Ahojte mamičky/dievčatá. Chcem sa spýtať. Zistili v krvy toxoolazmozu a bola som na dalšom vyšetreni 28.10 odbery z Prievidze a poslali mi krv do Bratislavi a dr. mi povedal že nevie kedy prídu výsledky už to je od prvého zistenia toxo u gynekologa skoro 2 mesiac. Ide momentálne dosť aj o čas lebo som v 20tt. A už som zúfala so psichykou to ťažko znášam a táto odpoveď od doktora nieje vôbec dostačujúca. Dakujem za rady.
@lachipie ide o to že oni debili mi nezistili ešte ani odkedy ju mám, či ju mám alebo som ju prekonola.
Ahoj. Mne zistili prekonanu toxu. Gynekologicka mi volala, keď prišli výsledky a rovno povedala, že to vyzerá na prekonanu, ale posiela ma na infekčné. Tam mi infektolog potvrdil, že to je prekonané a podla všetkého sa nemusím obávať. Porodila som v máji zdravého chlapčeka 😊
To je super gratulujem. Mne sa infekčný nevedel vyjadriť k mojim výsledkom. Nepovedal mi že ju nemám alebo som ju prekonala. Iba ma objednal na krv
@lachipie A nevieš kedy cca prídu výsledky z odberov?
@veverka002 no ja som ho tak pochopila. Tam boli dve hodnoty, ja som mala jednu zvýšenú, a ze to býva pri prekonanej. Potom našiel zložku môjho brata, ktorý lezal ako 15 ročný na infekcnom so zápalom mozg blán, mal leptospirozu.V tom čase sme prázdniny trávili u starých rodičov a chodili sa kúpať do rieky. Doma moja mama síce mala ako v laboratóriu čisto, ale starí Rodičia katastrofa, aj sopy, kurniky atď. A tam to brat chytil. Ten doktor povedal, že to vyzerá byt z toho obdobia, že vtedy bývali aj tie rieky špinavé, takže asi z toho. Ďalej som to už neriešila.
Ale je veľmi zvláštne, že sa ti infektolog nevyjadril bližšie, že ako to je či sú hodnoty vysoké, či je to prebiehajúce. Toto zrejme vedia, nie? Nerozmýšľala si konzultovať s iným lekárom?
@veverka002 to neviem... mně to príde že už mali být dávno... Mě v tehotenstve zistili reaktiváciu a ihned ma aj tak posielali na infektologiu pre istotu... Já by som kontaktovala praktického lekára, popísala mu situáciu a chcela odporúčanie na infekčné. Toto sa mi nepači. Ved výsledky podla mňa nemožu trvať tak dlho...
Neboj všetko bude v poriadku . Mne zistili toxo v 12 týždni tiež nevedeli prísť na to kedy som ju dostala….chodila som k super MUDR na infekčné ktorá mi povedala že pokial by bol plod nakazený tak by som potratila- napriek tomu som brala do konca tehotenstva dvojkombinaciu ATB a už je to 22 rokov čo sa mi narodila zdravá dcéra
toxoplazmoza sa dá z tela vyviesť biorezonanciou
mne zistili pri jednom tehu... mala som 2 mesiace do pôrodu... nedovolili nám pôrod zo zdr. dôvodov - vraj sa už musí bábo narodiť. ....Narodila sa zdr. dcéra chodí do 8 triedy ZŠ
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@veverka002 A ide o prvú nákazu anebo o reaktiváciu? Pokial prvá nákaza, vyžiadala by som si odporúčanie na infektologiu a to ihned. Pokial je to reaktivácia tak už to nie je nebezpečné pro dieťa.