Tretí trimester a neustále závraty

nika23t
7. okt 2021

Ahojte, prosím, ak by mal niekto skúsenosť... Pred mesiacom mi lekár nariadil kludovy režim s tým, že ležať mam cely deň aj noc v polohe s vyvysenou panvou aj nohami, čiže hlava bola nižšie a zvyšok tela šiel hore. Pred týždňom som začala 29 tt, večer som ležala na chrbte a dostala som taký silný závrat, ako este nikdy. O chvíľu to preslo, ale keď som si lahla na posteľ, závraty sa vrátili v takej sile, až som z toho zvracala. Šla som na vyšetrenie na ORL, či nie je problém so stredným uchom (vertigo), tak vsetko ôk. Na gyn mi lekár povedal, že mi bábätko tlačilo na dutu žilu,ze neurológia je zbytočná, že mi tam len daju vyššiu dávku magnézia - teraz užívam 3xdenne magnerot. Avšak stále mam závraty, už týždeň ležím len na ľavej strane, neviem si rady. Boli ma cely krk, cele telo... Nemyslím, že je to tlakom na dutu žilu, nakoľko mám stále mierne závraty... Napr. Pri zmene polohy, keď prejdem zo sedu do ľahu, hoci aj úplne pomaly, keď sedím alebo stojím... Dnes začínam 30 tt, doteraz som nikdy takýto problém nemala. Môže to suvisiet s rastom babatka? Alebo s tlakom na nejaké cievy, že sa nehýbemvzhkadom na kludovy režim? Podotýkam, že už týždeň ležím na rovnej posteli.

pininka1
7. okt 2021

@nika23t a merias si tlak? Ja som mala taketo zavraty, aj ked som sedela alebo lezala, ale mne sa velmi znizoval tlak. Kvoli tomu som aj bola na rizikovom.

nika23t
autor
7. okt 2021

@pininka1 tlak mam zvyčajne medzi 110/70 a 100/60. Takto v tomto rozmedzí sa držím takmer celé tehotenstvo. Železo ok...

nika23t
autor
7. okt 2021

@pininka1 ale v tehotenstve si to mala?

pininka1
7. okt 2021

@nika23t ved ti pisem ze som kvoli tomu bola na rizikovom. Ano cele druhe tehotenstvo som mala priserne zavraty. A lezat na chrbte pre mna neexistovalo, to som isla az do odpadnutia.

nika23t
autor
7. okt 2021

@pininka1 🤦‍♀️ Ja už som z toho v takom strese, že ani si neuvedomujem, čo čítam... Ďakujem krásne. Mňa to vystrašilo, lebo doteraz som taký stav nepoznala. No tak ale neviem, či môj tlak je až taký nízky. A ešte k tomu beriem magnerot, takže aj napriek tomu ten tlak sa mi zdá byť ok.

pininka1
7. okt 2021

@nika23t tak je trocha nizsi, ale nic hrozne. Ja som si musela merat 5krat denne a zapisovat, podstatne su tie odchylky hore dolu, aby neboli caste. Moja sesterka to mala este horsie, denne aj 10krat odpadla.

nika23t
autor
7. okt 2021

@pininka1 och... Hrozne... Tak snáď to po pôrode prejde, neviem si predstaviť v takomto stave behať okolo babatka. A celé dni aj noci ležím na ľavej strane, tak snáď sa mi v krku alebo v chrbtici ešte niečo nezablokuje...

pininka1
7. okt 2021

@nika23t no verim ti, ja som pri prvom ani pri tretom nemala tieto problemy, ale v tom druhom som si to teda uzila fakt.

nika23t
autor
7. okt 2021

@pininka1 no ved ja podobne, prvé dve tehotenstva bez problémov, a teraz z každej poradne idem v strese...

kika_r
7. okt 2021

Nemáš nedostaton cukru? Ja som mala v poslednom trimestri dosť zavrate. Sama som sa bala niekam ist. Niekedy len mierne ale niekedy presne take ze som ležala a zrazu pocit na odpadnutie. Ale vzdy mi zabrala Cola. Fakt. Stačilo 3-4glgy a bolo to oveľa lepšie.

nika23t
autor
7. okt 2021

@kika_r tak to som neskúšala, s Colou.. . Ako sladkého jem dosť, ale to je taky ten neprospesny cukor, že čokolády a cukríky a somariny. Bola som na test na cukrovku, nič nespomínala Dr, cukrovku nemám, ale či môže byť nízka hladina... Možno. No neviem. V každom prípade už týždeň sa snažím dat sa do poriadku...

kika_r
8. okt 2021

@nika23t skus to. Veď prinajhoršom to nepomôže.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre