Ahojte baby, píšem znovu, ale volala mi akurát sestrička že mi vyšli pozitívne výsledky už 2x na toxoplazmózu, že mám ísť na infekčné do Mikuláša. Som v 14tt.
Máte s tým niektorá skúsenosti? Čítala som už všelijaké veci na internete a idem si oči vyplakať od strachu čo bude s malým.
Moja mama mala keď ma čakala, bol jej odporúčaný potrat ktorý odmietla lebo kresťanstvo a lebo poznala ženu ktorá isla kvôli tomu na potrat a po potrate jej povedali že plod bol zdravý.
Ja som zdrava aj fyzicky aj mentálne. Navyše mám od mami na cely život protilátky. Nestresuj, všetko bude ok
mne to oznámili pri jednom tehu ...bola som v 33 tt... na inf. mi dali antb. na 3 týždne a tým to skončilo... ani kontrolu nepotrebovali... ale tiež nám nezabudli povedať že čo všetko hrozí bábu... chceli sme okamžité ukončenie tehu - čo zas na gyn. odmietli... dcéra je zdravá a chodí do 8tr.
Ahoj. Ak by to náhodou bola u teba akútna fáza - na povzbudenie príbeh liečby, ktorá je síce náročná, ale stojí za to. https://www.postoj.sk/61323/lekarka-tlacila-zen...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nepanikár. Pravdepodobne nemáš akútnu toxoplazmózu, len protilátky, ktoré môžu veľmi dlho pretrvávať.. Musí to posúdiť infektológ. Ale verím, že to bude v poriadku.