Trhanie koreňa počas tehotenstva

23. aug 2022

Ahojte, dnes ráno mi trhali zub-koreň ktorý som mala pod dasnom.. pichla injekciu, nepockala ani aby zabrala hneď mi to tam začala páčiť....

Som tehu, (2-3mesiac cca) trošku som jedla aj napila aj spala, no ja mám pocit že tie zuby ma začali bolieť všetky, aj sanka, ucho, hlava a ešte mám také pocity ako keby som chcela odpadnut ...
otázka znie keď som tehu koľko krát si môžem dať paralen? keďže sa obávam že na večer sa mi bolesť ešte zhorší 😟😰 v rozmedzí tých 6hodin?

simonetka67
23. aug 2022

Ahoj , ja som v 6. mesiaci a chirurgicky my odstraňovali osmičku zub. Ako ty hovoríš bolesť mi prechádzala do ucha , sánky, uzlín , zle sa mi prehĺtalo . Mne osobne Paralen veľmi nezabral ale iná možnosť nebola . V deň zákroku som mala 2 paraleny , na druhý deň 3 ( to bola max. čo som si dala za 24 hod .), a potom ešte na další deň 2. Odvtedy som už paralen nemala že dalo sa mi zvládnuť aj bez . Ale je to asi individuálne podľa toho aké silné bolesti budeš mat. Najhoršie to je vždy tak k večeru a v noci .

marticka85po
23. aug 2022

Hlavne nemysli nato ze to bude boliet.moze aj nemusi. Ja sice nie som tehotna ale pol roka po porode a pred mesiacom som bola na stomatochirurgii tiez vyberat koren. Dasno museli rozrezat lebo to nevedeli vybrat,babrali sa mi s tym asi 3/4 kym to vypacili a teda ked doslo k samotnemu vybratiu korena som uz pocitila bolest. Tiez ma bolela polka tvare. Asi o hodinu prisla bolest,tak som si dala 1brufen a bolest prestala asi za dalsiu hodinu.odvtedy ma nic nebolelo ani dalsie dni po tom a teda pod tym korenom som mala aj hnis. Ty mozes len paralen. A urcite to bude dobre.mysli pozitivne

tanyan
23. aug 2022

Ako podporu proti bolesti som užívala počas tehu Traumeel S (homeo - tbl na cmúľanie a masť zvonku na líce). V čase krízy som si dávala aj lokálne gély - Kamistad sensitiv sa síce neodporúča v tehu, ale je to len lokálna záťaž na rozdiel od tbl.
Rástla mi osmička kolmo zboku do sedmičky. Dosť som si to odtrpela, lebo zubárka mi tam nič nevidela a zistila som to až podľa rtg po pôrode, keď už bola tá sedmička deformovaná (preliačená).

autor
23. aug 2022

dakujem vam baby dufam ze bude dobre nastastie som si dala polievku a nejako to ustúpilo všetko naraz , však toto že teraz len paralen môžem 😏 ešte že priateľ má dovolenku aby dával pozor na dcérku lebo ináč neviem ako by som zvládla, presne aj mne sa zle prehlta sa cítim ako moja poľka krku nefungovala 😨 ... bohužiaľ neviem presne ani v kolkom tt som keďže mám termín až na druhý týždeň,čiže sa bojím lebo keby som vo vyssom tak určite nejakú masť použijem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre