Ahojte baby chcela by som vediet ci niektora z vas prekonala toxoplazmozu v tehotenstve a ci ste si babatko nechali popr. ci to na dietatku zanechalo nasledky budem vdacna za kazdy nazor
prve vysledky som mala v poriadku ale teraz som bola vcera na odbere lebo 3rocna dcerka ma toxoplazmozu tak som z toho vyplasena ze co ak nahodou mam aj ja lebo neviem kde sa mohla nakazit....dufam ze vysledky budu ok
@janiiinka007 a ako jej ju diagnostikovali? ako sa u nej prejavovala? najrizikovejsi je z tohto pohladu asi prvy trimester. uvidis, treba to nejako vydrzat dovtedy... od dcery si sa nakazit nemohla. co u nej povazuju za pravdepodobny zdroj nakazy?
@janiiinka007 macka
@janiiinka007 pokial to ma dcera, nenakazis sa - nie je to prenosne z cloveka na cloveka.. nakazit sa mohla od vykalov maciek /vklude pieskovisko, zemina - cokolvek, ked prsty putovali do pusy/ alebo od nedostatocne umytej zeleniny.. ale bude uz mat dozivotnu imunitu.. drzte sa..
ahoj,tato nakaza sa neprenasa z cloveka na cloveka,cize od dcery si to dostať nemohla...jedine keby ste boli so zdrojom nakazy v kontakte obe...cize mačka,konkretne jej vykaly,cim sa mohli kontaminovať poda,voda,ci neumyta zelenina ovocie,a este nieco kazdé mača ma v sebe toxoplazmozu do 1roka...potom už nie...toto mam od zverolekara...a este nieco, najrizikovejsi je 1.trimester...neskor uz klesa riziko...a taktiez moze byt ze toxo si prekonala uz davno a mas uz len protilatky...co vobec neskodi...
viem ze to nie je prenosne z cloveka na cloveka len mi nejde do hlavy kde to chytila....no diagnostikovali nam ju nahodou ziadala som doktorku aby jej spravili kompletne vysetrenia z krvi lebo stale mala taka suchy drazdivy kasel a vsetky dutiny ciste a vysla nam z toho mykoplazma a toxoplazmoza takze asi tak nejak
@chokma ja povazujem za zdroj nakazy macky u starych rodicov ale nemozem to povedat stopercentne neviem...kludne sa mohla aj doma nakazit zo zeleniny alebo z niecoho ineho mame aj zahradu takisto aj pieskovisko a tulaju sa po dvore macky a ona je taka hra sa a sup hned prsty do ust niekedy sa to neda ani ustriehnut.....
no dnes som si volala o tie vysledky takze mykoplazma je nagativna a s toxoplazmozy su vysetrene len 2 zlozky z 3 tie su negativne a ta posledna bude v utorok takze uvidime dufam ze to bude v poriadku
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@janiiinka007 ja som si tu pisala s babami, co boli na atb pre akutnu formu a maju uplne zdrave deticky.