Ahojte dievčatá, som v 12tt a zistili mi v krvi toxoplazmozu igg 8,4.. sestrička mi povedala, len ze sa to bude sledovať pri ďalšom odbere. Mali ste to niektorá? Lebo keď to čítam na internete tak ma ide poraziť. Doma mám mačku ale vôbec nechodí von, len na terasu, to ju mam akože teraz predať? Ja som z toho fakt mimo, čo teraz robiť. Chcem urobiť všetko aby bolo bábätko v poriadku. Ďakujem za rady baby 🙏
Igg sú protilátky prekonané v minulosti momentálne nieste infeckna to by ste mali igm
No v tehotenskej knižke mam len výsledok igg napísaný tak neviem či robili test aj na igm alebo ako to vlastne je 🫤
Tak akože toxoplazma je jedna z najhorších veci, čo sa môžu v tehotenstve vyskytnuť. Ak máš len domácu mačku, je veľmi nepravdepodobné, že by si z nej mala TP... nám tu po dvore behá das 8-9 random mačiek, serú nám tu po tráve, žeru myši, alebo aj vyberajú odpadky, ak nezavriem braničku... A manželka nemá TP našťastie.
Nečítaj a nestresuj sa, máš pamäťové imuniglobuliny, žiadnu aktívnu infekciu
@thirstymonk hej no, moja mama mala, odporúčali jej potrat, nešla lebo je veriaca a tu som živá a zdravá ☺️👌
@gleep1 Krásne <3 My sme mali vo vzdialenej rodine TP, dievča malo pol roka a pol roka bola v nemocnici. Ale prežila. Už je vydata, všetko ok.
Keď mas IgG tak sa nemusis stresovať, to znamená že mas vytvorenú imunitu a už sa nemôžeš nakaziť. V knižke by malo byt napísané IgM negatívne alebo niečo podobne. Ja som sa na to vyslovene pytala gynekológa lebo mala som to v knižke nejak sprosté napísané a už som mala stresy že som prekonala toxoplazmozu v tehotenstve, a to som už bola v 35tt🫠 a od bytovej mačky ktorá je sledovaná u veterinára tak ako sa patrí nemáš šancu chytiť toxoplazmozu, už skôr zo zle umyteho ovocia/ zeleniny alebo z masa
Vystrašila ma tým, že pokiaľ to nebude klesať tak budem musieť chodiť na infekčné. Uz mi stačí hematologia nie to ďalšieho doktora 🤦♀️
Akurat pozerám ze to tam mam nakoniec igm negatívne, len pred tým je ešte niečo napísané, tak som si to nevšimla 😃 celkom som sa ukludnila už, ďakujem 🫶
No super potom, nemaj obavy, všetko bude ok🤞🏻☺️
Ja som sa to dozvedela pri prvom tehotenstve ze mam prekonanu toxoplazmozu. Popravde som ani neriesila vysledky ziadne cisla len mi sestricka povedala ze aby som vedela tak mam protilatky. V druhom tehotenstve (aktualnom) som menila gynek a ta ma rovno poslala na infekcne. Dost ma vystrasila ale tiez som mala iba to igg a img som mala negat. Na infekcnom mi spravili rozbor a doktorka potvrdila ze to vyzera ze to mam prekonane ale ze si mam davat pozor ze to mozem dostat znovu. Musim ist aj na kontrolny odber o mesiac.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Igg sú dlhodobé protilátky mne to skôr príde, že si toxo prekonala už niekedy v minulosti.. verím, že sa ti tu ozve niekto kto sa viac vyzná ale čo sa mačky týka určite ju teraz nevyhadzuj ak chceš daj ju vyšetriť u zverolekára či už toxo prekonala