Ahojte doktor mi zobral krv a zistil mi v krvi zvysene hodnoty na toxo. Potom na infekcnom mi povedali ze som ju niekedy prekonala a teraz berem lieky na 3tyzdne antibiotika . poslal ma doktor na podrobnejsie sono do nemocnice ...myslite ze bude nieco s babom ja uz neviem co si mam mysliet
Toxu ma skoro kazdy clovek.Je to parazit,pravdepodobne ju mas uz od detstva,ked si sa este hravala v pieskovisku alebo hline.Nechapem naco antibiotika???Ked som bola prvy krat tehotna tiez ma doktorka paradne vystresovala...tyzden som si myslela,ze budem mat slepe dieta. 😠 Samozrejme syn vidi az moc dobre. 🙂 Neboj sa babo bude v poriadku.My teraz cakame tretie a ja som sa konecne nastavila na to,ze nie som pacientka,ale klientka 🙂 Skus si hladat informacie,dnes to nieje ziadny problem.
O toxo som vela citala, kedze som hrdou majitelkou dvoch maciciek. Takze nie. Babu nic nebude. Toxo je nebezpecne dostat v tehotenstve. A tam hrozi viac potrat ako chore babo. A dobra sprava je, ze uz ju nedostanes. Mas protilatky v krvy. Aj podla mna tie ATB su nanic, ale tak ber ked predpisali.
samozrejme môžu prísť problémy aj pri toxo. pri 3 tehu som mala toxo - brala som antb - dieťa bolo v poriadku, ale 4 dieťa má zdr. problémy a lekári sem tam aj skloňujú slovko toxopl. - následky.
@bonaqa2013 povedali ti, ze to maju byt nasledky z toxo? lebo my sme tri sestry, vsetky tri prekonali toxo a zatial sme na stave 6 deti a bez problemov ...
@klaudia203 zvysene hodnoty protiatok pri toxo su (pokial si pamatam) dva druhy. jeden hovori, ze ju aktualne mas a druhy, ze siju uz davnejse prekonala. v tom druhom pripade to neznamena problem,preto nerozumiem ani ja tym atb. pytaj sa, preco ich beries.
inac,bola si na infekcnom s tym nalezom, resp na predpis atb? mojej sestre tiez gyndoska zistila vtehotenstve protilatky na toxo (co jenormalne, kedze juuz davnejsie prekonala) ale vystrasila sa, poslal ju rychlo na infekcne, ze problem, a tam segru vysmiali, ze ci gynekoogicka nevie poriadne citat krvne vysledky, ze toto neznamena akutnu toxo, ktoru treba liecit, ae iba prekonanu s pritomnostou protilatok ...tak ak to nema skonzultovane na infekcnom, ta by som sa na tie atb pytala.
http://www.biomerieux-diagnostics.com/vidas-tor...
... tu je graf, ako stupaju /klesaju IGG a IGM ukazovatele. vysoke igg znamena, ze mas protilatky a prekonala si chorobu - aj davnejsie. vo vysledkoch sa objavuje roky. vysoke igm, znaci, ze si chora, po prekonani choroby/prelieceni klesa.
@ukulela áno, ale vieš akí sú lekári, niekedy keď už nevedia čo a ako tak sa chytajú aj slamky....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Neboj aj mne v 12 tyzdni zistili ze som prekonala toxo...a mala je uplne v poriadku.Aj ja som sa bala ci je mala v poriadku a chvalabohu vsetko OK...pre istotu som sa pytala aj na 4D a povedali ze malej nic nieje..