Dobry vecer, stalo sa realne vam alebo niekomu koho realne poznate, ze dostal toxoplazmozu z detskeho pieskoviska v meste? Som tehotna a chodime s malym na ihrisko a on ma rad piesok, formicky, ...
Na ihrisku je takmer celodenne niekto a je oplotene. Ale ajtak, v noci sa tam macky dostanu.
Prosim nie spekulacie a "ja si myslim ze", ale realne.
Chodite tehotne na ihrisko kde je piesok? Lebo nielen pri hrani ale aj napr. pri vyklepavani topanociek ste v kontakte s pieskom.
Áno poznám, ale zase netreba vidieť vo všetkom riziko tak isto Ti mačka môže prísť na dvor, do škôlky...
pravdaže je to reálne, preto treba dodržiavať hygienu,
Staci Po Kontakte s pieskom si poriadne umyt roky. Umyvat si alebo supat ovocie, hlavne davat pozor na salat
kamoš dostal z trusu holubov na balkone... proste si treba umyt poriadne ruky
chodim. mam dvojrocnu dceru a som tehotna. taktiez aj na dvore mame pieskovisko. poriadne umyvat ruky. nemam v okolo nikoho a nikdy som nemala s toxoplazmozou
myslím, že o tom kde chytíš toxopl. môžeš len hádať a špekulovať...😉
Na verejné pieskovisko v dnešnej dobe by som nešla.moje deti sa dosť vyhrali aj v kuchyni..lavor.hruba múka.varešky....alebo naše pieskovisko u babkuy na dvore.Ale aj tak syn vprvak chytil Yersiniu.ktora vyvolala zápal slepaku.lebo mu Jedno hlúpe ale silné decko kázalo zem lízať a on poslúchol.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj mozne to je,dcerka tam minuly rok chytila campylobaktera,potvrdili to aj testy,silno hnackovala,vysoke teploty...