mi dala podpisat papier ze je to na vlastne riziko , podpisala som a vytiahla, pottom mi vravela ze mam jest strukoviny a soju zevraj to napomaha v takej situacii..vysvetlim : trhat zuby pocas tehotenstva zevraj moze sposobit razstep u babetka po narodenia, bud zajaci pysk alebo nejaky rastep chrbtice ci so , ale ze to len 1-2 zeny z 1000 , no a zevraj strukoviny a soja tomuto zabranuju...tak som posluchla , a chvala Panu Bohu mala nema ani jedno z toho ... mozno pomohli rady zubarky , a mozno som nebola ta 1-2 z 1000.
Kazdopadne sa poraz s gynekologom najprv a aj so zubarom .
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Pokial viem lokalne umrtvenie neskodi babu
Aj mne zasivali prst v 33tt a nesmeli mi dat len tetanovku