Ahojte, viem ze uz tu nejaké témy su ale su uz starsie a moc mi nepomohli preto zakladám novu diskusiu.
Je tu niekto komu zistili v tehu pozitivnu toxo? mne zistili v 12 tt IGm 5,90 a Igg 111. doktorka na infekcnom mi zobrala krv a dala urobit zozbor v piestanoch plus aviditu.
Výsledok Igm 5,987- vysoko pozitívna, Igg 211 poziti., NIF 1:128, avidita 75 percent, IGA 1,0062 pozit.
záver ze je to prekonane ale neviem od kedy ci tesne pret tehu alebo dávnejsie. doktroka sama poriadne nevedela co hovori. raz tak raz tak lieky mi nedali uz ziadne. podla vysledkov vidim ze vsetko stuplo tak sa naozaj velmi boji. prosím mate niekto skusenosti. poradte terza som 14 tt
Dakujem
ja som brala mesiac antibiotika praveze vsetko hydnoty v krvi mi stupli pri teste avidity, dotroka mi povedala prve ze je aktivna potom ze pol roka stara sama nevedela co hovori. povedala ze uz aj tak je babo vyvyinute takze ak sa nieco stalo tak to treba len sledovat ultrazvukmi ci je vsetko ok uz to terza neovplivnime, takze aj neviem co si mam o tom mysliet
toto som nasla nasla na nete: Protilátky triedy IgG sa v priebehu akútnej fázy infekcie syntetizujú posledné z jednotlivých tried imunoglobulínov a vrchol dosahujú po pol roku od zistenia klinických príznakov. Počas niekoľkých mesiacov pretrvávajú vo vysokých hladinách, potom postupne klesajú a v stredných až nízkych hladinách perzistujú počas celého života hostiteľa. Prítomnosť vysokých hladín IgG protilátok ešte nemusí jednoznačne stanoviť diagnózu, avšak sérokonverzia alebo štvornásobný nárast hladín špecifických IgG protilátok akútnu infekciu potvrdzuje.
@sunnytt mozno preto ti hovorila o tom polroku
lenze mne stupli po týždni aj igm tak naozaj neviem, teraz som 4 mesiac. ak som to dostala dva mesiace pred tehu moze to babo ohrozit?
@sunnytt ci to moze ohrozit babatko tak to asi nikto neodvazi povedat...aj ja som to mala podobne...tiez sa mi hodnoty zvysili, ked mi 2 krat robili rozbor...koli tomu som bola aj na infekcnom...a tam mi povedali, ze mat pockat do porodu ze sa uvidi ☹ ....ale ak si to doslatala pred tehotenstvom tak by to malo byt v poriadku. Skus to ist prekonzultovat s inym lekrom, ak sa ti nepaci reakcia tvojej lekarky,...ale keby bolo zle tak to podla mna doktoka riesi. Drzim palce...uricte bude vsetko ok.
sak hned ako mi to zistili som bola na infekcom tamm mi nasadilia antibiotika, teraz po druhých výsledkoch mi ich uz s´vysadili lebo z e babo uz ma vyvynute co ma mat.
otazkou je len ci sprvávne. odporucanie sledovat USG
chcem si dat to morfologicke vysetrenie súravit ci ma naozaj vsetko na mieste
dakujem
Mačky nie sú jediným rizikom. Mačky sa nakazia toxoplazmózou konzumáciou kontaminovaného surového mäsa, vtákov, myší, alebo parazit dostanú do tela z pôdy. Avšak nie len mačky môžu prenášať túto infekciu, sú len jediným druhom zvierat, vo výkaloch ktorých prebieha infekčné štádium. Ľudia môžu prísť do kontaktu s toxoplazmózou prostredníctvom infikovaného, nedostatočne tepelne spracovaného mäsa zvierat. V inej diskusii kde preberal tiež tento závažný probém, ma prekvapilo, že mamičky to brali na veľmi ľahkú váhu a až sa mi zdalo, že sa aj vysmievali, že to nieje reálne...
nepoznate niekoho kto prekonal toxo pocas tehu?
@sunnytt a citam tvoj uvodny prispevok, ta avidita fakt hovori o tom, ze si ochorenie prekonala a nie je akutne. Nizka avidita hovori o akutnej infekcii, vysoka o prekonanej, asi tolko. ja som mala hranicnu a ani atb mi nenasadili, lebo im to vyslo tak, ze som tomu usla tesne pred tehotenstvom, hoci som mala pri prvom odbere igg a iga pozitivne obe, pri dalsom bolo pozitivne uz len igg a avidita isla hore. a mam zdrave dieta. nestresuj.
podla grafu z tejto diskusie https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/toxoplazmoza-v-tehotenstve-co-sa-moze-stat-babu/
by toozaj mohlo byt uz aj pol roka po. ak je avidita tak vysoka, tak by to mohlo sediet.
nie som odbornik,len sa na to tak kukam.
drzim palce, nech je vsetko OK, ja som mala toxo prekonanu pred tehu uz davno. aj moje segry .....
mozno pre lepsie vysvetlenie poziadaj o konzultaciu ineho lekara, ak mas koho.
Dievcata dakujem vsetkym 🙂
@sunnytt ahoj. Ako ti to dopadlo prosim? Akurat mi gyn povedala ze mam pozitivne vysledky na toxo. IgM 3.090 IgG 518.700. Teraz som 12tt5.
@jankaa2121 ahoj mam zdravu trojrocnu dceru.
S tvojimi vysledkami ta posle na infekcne a tam ti spravia krvny test na aviditu. Mas dost vysoke igg co su protilatky tak predpokladam ze uz je to prekonana infekcia. Kazdopadne treba infekcne a myslet pozitivne. Drzim palce
@sunnytt Dakujem ze si napisla. To rada pocujem ze dcerka je zdrava 😊
Potom ta neposielali ani na amniocentezu, iba sa to uzatvorilo ze si to prekonala? Ani kontrolne testy ti nerobili?
@jankaa2121
@jankaa2121 len malej robili po narodeni nejake speci testy a sono mozgu inak nic. A pri druhom tehu mi to vyslo zase a tam to uz vobec neriesili
@jankaa2121 a teda tie 4d morfo ultrazvuky som si zaplatila
@jankaa2121 Ahoj prosím ťa ako si dopadla s tým toxo?aj mne zistili teraz pozitívne aj IgG aj IgM, iba v pondelok som objednana na infekčné
@lenka8522 ahoj. Na infekcnom mi nasadili atb a spravili odber, ktory ukazal ze mam vysoku aviditu co znamena ze som to s najvacsou pravdepodobnostou prekonala v minulosti. Vysledky som mala asi za 12dni a do vtedy som uzivala atb, potom mi ich vysadili. Aviditu nemas vo vysledkoch?
@jankaa2121 nemám,v pondelok idem na infekčné, tak dúfam,že tam mi zoberú krv,len zase čakať na výsledky ,bojím sa 🙁
@lenka8522 aj ja som mala obrovsky strach..cely vikend som preplakala a tiez az v pondelok som mala infekcne a potom to dlheee cakanie na vysledky.
..Pozeram ze uz mas jedno dietatko..Pozerala tvoja gyn ci aj pri nej si nemala pozitivne igg igm? Mna sa to pytali na infekcnom, tak som sa nakontaktovala na predoslu gyn a vypytala si vysledky z prveho tehu...zistila som ze aj tam som mala igg igm len mi to dr nepovedala 🤷♀️ to ma trolinku skludnilo ale aj tak som sa velmi bala az kym mi nepotvrdili na infek.ze je to asi prekonane.
@jankaa2121 zmenila som gynekologa,v pondelok som bola pri nej,hneď v utorok prišli výsledky a karta tam ešte nebola,tak ani ona sama nevedela,počkám v pondelok na infekčné, čo mi povie a pôjdem aj za gynekologickou. Len to,že ja mám aj Igg aj IgM zvýšené a to zvykne byť len pri akútnej, tak asi som to dostala len teraz niekedy
@lenka8522 a ake mas igg a igm? Aj ja mam obe vysoke/pozitivne, zato ma moja dr hned hnala na infekcne ze mam akutnu toxo. Ale avidita nakoniec ukazala ze je to davnejsie prekonane.
...Niekomu sa obe hodnoty - igm a igg drzia vysoko aj roky...preto je rozhodujuca avidita ktora ukaze do akej miery je vybudovana imunita.
@jankaa2121 IgG mám 40 a IgM mám 1,3 a aviditu nemám ešte zistenu
@lenka8522 igm nemas az tak vysoke...co je dobre. (Ja som mala igm 3.09) Verim ze to budes mat ok. Drzim palce 🍀🍀🍀✊ Daj vediet potom.
@jankaa2121 Ďakujem ❤ ozvem sa
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@sunnytt ...ja som mala tiez potvdrenu toxoplazmozu v tehotenstve...bola som poslana aj na infekcne, ale tam mi nic nepovedali....iba ma vystresovali. Ak si ju prekonala pred tehotenstvom, tak mas protilatky a hodnoty ti budu v krvi ukazovat, ze si ju mala. Lieky ak by ti bolo treba, tak sa davaju az neskor, ale podla mna si ty aj babo v poriadku. Doktorka ti povedala co na to ?
Porozmyslaj ci si bola v polednom case chora, ma to podobne priznaky ako chripka...aj ked to este nemusi nic znamenat 🙂