Ahojte.
Som na konci 36tt, dnes som bola po výsledky u svojho gynekológa a sestrička mi dopĺňaná údaje do tehotenského preukazu.
Keď som prišla domov tak som si išla pozrieť čo všetko mám napísané v knižke a ostala som trosku prekvapená.
Výsledky v 12tt:
Rubeola IgG, IgM - negatívne
Toxoplazmoza - negatívne
Výsledky v 24tt:
Rubeola - IgG 138
Toxoplazmoza - IgG 104
Výsledky v 32tt:
Rubeola - pozitívne
Toxoplazmoza - pozitívne
Ani raz za všetky poradne nebola som nejak upozornená na tieto výsledky, tak neviem ci je to v poriadku alebo nie, ale ostala som celkom v strese
Žiaľ gynekológ dnes neordinuje, je tam len sestrička ktorá mi nevie zodpovedať na moje otázky.
Stretol sa niekto s podobnými výsledkami? Môže to nejak ohroziť bábätko alebo nie?
Este podotknem takú vec že mame doma mačičku, ale ta nechodí vonku, nekrmime ju surovým mäsom, občas jej vyčistím ja zachod (väčšinou to robi manžel) ale potom si dôkladne umývam ruky s mydlom. V kontakte s mačkami som bola viac menej celý život, a to aj s takými čo chodia vonku a lovia.
Ďakujem za každú skúsenosť
Áno znamená to že si to prekonala dávnejšie a je to od mačiek.
mala som.... prišli na to až niekedy 2 mesiace pred pôrodom.
okamžite ma poslali do nemocnice kde mi na inf. predpísali lieky na 3 týždne - tuším antb. A samozrejme povedali mi kde aké nepríjemné diagn. ohľadom malinkého bába ktoré môže mať.
@trgypadl predpokladám že IgM v 24tt bolo negatívne, preto ani neboli zapísané hodnoty.
V 32tt mám napísané len pozit., čiže neviem aké hodnoty boli. Volala som do ambulancie aby som aspoň zistila tie hodnoty ale už mi nedvíhala sestrička
Mala by si byť na infekčnom, predpisu lieky. Kontaktuj obvodnu, ak gyn neordinuje, dá Ti listok a choď na infekčné. Toxoplasmozu chytis skôr zo zle umytej zeleniny ako od mačky.
@gabiso3 no viem že keď je IgG pozitívne, IgM negatívne tak ide v podstate o imunitu… nedáva mi ale zmysel že v 12tt všetko bolo negatívne, a v 24tt IgG zrazu pozitivne. Znamená to že som to prekonala v tom rozmedzí 12 a 24tt alebo ako?
@deti95060810 a nakoniec ako všetko dopadlo? Narodilo sa babatko zdravé alebo malo aj nejake diagnózy?
zajtra by som išla za lekárom a opýtala sa ho čo to akože má znamenať... nech ti vysvetlí prečo si nebrala lieky, prečo ťa neposlal na infekčné...riskuješ zopár diagn. bábätka.
@michaela329 zajtra mám prvú poradňu v pôrodnici tak už sa budem tam pytat pôrodníka, dnes aj tak už nic nevybavim🥲
@deti95060810 veď presne toto sa obavám
Neviem ci sú tie výsledky v poriadku alebo to prehliadol gynekológ, proste neviem čo si mám o tom celom myslieť teraz
Mne to pred 17 rokmi robili asi len raz a bolo to pozitívne. A povedali, že teraz to nemám čiže som neni infekčná ale som sa s tým niekedy stretla a áno ako dieťa som sa hrávala s mačkami ktoré boli vonku.
u nás áno, ale podľa tých diagn. čo mi povedali sme veru boli veľmi nešťastní... preplakala som 3 dni, potom som sa uspokojila že pôjdeme bývať niekde poblíž ústavu kde bábo bude .... my sme začínali s plánom domu, ale v tomto prípade sme s plánmi okamžite prestali...
@gabiso3 ja veľmi spolieham na to že som to už niekedy v minulosti prekonala, este pred tehotenstvom
Kolegyňa ju v tehotenstve mala, tiež vo vyššom týždni, dostala liečbu a má šikovného, zdravého chlapca. Rozumiem, že sa bojíš - ale podľa mňa ak by to boli moc zlé výsledky, gyn by niečo povedal. Skús ešte tu skupinu zdravotnici na mk.
@deti95060810 jezisi to sú až také vážne diagnózy že dieťa môže skončiť v ústave? Poviem pravdu ani som negooglila následky toxoplazmózy aby som sa zbytocne do zajtra nestresovala este viac
@michaela329 tak zajtra idem na tu poradňu a budem sa všetko pytat, možno tie výsledky sú v poriadku, nie som odborník a nevyznám sa v tom, len jednoducho ma to rozhodilo keď som videla že je to pozitivne a nikto nic mi ani jedno slovo o tom nepovedal… ani doktor ani sestrička…
Moze to byt aj zle prepisane v knizke,zatial sa zbytocne nestresuj
Je to neprofesionálne, hlavne voči tehotnej žene. Skús ešte tú skupinu, sú tam Dr.
Zavolaj si tam alebo priamo na infekcne a oni spravia dalsi odber. Podla mna to bolo od zaciatku davno prekonane. Od dospelej macky, co je vet osetrena to nemozes dostat, vacsina ludi sa nakazi bud pracou s neumytou zeleninou a potom krajanim suroveho hydinoveho masa. Cize tie macky si taky mytus, ak nerobis priamo v utulku, pripadne niekde na druzstve.
nám povedali že poškodenie CNS a slepota...
@trgypadl bodaj by to bola len nejaká chyba, preklep
@deti95060810 bozeee hrozne niečo
Dievčatá dakujem každej, ktorá ste sa ozvala na túto tému.
Bola som dnes na gynekológii, odber sa robil iba raz a to v 12tt kde vyšlo IgM negatívne, IgG pozitivne, teda že mám imunitu. Vtedy este u môjho gynekológa robila iná sestrička ktorá to napisala opačne, čiže len zle to bolo napísané v tehotenskej knizke, toxoplazmozu v tehotenstve som neprekonala🤞🏻
Každopádne dakujem kazdej za dobre slova a rady🥰
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj IgM v 24 a 32 tt bolo ake?ak bolo negat jedna sa o prekonane